Коледно настроение! - 2

  • 115 230
  • 755
# 360
А за снимането и аз искам, ама само с искане не ставало.... Crossing Arms

Момичета, не си спомням точно коя, дали Лулу или Lois, беше описала точно как се снима. Моля който си спомня, да ми подскаже. Аз за съжаление само съм копирала указанията, не че съм ги научила, но знае ли, може някой ден и аз, да се образовам в това отношение. Който желае, ще ми ги пратя на ЛС, за да не спамя повече тук. А тук е варианта на английски, който е посечен също от авторката.
Виж целия пост
# 361
Всъщност Мариера не ми представляваше проблем и само намазани да са. Много вкусни БЯХА и не останаха. Това е определено рецепта, която ще повторя  Mr. Green
Ето ги сполучливите, наистина много вкусни стават  Mr. Green
Ето ги и меденките, които си чакат реда да бъдат украсени...евентуално тази седмица, че планирам и други работи да забъркам, а време не остана  Joy
Присъдинявам се към коментарите за разкошните ви снимки, правят сладките да изглеждат още по-вкусни  Mr. Green
Днес, ако не ме домързи, че се изгърбих от чистене, ще правя на Мариета портокаловите корички! Благодаря ти за всяка една безценна рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 362
Мари-ета, по коя рецепта си правила меденките?

Ето по тази

Пупинка, радвам се, че нещата ми ти харесват Blush!
Виж целия пост
# 363
hrisinda и в Кауфланд Младост миналата събота го имаше този бакпулвер. Разфасофките са много малки- като на обикновенния бакпулвер, на мен от снимките ми изглеждаше по- голямо количество.

Някой скоро ходил ли е до магазинчето на Три уши и случайно да знае дали има кафява или черна боя в момента?
Виж целия пост
# 364
Пупинка, mari_eta, абсолютно съм съгласна, че са много вкусни негърчетата, дори и като курабийки - вкусово грешка нямат  Peace Аз затова попитах дали не ми е било твърде меко тестото и затова да се разливат при мен  Thinking
Виж целия пост
# 365
Благодаря ви момичета,намерих бакпулвера и днес ще меся.След като ползвахте този бакпулвер сода слагахте ли?
Виж целия пост
# 366
аз приключих и с меденките на Джули. Следващата седмица ще украсявам. Остана ми да приключа с още един детайл и Коледните ми сладки и съм готова откъм меденки.  Simple Smile
Виж целия пост
# 367
   Мариета, би ли споделила тези меденки с глюкозата дали ще издържат до Коледа? Аз миналата година правих, но не помня по коя рецепта (със сигурност не беше тази). Може ли да направиш сравнение с други меденки, ако си правила разбира се и да споделиш за обработката на тестото (по-лесно или по-трудно е за месене) и за вкуса им. Благодаря ти предварително.
Виж целия пост
# 368
  Мариета, би ли споделила тези меденки с глюкозата дали ще издържат до Коледа? Аз миналата година правих, но не помня по коя рецепта (със сигурност не беше тази). Може ли да направиш сравнение с други меденки, ако си правила разбира се и да споделиш за обработката на тестото (по-лесно или по-трудно е за месене) и за вкуса им. Благодаря ти предварително.

Точно тези 100% ще издържат до Коледа, още повече, че нямат яйца или мляко, които са потенциално опасни.
Омекват доста бавно - едва след 4-ия ден, още един + .
Тестото се замесва доста бързо, не лепне много, така че са лесни според мен.
Определено вкуса им е като старите меденки, ония, от детството ни - кръглите, топнати до половината в шоколад. А и рецептата е от сборника на Ив. Звездев, предполагам е автентична.

Така че - по тази рецепта ще действам тази година Peace.
Виж целия пост
# 369
Какъв аромат се носи от тази тема... Ммм  Heart Eyes

Аз днес спретнах набързо едни Меломакарони по рецептата на Йоана.Сега чакам да им попие хубаво сиропът, защото ги залях отгоре.Ама вече хапнах две-три(или повече?!  Mr. Green ) и са просто божествени  Heart Eyes
Знам тези сладки от баба ми, която вече дълги години работи в Гърция.Миналата година всеки ден я карах да ми ги прави Mr. Green
Виж целия пост
# 370
Страхотни неща сте направили... Simple Smile Такива вкуснотии... направо не знам как издържам все още да си спазвам диетата  Joy

След репетициите ми на меденките на Джули преди няколко дни, днес направих още и отново станаха много вкусни. Също така съм замесила и тесто за линцерови сладки и искам да попитам нещо. На първа страница пише, че меденките и линцеровите сладки се приготвят в началото на декември. Възможно ли е, обаче, да издържат до Коледа тези, които съм направила днес или за Коледа трябва да направя нови в началото на декември? Благодаря много!
Виж целия пост
# 371
Днес май сме на вълна Йоана.Току-що направих този сладкиш.Канелата вътре може да го причисли към коледните:)

http://www.kulinarno-joana.com/2010/11/apple-quince-dessert-with … ts-and-hazelnuts/
Виж целия пост
# 372
Тази година съм решила да не украсявам меденките. Така ще си ги излапаме. Спрях се на едни с пълнеж и шоколад, виждам Вие сте напред с материала вече Simple Smile
Виж целия пост
# 373
   Мариета, благодаря ти за бързия и точен отговор.     bouquet   Определено наклони везните и тази година ще правя тези меденки, но ще ги изрязвам с коледните формички.    Simple Smile
Виж целия пост
# 374
А за снимането и аз искам, ама само с искане не ставало.... Crossing Arms
И аз така дочух.

На Три Уши се каних да ходя и в четвъртък и в петък, но ще ида най-рано в другия четвъртък.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия