Т.н. Френски кроасани

  • 14 908
  • 35
Обожавам тези кроасани,но тук в Сф не мога да намеря именно тези характерни кроасани.

Моля за рецепта ,ако някой е приготвял в къщи Hug
Виж целия пост
# 1
Lavender, бих могла да ти препоръчам ето тази рецепта.

Croissants / Кроасани



Много е сполучлива. Аз просто ги правя по-малки.

А ето ти една страница с VIDEOS как се правят Croissants
Виж целия пост
# 2
Благодаря много  bouquet
Виж целия пост
# 3
Моля те,обясни ми как то4но "се загъва на 4" Praynig
Виж целия пост
# 4
Аз го нагъвам на две и след това на още две. Но ето виж това  VIDEO и там се вижда точно как се прави. Аз лично промених сгъването малко, защото вместо да режа маслото на платки, го настъргах за по-лесно и вместо да разточа една кора, разточих 4, които наредих една върху друга и между тях прибавих настърганото масло. Така че пак се получават достатъчно вкусни croisants.
Виж целия пост
# 5

Днес направих отново Croissants с пълнеж от пасирана извара + ванилия пудинг + сладко от боровинки.

Виж целия пост
# 6
И аз ги правих по рецептата и начина на този от видеото, но моите приличат на кифли, в смисъл пухкави, на  пластове, много са хубави, но кроасаните по магазини са някак по различни, май са по-бухнали или по - нещо ..... друго?
Виж целия пост
# 7
Възможно е тестото да е малко по-дебело разточено или да има и някаква химия в него, не знам. Днешното тесто го имах отминалия път. Бях го оставила във фризера. Когато направя отново ще пробвам друга рецепта и все някоя ще пасне Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Обожавам тези кроасани,но тук в Сф не мога да намеря именно тези характерни кроасани.

Не само в София, никъде по света не се намират. Дори и да се опитват. Само и единствено във Франция и само в определени хлебарници  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Блонди, а ти нямаш ли някоя рецепта, която поне да се доближава до оригиналните?
Виж целия пост
# 10
Нямам, но не съм и търсила. Мога да намеря, но няма да е изпробвана. Ще потърся и пак ще пиша  Hug
Виж целия пост
# 11
Merci  Hug. Ще я изпробваме все някога Simple Smile.
Виж целия пост
# 12
Не сьм яла кроасани във Франция ,но тези изглеждат супер

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2501.msg62326.html#msg62326
Виж целия пост
# 13
Не сьм яла кроасани във Франция ,но тези изглеждат супер

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2501.msg62326.html#msg62326
Благодаря за рецептата!С удоволствие бих ги опитала Blush
Виж целия пост
# 14
След поста на Блонди е доста рисковано да предлагам рецепта за френски кроасани  Simple Smile, но се осмелявам, защото я преписах от книгата на една французойка http://www.book.store.bg/p12403/francuzojkite-ne-pylneiat-mirej-dzhuliano.html
Правих ги няколко пъти и гарантирам, че са вкусни!
Предварително трябва да кажа, че авторката предупреждава, че за да получиш хубави кроасани, трябва да си ги "отгледаш".
Ето и самата рецепта на Мирей Джулиано:
Продукти:
260 мл прясно мляко
2 ч.л. суха мая
250 гр. бяло брашно и още 3 с.л.
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
180 гр. масло

От 65 мл затоплено мляко, маята и 6 с.л. брашно се приготвя закваска - оставя се на топло да шупне за около 20 мин.
Брашното се смесва със солта и захарта и се омесва тесто, като се добавя останалото прясно мляко и закваската. Получава се много лепкаво тесто, което трябва да престои в хладилник 6-8 часа.

Маслото - размекнато на стайна температура, се смесва с трите супени лъжици брашно до получаване на гладка смес. Тя ще служи за намазване на тестото.

Охладеното и вече втасало тесто се премесва и се разточва на правоъгълна кора, която се намазва с масло. Сгъва се на три, както лист за писмо. Отново се разточва, намазва се с масло и пак се сгъва на три. Поставя се в тавичка, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за 6-8 часа. След това същата процедура с разточването и намазването с масло се повтаря.
Отново се изчакват 6-8 часа, през които тестото стои в хладилник.

Разточва се кръг с диаметър 40 см и се разделя на 12 триъгълника, които се оформят като кифли като се навиват от широката страна към върха. Кроасаните се подреждат в тава и се намазват с 2 с.л. прясно мляко. Оставят се да втасат около 45 мин или до удвояване на обема им. Намазват се с жълтък, разбит с малко прясно мляко и няколко капки олио или зехтин.
Пекат се в предварително загрята до  200 градуса фурна около 15-20 мин.   

Ако имате търпение, резултатът е чудесен и се струва усилията!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия