За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 35 857
  • 743
# 75
Може ли малко помощ и за мен  Grinning
За първи път правя фокача.
Харесах си тази рецепта:
Продукти:
1бр.яйце
2 1/2 ч.ч. брашно
200мл вода
1ч.ч.насърган кашкавал
1/2ч.ч. кашкавал на кубчета
1п. суха мая/7гр. или 1/2п.свежа мая/
3с.л.зехтин
1к.ч. нарязан лук
1к.л. сол
морска сол
риган

Омесих тестото, оставих го да втасва. Обаче се зачудих колко дебело трябва да го разстеля в тавата и трябва ли да го разделям на две топки, които да разстилам една върху друга? В някои рецепти пише, че задължително се разделя на две топки / в моята обаче не пише/.

Дано някой да успее да ми отговори до един час, защото толкова време имам да ми втаса тестото и ще го мятам във фурната  Praynig
Виж целия пост
# 76
Отново с въпросче:

Имам пакет червена леща, дайте ми рецептичка за нея. Рових във форума и намерих рецепта за пюре от червена леща, но аз искам да е нещо като манджичка Simple Smile
Виж целия пост
# 77
Червена леща не съм готвила,но черната си я приготвям по същия начин като обикновената.
Виж целия пост
# 78
Отново с въпросче:

Имам пакет червена леща, дайте ми рецептичка за нея. Рових във форума и намерих рецепта за пюре от червена леща, но аз искам да е нещо като манджичка Simple Smile
Ето една рецепта за супа с червена леща.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg87054.html#msg87054
Виж целия пост
# 79
Aredhel, у дома правя  баница с такива кори, прави я  мама, а тя пък е видяла от баба ми.
Та: Разбивам 3-4 яйца с кофичка кисело мляко, натрошено сирене - около 300-350 г., добавям и малко газирана вода. Намазвам тавата с малко мазнина. Всяка кора мокря със студена вода от двете страни, върху първата разстилам от сместа, върху втората слагам парченца чисто краве масло и така редя до свършване на корите, като върху най-горната кора изсипвам останалата смес. Ако не ми достигне сместа, което рязко ми се случва,правя допълнително такава с 1 яйце, малко сирене, 1-2 лъжици кисело мляко и водичка, ако се наложи.
Тавата трябва да е с диаметър колкото този на корите.
Опитай, ако решиш. И подели Wink!
За Бъдни вечер пък я правя с варена тиква, в която съм прибавила канела,  счукани орехи  и захар. Също става вкусна.
Виж целия пост
# 80
Запис...все ще се сетя нещо да попитам Simple Smile
Виж целия пост
# 81
Отново с въпросче:

Имам пакет червена леща, дайте ми рецептичка за нея. Рових във форума и намерих рецепта за пюре от червена леща, но аз искам да е нещо като манджичка Simple Smile

Крем супа от червена леща, ако те интересува, ще напиша рецепта!
Виж целия пост
# 82
foley, интересуваме да..
Установих от прочетеното в нета, че от тази леща стават пюрета и крем супи, така че - давай Simple Smile
Виж целия пост
# 83
Тази супа е често срещана в турската кухня, има стотици варианти, зависи какво предпочиташ да сложиш в супата.

Супа от червена леща
1 в.ч. червена леща
1л. вода
1с.л. масло
1с.л. брашно
1 морков
1 лук
/може да добавиш и картоф за вкус/
сол, черен пипер
Лукът се запържва в маслото, добавя се брашното, докато се зачерви. Добавяма измитата леща, нарязаните морков/картоф/ и водата. Всичко се вари, докато морковът омекне. След това прекарваме супата през блендър. Ако искаш правиш застройка.

Другият вариант е да сложиш всичко заедно да се сварява, най-добре в тенджера под налягане. След като продуктите омекнат, прекарваме сместа през цедка. В отделна тенджера запържваме олио и доматен сос/пюре/.Сипваме супата и варим още 10 мин заедно.
Виж целия пост
# 84
здравейте, досега не съм правила мъфини....Тъй като нямам формички искам да попитам може ли да ги направя във купички от дуралекс или купички от крем-карамел.
Виж целия пост
# 85
oпс, видях в другата тема, че може..Дано да станат....
Виж целия пост
# 86
в купичките от крем карамел давай, намажи ги хубаво с масло/олио и поръси с брашно.
Виж целия пост
# 87
Момичета, искам да си купя формички за тарталети! Ако може някой да ме ориентира, къде в София продават такива!
Виж целия пост
# 88
Наумила съм си да сготвя спанак. Поразрових се из нета за рецепти, но виждам, че трябва да е бланширан.
Та питането ми е как се прави това, щото никога не съм бланширала. Знам, че се потапя във вряла вода, но за колко време?
Ако споделите как става най-вкусен спанакът, също ще съмм благодарна. Но не на супа.  Mr. Green
Виж целия пост
# 89
Наумила съм си да сготвя спанак. Поразрових се из нета за рецепти, но виждам, че трябва да е бланширан.
Та питането ми е как се прави това, щото никога не съм бланширала. Знам, че се потапя във вряла вода, но за колко време?
Ако споделите как става най-вкусен спанакът, също ще съмм благодарна. Но не на супа.  Mr. Green

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg124486.html#msg124486
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия