за яйцата

  • 15 333
  • 59
# 15
Един трик и от мойта майка , които до сега много е помагал и има най-много 2-3 счупени.Взимате от тези тънките дамски чорапи 3/4, които са като чорапогащник и слагате яйцата и връзвате.Може и от стар чорапогащник да отрежете.По този начин не мърдат и не се удрят.Слагате в тенджера така, че да не мърдати варите.Тенджерката е според това колко яйца слагате.
Аз съм страшно доволна.Правя го с беяви чорапи, че на черните им нямам вяра да не пуснат цвят.
Виж целия пост
# 16
А като се слагат в този уред не трябва ли да се дупчат?

Дупчат се с едно малко шилце, да. Дупчицата е мъничка и не оказва никакво влияние после при чукането  Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Имаше един много коментиран миналата година метод за варене на яйца- мисля, че беше на enamorada-, но не го помня. Сварих ги по този метод и за първи път нямах нито едно счупено. Някой да го помни?
Виж целия пост
# 18
Имаше един много коментиран миналата година метод за варене на яйца- мисля, че беше на enamorada-, но не го помня. Сварих ги по този метод и за първи път нямах нито едно счупено. Някой да го помни?

Ето го:

Цитат
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата ставали перфектно сварени и с жълтъка в центъра.

Варя ги по тоя начин без оцета.
Виж целия пост
# 19
Имаше един много коментиран миналата година метод за варене на яйца- мисля, че беше на enamorada-, но не го помня. Сварих ги по този метод и за първи път нямах нито едно счупено. Някой да го помни?

Ето го:

Цитат
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата ставали перфектно сварени и с жълтъка в центъра.



Варя ги по тоя начин без оцета.

Сол слага ли се във водата?
Виж целия пост
# 20
Сол слага ли се във водата?

Lindita, аз нищо не слагам, само яйцата и водата в захлупена тенджерка и на огъня. Като заври водата,  спирам газта и оставям така 20-25 мин да постоят, после боядисвам.
Виж целия пост
# 21
Момичета, благодаря за различните идеи за сваряване на яйцата, ще пробвам   bouquet
Виж целия пост
# 22
Вaдя ги предвaрително зa няколко 4aсa от хлaдилникa PeaceДa сa нa стaйнa темпержтурa.aко се вaрят директно от хлaдилникa се пукaт.Инa4е отдолу слaгaм плaт a във водaтa оцет и сол Peace
Виж целия пост
# 23
Вчера варих по всички правила и резултата е от 3 яйца - 2 счупени ooooh!
Виж целия пост
# 24
Вчера варих по всички правила и резултата е от 3 яйца - 2 счупени ooooh!
Сигурно, защото не са ти били от щастлива кокошка яйцата  Laughing
Знам, че надали ти е било смешно  Hug, ама с тези репортажи сега около празниците направих асоциацията  ooooh!
Дано случим на кокоши яйца и най-много начупени да имаме на самия празник, а не преди него  Peace
Виж целия пост
# 25
labrex, благодаря! Точно това беше!
Виж целия пост
# 26
Миналата година ги варих по метода на Labrex и нямах нито едни яйце счупено, при условие, че всичките бяха бели с тънка черупка. Пробвайте, няма да сгрешите.
Виж целия пост
# 27
Какво се прави с първото червено яице от миналата година?????
Виж целия пост
# 28
Какво се прави с първото червено яице от миналата година?????
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287401.0
Ето тука една темичка....
Виж целия пост
# 29
Миналата година ги варих по метода на Labrex и нямах нито едни яйце счупено, при условие, че всичките бяха бели с тънка черупка. Пробвайте, няма да сгрешите.

Реших да пробвам този метод, сега стоят яйцата захлупени на котлона, но виждам, че има поне 3-4 пукнати (от 19 бр).  Sad Май нещо не го направих както трябва. Какво значи да заври водата - да излизат малки мехурчета или да започне да бълбука водата? Аз я оставих да забълбука и после изключих. А на каква степен трябва да е котлона?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия