За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 922
  • 730
# 15
ПРавих солен кекс, отначало се надигна , но след това без да съм отваряла фурната спадна...пекох доста време...отвън стана идеален , вътре е доста мокър...сложих сирене/ гледах да е по-сухо/ и маслини на парченца...Кексовото тесто беше нормално гъсто...Пекох на същите градуси като сладкия кекс, но не се получи...иначе на вкус е перфектен...къде сбърках? Rolling Eyes

Рецептата?
Виж целия пост
# 16
ПРавих солен кекс, отначало се надигна , но след това без да съм отваряла фурната спадна...пекох доста време...отвън стана идеален , вътре е доста мокър...сложих сирене/ гледах да е по-сухо/ и маслини на парченца...Кексовото тесто беше нормално гъсто...Пекох на същите градуси като сладкия кекс, но не се получи...иначе на вкус е перфектен...къде сбърках? Rolling Eyes

Рецептата?
2  1/2 чаши пресято брашно
1 бакпулвер
3/4 чаша натрошено сухо сирене /аз добавих до горе на чашата маслини/
1-2 щипки сол
2 яйца
1   1/3 ч.ч. кисело мляко
3/4 чаша олио
една ч.ч. равна на 200 мл.
Първите три съставки се объркват в отделна купа, останалите в друга с миксер...Дали грешката ми не е , че смесих двете купи с миксер и сиренето почти изчезна, не стоеше на бучки?
Виж целия пост
# 17
Фурната може да е била много силна.
Виж целия пост
# 18
Фурната може да е била много силна.
Не ме бива в кексопеченето, но преди два дни пекох на същите градуси сладък кекс и се получи идеално, чак не повярвах...Соления при по-различни ли го печете newsm78
Виж целия пост
# 19
Дали грешката ми не е , че смесих двете купи с миксер и сиренето почти изчезна, не стоеше на бучки?

на мен това ми се струва по-скоро да е  Peace Сиренето съвсем се е стопило така (особено ако е купено)
Виж целия пост
# 20
Фурната може да е била много силна.
Не ме бива в кексопеченето, но преди два дни пекох на същите градуси сладък кекс и се получи идеално, чак не повярвах...Соления при по-различни ли го печете newsm78
Аз пека солен кекс на 180 градуса.А и кексовете със сирене стоят по мокри от сладките.
Виж целия пост
# 21
Фурната може да е била много силна.
Не ме бива в кексопеченето, но преди два дни пекох на същите градуси сладък кекс и се получи идеално, чак не повярвах...Соления при по-различни ли го печете newsm78
Аз пека солен кекс на 180 градуса.А и кексовете със сирене стоят по мокри от сладките.
Лелеее аз го мушнах в загрята фурна на 230 и като почна да се надига , намалих на 190...ама то си зависи и от печката...мислех , че щом сладкия се изпече така... newsm78
Ще пробвам пак на по-ниски градуси, дано се получи - много ми хареса като вкус...А колкото до мокрото -абе, доста по-мокро си беше, от колкото трябва да е Mr. Green
Виж целия пост
# 22
Дали грешката ми не е , че смесих двете купи с миксер и сиренето почти изчезна, не стоеше на бучки?

на мен това ми се струва по-скоро да е  Peace Сиренето съвсем се е стопило така (особено ако е купено)
купено беше, да...нещо се залисах , докато го правих и без да искам го разбих с миксера...
Виж целия пост
# 23
Непокорна,при мен винаги се получава този ефект-надига се,след като изключа -спада.Въпреки това винаги се харесва и е вкусен.Стои по-мокър от обикновено,но това е заради съставките.Когато е със сода вместо бакпулвер,няма този ефект Peace
Виж целия пост
# 24
Дес  bouquet
Виж целия пост
# 25
Благодаря за рецептата за палачинките!  bouquet
Виж целия пост
# 26
Непокорна,при мен винаги се получава този ефект-надига се,след като изключа -спада.Въпреки това винаги се харесва и е вкусен.Стои по-мокър от обикновено,но това е заради съставките.Когато е със сода вместо бакпулвер,няма този ефект Peace
ама то моя спадна на десетата-петнайстата минута , не го бях изключила...не те разбрах, искаш да кажеш , че със сода е по-добре да го правя? newsm78...и колко трябва да сложа? Като съм почивка пак ще го правя , защото на вкус е стархотен...
Виж целия пост
# 27
....ама то моя спадна на десетата-петнайстата минута , не го бях изключила...не те разбрах, искаш да кажеш , че със сода е по-добре да го правя? newsm78...и колко трябва да сложа? Като съм почивка пак ще го правя , защото на вкус е стархотен...
Четох,четох.......Ето моят съвет...
Направи си сместта с бакпулвер(със сода няма да ти хареса).Сложи кекса в студена фурна и включи на умерени градуси.Така той ще започне да се надига след като фурната започне да се загрява...И ще стане пухкав...Но няма да изгори после.Не трябва да отваряш фурната докато не се пукне отгоре и не хване коричка.Спада от промяната в Т ,ако отвориш вратата на фурната.
Аз правих наскоро един солен кекс,че даже го правих от овесени трици(дето става тежко тесто)....И пак стана разкошен......Ето снимка..
Виж целия пост
# 28
Здравейте, чета ви постоянно и искам да питам нещо - някой ползвал ли е стабилизаторите на д-р Йоткер за туршия - кога се слагат и стават ли вкусни туршийте?
Виж целия пост
# 29
Много полезна тема и аз тук  Blush Hug.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия