За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 35 853
  • 743
# 60
Честно казано незнам колко е,мисля че  е стандартна форма за кекс,от тези с дупката по средата.Аз не се и съмнявам че рецептата е сполучлива Hug  bouquet,някъде съм сбъркала в пропорциите най-вероятно.Следващото нещо което ще си купя в кухнята е кухненско кантарче bowuu/Толкова отдавна искам да си имам в кухнята между другото/Поздрави на всички мили и отзивчиви кулинарки!  chef  bouquet


Аз да ти кажа важно е и печенето,аз пека в кръгла форма и ми се надува и отвътре става на дупки самия кекс.Важно е и самото печене за да се получи това:
Съжалявам за голямата снимка,но искам да видиш как се надува.Аз пека на студена фурна,слагам формата и пускам на долен реотан само и след 15- 20 минути пускам и горния.Аз също не ползвам бакпулвер,а си го смесвам сама(защото забравям да си купя  hahaha)
Виж целия пост
# 61
Здрвейте!
Няколко пъти правя крем карамел, но нещо не ми се получава...т.е. всичко е добре на вкус и на вид, но като го обърна в чиния и карамелизирана захар остава вкоченена на дъното на купичката.Защо така????

Има два вариянта: 1. Защото много бързате да си го хапвате.  Laughing /трябва време карамела да се разтвори след като вече е опечен и истинал крема/
и ако отхвърлиш първия, то тогава е втория: Ако не се е карамелизирала достатъчно захарта преди да налееш сместа за печене.
Хм... Thinking май не е нито един от двата...Изчакваме го напълно да изстине, а що се отнася за карамелизирането-цялата захар се разтопи...
А за сместта и водата в тавичката-да и те бяха топли. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 62
Здравейте, имам питанка.  Laughing
Купих филета от акула. Никога не съм взимала такава риба, какво да я правя?  newsm78
Взех я с идеята да я опека на скарата, ама току що майка ми се изказа, че е суха за скара. (според нея).
Виж целия пост
# 63
Замразена ли е? ако да - ще се разкапе на скарата. Най -добре в тавата мятай.
Виж целия пост
# 64
Акулата е хубава пържена или панирана.
Виж целия пост
# 65
Ами беше. Сега вече не е. Ама като я гледам  и на мен ми се види, че може да се разпадне. Пфуу..
В тавата ОК, мазнина да слагам ли?
Виж целия пост
# 66
Акулата е хубава пържена или панирана.

Да я замразя ли пак и така да я пържа? Нещо не ми вдъхва доверие така размразена. Имам горчив опит с пангасиус, който стана на трохи.
Виж целия пост
# 67
Ами беше. Сега вече не е. Ама като я гледам  и на мен ми се види, че може да се разпадне. Пфуу..
В тавата ОК, мазнина да слагам ли?

не, акулата е достатъчно мазна.

не замразявай пак.
ще ти се разпадне и при пържене, ако искаш оваляй в брашно или галета и постави на хартия но в силна фурна - пак ще стане
Виж целия пост
# 68
Здравейте, имам питанка.  Laughing
Купих филета от акула. Никога не съм взимала такава риба, какво да я правя?  newsm78
Взех я с идеята да я опека на скарата, ама току що майка ми се изказа, че е суха за скара. (според нея).


Акулата единствено и само я панирам. Режа на кръгове с дебелина около 3-4 см, предварително я изкисвам във вода със сода, но това за прясната, а след това панирам с плътната панировка или така наречената "Патифри" (поне аз така я знам).
Виж целия пост
# 69
Имам "Домашно изпечени кори за баница", които преди направата на баницата трябва да се потопят в хладка вода със сода бикарбонат, тъй като са сухи. Ако някой е правил баница с такива кори моля, да сподели начина, тъй като написаното на опаковката на моите не ме удовлетворява. Искам да направя баницата със заливка, а не знам като са мокри корите дали ще стане нещо!?!  newsm78
Виж целия пост
# 70
Здравейте, имам питанка.  Laughing
Купих филета от акула. Никога не съм взимала такава риба, какво да я правя?  newsm78
Взех я с идеята да я опека на скарата, ама току що майка ми се изказа, че е суха за скара. (според нея).

Преди няколко дена правих акула на скара.Сложих филетата в прясно мляко за 3 часа.След това извадих филетата подсуших с кухненска хартия ,сложих сол ,черен пипер и опекох на барбекюто.Стана много сочна.

Виж целия пост
# 71
Преди няколко дена правих акула на скара.Сложих филетата в прясно мляко за 3 часа.След това извадих филетата подсуших с кухненска хартия ,сложих сол ,черен пипер и опекох на барбекюто.Стана много сочна.



Тюх, късно е вече. Панирах я, въпреки че ми искаше на скарата. Не се разпадна, сега ще я опитваме.
Следващият път ще я направя така.   bouquet
Виж целия пост
# 72
Здравейте момичета  Hug Имам нужда от помощ и се надявам да се отзовете  Grinning
Виждам, че тук има доста почитатели на филето от пангасиус, и аз взех такова - замразено. Имам две въпросчета:
1. Мога ли да използвам натрошени сухари вместо галета за панировката?
2. Може ли в панировката да се сложат някакви подправки и ако да - какви?
Отворена съм за всякакви идеи относно приготвянето на рибката Simple Smile
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 73
1. сухари може да, смели ги в блендера. Или ако имаш изсъхнал хляб - стрий го добре с ръце (аз правя второто)
2. подправки - да, разбира се, и сухи и зелени можеш да сложиш в панировката.  Магданоз и копър.  Ако са сухи - черен пипер и дивесил на рибата.
Виж целия пост
# 74
1. сухари може да, смели ги в блендера. Или ако имаш изсъхнал хляб - стрий го добре с ръце (аз правя второто)
2. подправки - да, разбира се, и сухи и зелени можеш да сложиш в панировката.  Магданоз и копър.  Ако са сухи - черен пипер и дивесил на рибата.

Много благодаря за бързия отговор  Hug  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия