Готварска книга - Френска кулинария

  • 14 125
  • 68
# 30
Harmony broken, баба ти да не е случайно от Шампан?  Wink. Вземам си идеята за сухо вино в супата  Simple Smile. Признавам, досега не я бях срещала във вариант със сметана и жълтък. Но, както казваш, всяко семейство си има своя рецепта. Аз, например, първо карамелизирам лука за около 15 мин на сравнително тих огън, докато се изпари цялата вода и той стане точно карамелен на цвят. Но,  понеже вкъщи не сме големи любители на лучената супа, я правя от дъжд на вятър (най-вече след тежка предна вечер  Grinning).
Виж целия пост
# 31
Не, Роца беше от Страсбург Simple Smile Супата като дете ми беше лигава с този влачещ се лук, но сега много я обичам.

Виж целия пост
# 32
Страхотна тема!Преди малко я открих и много й се зарадвах!Записвам се да ви следя и да попивам  Grinning .В къщи сме големи почитатели на френската кухня и често готвя по блога на Роца   bouquet .
Виж целия пост
# 33
Страхотна тема !!!
Бихте ли ми дали френски кулинарни блогове ? Praynig Hug
Виж целия пост
# 34
Заповядай!

http://www.cuisineaz.com/
http://www.gustave.com/recettes-par-cuisine/113/cremes-flans-mousses.html
Виж целия пост
# 35
Markrit, ето няколко от блоговете, които следя редовно:

http://chocolateandzucchini.com/vf/ - има френска и английска версия (авторката е живяла няколко години в Щатите, но се е върнала в Париж), има рецепти, съвети.
http://www.mercotte.fr/ - десерти, макарони, сладкарство на много високо ниво, авторката води и кулинарна рубрика в едно регионално радио
http://afoodiefroggy.canalblog.com/ - също двуезичен блог (френски и английски), има добри попадения
http://scally.typepad.com/ - един от най-четените френски кулинарни блогове
http://www.mamina.fr/ - открих го наскоро, но вече съм редовна посетителка тук (и вече пробвах 2 рецепти)
http://sandrakavital.blogspot.fr/ - основно печива, но страхотни, успешни рецепти (пробвала съм ги) и доста добри съвети
http://www.altergusto.fr/ - също много добри неща, пробвала съм някои
http://bcommebon.canalblog.com/ - много визуален блог, оригинални и прости рецепти
http://www.cuisine-campagne.com/index.php? - с уклон към здравослово хранене
http://www.undejeunerdesoleil.com/ - също много добър блог на френски и италиански, авторката е живееща в Париж полу-италианка, полу-французойка, в блога има страхотни рецепти и от двете кухни
http://www.savoirsetsaveurs.com/ - авторката е живееща във Франция италианка
http://lespetitsplatsdetrinidad.blogspot.fr/ - рецепти от южна Франция (и не само) и красиви снимки

Ако искаш, имам и запас от френски кулинарни сайтове Simple Smile

Geryaleksandrova, благодаря ти Simple Smile. Радвам се, че рецептите ти допадат.
Виж целия пост
# 36
Markrit, Ако искаш, имам и запас от френски кулинарни сайтове Simple Smile

Geryaleksandrova, благодаря ти
Благодаря Ви момичета !!! Hug
И сайтове не отказвам , ако има и снимки или видео стъпка по стъпка .. още по добре .
Виж целия пост
# 37
Markrit, ето няколко сайта:
http://www.marmiton.org/  - спасението, когато търсиш рецепта или вдъхновение, сайт за споделяне на рецепти. Обикновено отварям най-високо оценените, прочитам коментарите и нагласям рецептата  Grinning
http://www.cuisine-plus.tv/ - сайтът на един кулинарен канал, има рецепти, видео, дори и видео с предаванията (някои)
http://www.saveursdumonde.net/ - международна и френска регионална кухня
http://www.cuisineetvinsdefrance.com/ - сайтът на едно кулинарно списание (което си купувам всеки месец)
http://cuisine.larousse.fr/ - кулинарният Larousse, рецептите се основно от потребители, но има добро представяне на кулинарни техники (някои с видео)
http://www.cuisineaz.com/
http://cuisine.journaldesfemmes.com/ - също доста рецепти
http://www.lesfoodies.com/ - сайт за споделяне на рецепти
http://www.750g.com/ - още един сайт за споделяне на рецепти, най-добрите ги издават в тематични книги

И не мога да не спомена Yummy magazine - http://www.yummymagazine.fr/ - онлайн списание, с рецепти от най-добрите кулинарни блогове.
Виж целия пост
# 38
  bouquet
Виж целия пост
# 39
Здравейте ,ще си задам въпросът и тук.Днес от Карфур си купих нещо на което пише "Кори"(на тяхната марка са) и беше на щанда с корите за баница.Когато го отворих установих ,че е нещо от типа на разточен блат навит на руло ,а и си взехме 3 броя от това.Ясно е ,че баница няма как да стане ,но моля ви посъветвайте ме на какво да ги направя !
Виж целия пост
# 40
Geryaleksandrova, тук така на руло продават блатове от ронено (pâte brisée) и пясъчно тесто -pâte sablée). На вкус сладко ли е или солено?
Ако е това, което си мисля, може да го ползваш за основа на киш, тарта, галет. За всеки случай, може ли да дадеш линк към продукта (или поне снимка на опаковката)?
Виж целия пост
# 41
Роца ,оказа се нещо като многолистно тесто ,не мога да кажа дали е солено ,тъй като вече му бях сложила такава плънка.Снимките не ми се получиха добре и затова утре ще го снимам отново ,но сега видях ,че на него пише  Pate a tarte / feuilletee Bladerdeeg.
Виж целия пост
# 42
Гери, pâte feuilletée е точно многолистно (бутер) тесто. Обикновено е леко солено. Питах дали е сладко, защото по принцип пясъчното тесто (pâte sablée) е сладко, та да не ти кажа да сложиш солена плънка в сладко тесто  Grinning
(не се притеснявай за снимките, питах за тях за всеки случай, ако се окаже че етикетите са изцяло преведени на български  Peace)
Виж целия пост
# 43
Мъжът ми видя нещо като Маргарита на кратинката и му се видя дбра идея да се запасим с тези кори  Mr. Green ,така че имам поле на изява и експерименти  Crazy .Кроасани дали биха се получили?
Виж целия пост
# 44
По принцип, тестото за кроасани е многолистно, но съдържа мая, която помага за "разлистването". Готовото е е обикновено многолистно тесто. Преди време пробвах да направя кроасани от готово многолистно тесто, но се получиха по-скоро кифлички, отколкото истинските кроасани.
Но няма проблем да го ползваш за кифлички (с или без плънка), банички, тарталети... Може просто да го намажеш със зехтин, поръсиш с червен пипер, маслинена паста, песто, кашкавал, различни подправки или каквато друга плънка ти хареса (на тънък слой), навиеш на руло откъм двете страни до средата (като едновремешните бисквити "Сълзица"), разрежеш на колелца, слагаш резенчетата на пекарска хартия и печеш. Стават чудни хапки за аперитив.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия