Т.н. Френски кроасани

  • 14 910
  • 35
# 30
...пуснах фурната на 170 гр.

Тук ти е била грешката според мен. Прекалено ниски градуси. Мин 200°, по принцип - 220°  Peace
Виж целия пост
# 31
Да ви покажа снощните ми Croissants.



Рецептата я комбинирах от тази от моя тутманик + правилата за правене на Croissants и това, което ми хрумна в момента.
Получиха се много леки с хрупкава коричка. Днес направих останалото тесто, което пренощува в хладилника. Едните са със шоколад, който не се ползва с уважение от мъжа ми, но те са за децата, а другите за него са с кашкавал.



Между другото не знам какъв е вкуса на френските. Като бях във Франция, знаех вече за алергията ми към пшениченото брашно и трябваше да гледам на другата  страна, но мога да кажа, че този път, вкуса им не отстъпва на този, които се продават тук в Австрия. С чиста съвест бих ви препоръчала да опитате рецептата.

Croissants

Продукти:

250 гр брашно
1 бр. яйце (малко)
25 гр. масло за тестото разтопено
1 ч. л. олио за тестото
50 мл вода
1 ч. л. сол
2 ч. л. захар

масло 125 гр. добре охладено

Приготвяне:

Всички горе изброени продукти, леко затоплени, без 125 масло, се  поставят в купа и се омесва меко тесто, след което се оставя да втаса, докато удвои обема си. След това се разделя на 5 части. Всяка една се разточва на кора с дебелина около 2 мм и отгоре се настъргва масло след което се поставя другата кора и пак се настъргва масло и така с цялото количество от 125 гр масло и всичките 5 кори. Така наредените една върху друга кори се загъват на четири, завиват се във фолио за свежо съхранение и се оставят да престоят в хладилника около 30 минути. След което се разточва кора с дебелина около 2-3 мм и отново се сгъва. Тази процедура се повтаря 3 пъти след което тестото се нарязва на триъгълници, които се навиват във формата на кифлички. По желание може да се постави пълнеж и се оставят да втасат за около 20-30 минути на около 30°C. Пак по желание се намазват с жълтък, след което фурната се увеличава на 190° и се изпичат до зачервяване. След изваждане се поръсват с пудра захар смесена с ванилия.

Виж целия пост
# 32
Другиа път, ще пробвам новата ти рецепта за кроасани, понеже изглеждат страхотно. При нас е същото мъжът ми не обича сладко.
Виж целия пост
# 33
Veselina_10,  предишната рецепта, на Dr. Ötker е също добра, стават много вкусни, но тази допадна на семейството ми много и мъжът ми каза, че са наистина като купените. Станаха много въздушни, с хрупкава коричка, леки и вкусни. Тестото се нацепи като на листове хартия, но аз нали съм некадърен фотограф, снимките не са добри, правени са с GSM.
Виж целия пост
# 34
мили момичета, аз съм яла френски кроасани в Париж, наистина са неповторими Simple Smile
тези във Виена (както се пееше в една песничка "...с Виенска кифла и каничка кафе...") са не по-малко хубави от тези в Париж  Simple Smile
страшно ги обичам и до скоро все си казвах, трябва ли да отида някъде в чужбина, за да ям тези неповторими кроасани!
и понеже съм мързелива домакиня, а и нямах рецепта за подобно нещо така си и остана, да ги хапвам на корем, само извън БГ

Наскоро обаче открих пекарна за такива кроасанчета тук в София, и то не къде, а на пъша на София на ул."Раковска" 161.
Цените са европейски Simple Smile, но поне си ги ядеш в БГ с необходимото качство Simple Smile

Виж целия пост
# 35
Моите кроасани ги правя по рецепта на Жак Торес от тук http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:u1tyngv6Nf0 … ct=clnk&gl=bg
 и изглеждат така  http://drozofila.multiply.com/photos/album/7/7#photo=54
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия