Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 64-та тема

  • 103 509
  • 739
# 180
много хубави торти  bouquet
и аз съм на тортена вълна, че в петък съм рожденничка, но утре ще я майсторя Hug
днес цял ден се пипкам с украсяването на великденските курабийки, но успях да приключа най-накрая
ето малко снимки:



за довечера сме на грах и ще спретна една салатка

утре ще е и голямото козунако-месене; дано ми се получат, че не съм правила репетиции;
Виж целия пост
# 181
tutulina ,   благодаря ти за признанието!    Hug  
Готвя с огромно удоволствие и много се радвам,когато на някой нещо му допадне!   Grinning  

    Вярно е Краси_мира когато нещо го правиш със сърцето си то веднага се усеща.

    И отново Pina, mitsie, mari_eta, леля Ог ми събраха очите
 #Crazy - талиатели, красиви курабийки, книжка за добри деца, и вкусни гъбки.... ееееее не се издъъъррржжжжаааа, отивам да готвя за вечеря - гъбки с ориз и много зеленийки.
Виж целия пост
# 182

saby, тортата е много красива! Какво точно правиш, за да не ти се размазва какото, с което поръсваш, за да получиш такава прецизна фигура?



Леля Ог, преди време си бях купила ето тези шаблони   ,за многократна употреба са, пластмасови... Благодарение на тях стават толкова прецизни фигурите  Peace А твоите яйца от пастет са невероятни  Crazy.

 Ей сега ще кача и рецептата за тортата.
Виж целия пост
# 183
Домашна, ръчно приготвена паста със сос от сирена - камембер и маасдам.

Виж целия пост
# 184

Свинско с картофи

Мляко с ориз

pina,довечера ще я сънувам тази паста Crazy Heart Eyes
mitsie,много красиви великденски курабийки Heart Eyes
Виж целия пост
# 185
mitsie, страхотни курабийки си приготвила  Peace, ама голяма игра трябва да е паднало  Crazy.

 Ето и обещаната рецепта, но предупреждавам , че има една съставка, която в България я няма, това е т.нар квас или куахада, но си мисля че би могло да се замени с желатин  Peace. Преимуществото му е, че стяга много бързо кремът, предполагам че много по-бързо от желатина.

      Торта с трите шоколада

 Блат:
 1 пакет бисквити (около 200 крама)
 3 суп.л. разтопен маргарин или масло

 150 гр. черен шоколад
 150 гр. млечен шоколад
 150 гр. бял шоколад
 750 мл.течна сметана (около 33 %масленост)
 750 мл. мляко
 100 гр. захар
 3 пакетчета желатин (куахада за Испания)


 Блат-бисквитите се смилат с блендер или се натрошават. Смесват се хубаво с разтопения маргарин или масло.
С тази смес се покрива дъното на разглобяема форма за торта, като се притиска добре.
Слага се в хладилника да се стегне няколко минути.

 Крем с черен шоколад- ако се прави с желатин се слага желатинът в съд с малко студена вода да набъбне.
Слага се да се загрява на котлона 250 мл. сметана с 250 мл. мляко и 75 гр. захар до завиране.
Снема се от огъня и се прибавя черният шоколад като се бърка до пълното му разтапяне.
Прибавя се сместта към набъбналия желатин и се бърка докато се разтвори добре.
Кремът се излива внимателно върху бисквитения блат.
Оставя се на хладно или в хладилник докато се стегне.

 Приготвя се следващият крем по същия начин,само че с млечния шоколад. Преди да се излее върху другия крем е добре да се мине с вилица по повърхността на стегналия се вече крем с черен шоколад. По този начин залепват добре двата крема. Кремът се излива внимателно с черпак. Оставя се да се стегне на хладно отново, Следва приготвянето на крема с бял шоколад по същия начин като предните два крема.
 Тортата се вади от формата и се украсява по желание след като се е стегнала хубаво  Peace.

 Аз правих малка торта, с половината продукти  Wink.
Виж целия пост
# 186
Лабрекс,панираната коприва е нещо,което виждам за първи път,сигурно е много вкусна! Heart Eyes
Венетта,какви конци пак в този тутманик,какво нещо Shocked,браво!В тези твои тестени произведения да не слагаш по някое чиленце прежда,до едно са ти с мнооого конци,та даже и кифличките и гевречетата Party thumbsup
Деликате,и твоят тутманик е разкошен,и изобщо тази рецепта на Касиер до сега винаги е била с отличен резултат при всички!Прясното зеленце с доматки ми е любимо,дръпвам си чинийката насам!  bouquet
мама 1+2,и с тази сметана изглеждат мн. добре мъфинките,имам такава у дома,и аз ще пробвам с нея на следващите мъфини. Peace
Val,на този твой шоколадов сладкиш не знам какво не му харесваш,но аз си свивам чинийката с парченцето. Peace
Пеп-4о,воденичките с дом. сос са мноооого изкусителни Crazy Crazy
Леля Ог-много красиви яйца,пак си вложила огромно старание! Hug
краси.мира,може ли рецептата на солената ти торта,много ми хареса.    bouquet
mitsie,много красиви курабийки,и кооолко много ooooh!,със сигурност са голяма радост за децата!

Лабрекс,да докладвам за сметановия ти крем-ФАНТАСТИЧЕН Е !
Направих бисквитена торта с него,сложих банан и белени праскови,на вид изобщо не съм я киприла и украсявала,обаче на вкус стана супер.А като отлежа една нощ в хладилника-голяма вкусотия.Кремът ми става фаворит.Записала съм си още един твой крем с нишесте и кисело мляко/боже,страшна си,никога не би ми хрумнало да сваря нишестен крем вместо с прясно с кисело мляко/  bouquet

бисквитена торта

 ориз със зеленчуци

мъфини с мед,канела,банан и локум
Виж целия пост
# 187
Днес у нас
Кюфтета "донъти", картофено пю. и аспержи




Спокойна вечер !

Виж целия пост
# 188
Днес сме на риба пане и картофена салата(не съм ги знимала че са класика в жанра),ама па направих страшен тутманик и доде да снимам парче...не остана и троха  Cry
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.18033338
http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.18033340
Виж целия пост
# 189
PURE ELIXIR, вкусна е копривата, наистина, само трябва да са крехки връхчета с по -3-4-5 листенца. Топи се в пането сурова и се пържи. А за бисквитена торта с такъв крем хич не ми е идвало на ум. Радвам се, че си харесала кремчето, и аз много го обичам. Heart Eyes А за киселото мляко вместо пресно май често го ползвам, разреждам с вода на айрян по-гъсто или по-рядко, зависи. И шоколадова глазура съм правила с него, като нямам прясно. Нали обикновено вечер се разправям с тия работи. А на мъфинките написа ли някъде рецептата? Като чуя мед и канела........ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, не пропускам!  bouquet
Виж целия пост
# 190
Aredhel,Леля Ог,Елексирче,благодаря ви Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 191
Пълнозърнест,билков хляб

и кафяв ориз с гъби и тиквички
Виж целия пост
# 192
mitsie , курабийките ти са прекрасни!

pina, много ме изкушава тази паста да я пробвам и аз Thinking

PURE ELIXIR , чудесна идея за бисквитена торта Simple Smile

иланг-иланг ,хлебчето ти е един път Heart Eyes

От мен Пиле в гювеч

Виж целия пост
# 193
Леля Ог, PURE ELIXIR, благодаря ви, много сте мили  Hug  newsm51

Леля ОГ, отново напълни очите с красиви и вкусни ястия. Неизчерпаема си! Идеите ти са прелестни.  newsm51
Vesi_nn, да ти е жива и здрава рожденицата. Тортата е чудесна, много е красива.   bouquet
Mari_eta, чудесна изненада за децата.   chef
Krasi.mira, както винаги изящно.   chef
Mitsie, сладките ти са разкошни.   bouquet
Pina, отново повод, да ти се възхищавам.  smile3525
Dudolinka, и тук да ти кажа, че ще ти дойда на гости, ако продължаваш с такива вкусотии, да ни провокираш Wink.   bouquet
PURE ELIXIR, тортичката изглежда разкошна.  smile3525
Delicate, много вкусно и при теб.   bouquet
иланг-иланг, разкошен хляб си направила.   bouquet
Виж целия пост
# 194
Ох,че вкусна тема .....PURE ELIXIR би ли споделила,къде да открия крема на labrex 
 
!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия