за яйцата

  • 15 334
  • 59
# 45
айде,,,давам отчет и аз.....От 30 яйца,само едно е пукнато и то...щото не съм го забелязала явно в началото.....

Не ми се занимаваше та ги направих едноцветни и им налепих картинки....Толкоз за таз година! Whistling Whistling Whistling Whistling

"черното" яйце,всъщност е лилаво Mr. Green
Много хубави са станали яйцата! Peace И аз, като че ли предпочитам повече едноцветни боядисани яйца .  Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Благодарение на вас от 30-тина яйца само едно се пукна, и то още в началото. Явно си е било такова. Хареса ми този метод и вече така ще боядисвам. Иначе все имаше жертви поне 10-тина.
Сега ще разуча как се боядисва с готварски бои, защото те са с много свежи цветове и сигурно стават красиви. Тъй като вече приключих, придобития опит ще е за догодина.
Виж целия пост
# 47
За първи път откакто се помня за Великден да не се счупи ни едно яйце.55броя сварих,толкова и боядисах.Важен фактор се оказа това че са домашни Peace
Виж целия пост
# 48
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата ставали перфектно сварени и с жълтъка в центъра[/size].


  За пръв път и аз ги сварих така. От две кори имах само 2-3 пукнати. Друга година е било в пъти по-зле.
Виж целия пост
# 49
тази година и аз съм доволна, от 2 кори - 8 пукнати, а миналата едва боядисахме 20 пак от две кори, та може да се каже, че сме се справили направо много добре  Simple Smile
Виж целия пост
# 50
Обявявям война до победа (да докарам приличен процент здрави яйца).
Отчет - от две кори яйца със свеки изпукахме към 8-10 яйца. Изгубих им борйката, понеже част от тях покрих с онези "чорапчета", които във вряла вода се свиват и обивват плътно яйцето. Като за нас това си е малка, но важна победа.

Само да вметна - ниска температура, в чорапогащник, сол във водата, не бяха от хладилник

За първи път откакто се помня за Великден да не се счупи ни едно яйце.55броя сварих,толкова и боядисах.Важен фактор се оказа това че са домашни Peace
А, къде е ключа от палатката. Кокошките носачки се хранят с какви ли не смеси, а домашните кокошки дори и да не им се дава варовик сами си го кълват от двора. Завид благородно.
Виж целия пост
# 51
 Да се похваля и аз , за първи път тази година варих яйцата по парния метод, от 30 бр. само едно пукнато Grinning. Боядисах ги със седефени бои, страхотни са и дъщеря ми нарисува с восък няколко . Съжалявам че не мога да пусна снимки.
Виж целия пост
# 52
Да се отчета и аз от 20 яйца-2 спукани newsm44
Сварих ги по традиционния си начин:след като завря водата ги сложих,само,че вряха 15-тина минути.Във водата сложих 1 супена лъжица оцет и 1 супена лъжица сол.
Виж целия пост
# 53
И аз  варих 60 и боядисах толкова,супер.За пръв път да няма 10на счупени,благодарение на вас.
ето и моите:
Виж целия пост
# 54
ditsan,да не сте ги изяли вече?  Joy
Виж целия пост
# 55
А  си купих яйца от Била-бяха румънски от 19 останаха здрави 6-направо побеснях. Бягах до магазина и си взех 10 от тях нямаше нито едно спукано. Много е важно как, а сигурно и къде е гледана кокошката. Като разгледахме румънските от близа се оказа, че черупките им не са равни,  кокошките явно нямат добро калциране.
Виж целия пост
# 56
Христос воскресе!  bouquet
Този път се ръководих от съвета на Лабрекс и нито едно яйце не ми се счупи Hug Само дето ги заврях два пъти за всеки случай ето ги да ги видите
Весело изкарване на празника на всички!
Виж целия пост
# 57
Ето и моите- http://katka72.snimka.bg/cooking/kulinaren.365923.18073502
За втора година сварени по метода на Лабрекс.От 30 бр. няма нито едно счупено.
Виж целия пост
# 58
Аз държа боядисаните яйца в хладилника,колко дни след боядисването могат да се ядат без да са опасни?
Виж целия пост
# 59
ето и нашите яйца. тензух на дъното и мужду яйцата,студена вода и сол. на слаб огън. нито 1 счупено яйце.  Simple Smile

 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия