Машина за хляб-37 част

  • 48 439
  • 740
# 675
Пуснах тази питка на мах-мама, правих, срувах, сега втасва и засега изглежда добре.
Eто и снимки от вкусната ми новогодишна питка по мах-мама   bouquet :

Виж целия пост
# 676
моята пита също стана много готина,бухнала и "на конци" - като козунак...при месене на ръка никога не мога да постигна такъв резултат. Също като при тини-мини - едно парче от питката запълваше цяла чиния Laughing

Влюбих се в хлебопекарната си вече, пу-пу, да ми работи безотказно,както и вашите Crazy
Виж целия пост
# 677
и аз да се похваля, че от няколко дена съм притежател на такава машинка. но имам следния проблем - 2 пъти вече правих хляб, но едва го вадя  newsm78, направо всичко става в трохи, начупва се, ужас. Ако може някой да сподели как става номера. и още една молба за съвет - има ли вариант хляба да е мекичък, като питка, с по-мека коричка. аз го слагах на най-слабата и на средна кора, но ми се иска да е по мека.
опитай се да врътнеш оста на перката (перките) когато извадиш контейнера от машината.   bouquet
а каква ти е машината може да напишеш в подписа си  Laughing


Машината ми е Rohnson R-295. Мерси за съветите, ще пробвам при следващото пекане. Това ми беше полезно да разбера, че не се вади веднага. А може ли като питките да го пръсна с малко вода и да го завия с кърпа?
Виж целия пост
# 678
Здравейте, вчера за пръв път пробвах да пека хляб и резултата е следния: тестото въобще не стана на топка а си остана в полутечно състояние , отвътре остана сурово и целия хляб беше сплескан. основно искам да попитам за маята , моята е на др. йоткер на прах и направо така сложих необходимото количество. Дале не трябва да я разбъркам с вода? дайте якякви съвети. благодаря.
Виж целия пост
# 679
Здравейте, вчера за пръв път пробвах да пека хляб и резултата е следния: тестото въобще не стана на топка а си остана в полутечно състояние , отвътре остана сурово и целия хляб беше сплескан. основно искам да попитам за маята , моята е на др. йоткер на прах и направо така сложих необходимото количество. Дале не трябва да я разбъркам с вода? дайте якякви съвети. благодаря.

Маята спокойно я слагай така направо. Просто прочети внимателно първа страница.
Виж целия пост
# 680
И аз ползвам мая на д-р Йоткер и  съм доволна от нея.
Слагам я накрая върху брашното без да я разтварям във вода.
Да попитам по-компетентните, които вече са на ТИ с приготвянето на хляб - черното тесто  по-малко вода ли поема отколкото бялото?
И да покажа един италиански хляб /без участието на машинката/, за който благодаря на дядо Хаджия.
Отгоре малко съм попорекалила с ръсенето на брашно, но го поизтърсих   Mr. Green 
Наистина този хляб има най-тънката и най-хрупкавата коричка, която съм  виждала на хляб
newsm10


Виж целия пост
# 681
Това ми беше полезно да разбера, че не се вади веднага. А може ли като питките да го пръсна с малко вода и да го завия с кърпа?
кой е казал ,че не се вади веднага ???
може веднага,може и след 5 мин. , може и след половин час - тогава ще е по-влажен  Laughing
аз го вадя веднага и го слагам върху рендето да се охлади отвсякъде   bouquet
Виж целия пост
# 682
Здравейте, вчера за пръв път пробвах да пека хляб и резултата е следния: тестото въобще не стана на топка а си остана в полутечно състояние , отвътре остана сурово и целия хляб беше сплескан. основно искам да попитам за маята , моята е на др. йоткер на прах и направо така сложих необходимото количество. Дале не трябва да я разбъркам с вода? дайте якякви съвети. благодаря.
ако обичаш кажи по каква рецепта си го правила.
избрала ли си подходящата програма ?
Виж целия пост
# 683
И  черното тесто  по-малко вода ли поема отколкото бялото?


Повече поема черното брашно.

Вчера реших да направя един ръжено-пшеничен хляб по рецепта от книжката към машината. Беше мнооого водно (ужасно мажеше под бъркалките), но за мое учудване стана хляб. Е, по-влажен е от друг път, но се яде. Simple Smile
Ето рецептата, по която правих:

500 мл вода (ако някой реши да я пробва, да намали с около 50-60 мл и да следи за хубава топка, която може мъничко да подмазва под бъркалките)
2 ч.л. сол
350 г бяло брашно
350 г ръжено брашно на Техра
3/4 ч.л. суха мая (при намалена течност може би трябва да се увеличи маята, бих сложила 1 ч.л.)

Програма Френски хляб, 1000 г, средна коричка на изпичане, 3:39 ч (като времето за печене е 1:10 ч.).


Виж целия пост
# 684
alis, мойто тесто стана на много хубава топка.
Не беше  влажно и сигурно е превтасало, но нали толкова беше  втасването по програма.
А твойто хлебче ми се струва много добре на снимката.
Аз като гледам  снимките на черния хляб в книжката към машината и там не е надут както белия хляб
.
Виж целия пост
# 685
Алис и на мен хлебчето ти ми изглежда добре, а на мери попинс съм сигурна че не е превтасало а не е довтасало по скоро.
Виж целия пост
# 686

Аз като гледам  снимките на черния хляб в книжката към машината и там не е надут както белия хляб
.


Черните хлебчета не се надуват като белия хляб, черното брашно изисква повече вода и според мене е хубаво да се пече на основната програма. Прекалено бързите програми не дават на тестото възможност да втаса нормално. Моята бърза е 1:20 ч., като на нея съм пекла само бял хляб и не втасва добре, а после е леко недопечен.

на мери попинс съм сигурна че не е превтасало а не е довтасало по скоро.

И аз така мисля.
Виж целия пост
# 687

Момичета и момчета, някой ползвал ли е такава натурална закваска? Рецептата е на руски, но предполагам повечето ще я разберат, ако някой има проблем, пък му е интересно, да пише - ще преведа! Peace

Аз пък да се оплача ли, да се похваля ли, не знам........Нали чета, чета, на питанка се обърнах и хлебчетата ми с променлив успех, ту ги бива, ту ги не бива (на вид). Вчера съм "полегнала е Тодора", че и заспала, и ММ (някъде из форума прочетох, че означавало мойто мъж  Grinning) да вземе да пусне някакво хлебче да се пече. До сега не е пипвал машинката, че и интерес кой знае какъв не е проявявал. И то да вземе, та да се опече, ами и на вид да стане. Ето какво се получи, срязано, щото не ме е чакал да снимам. Grinning




Ей, винаги на мЪжовете им е по-лесно в тоя живот, на, и хлебчетата по-лесно им стават и отведнъж! Направо са родени научени. Joy

Виж целия пост
# 688
Лабрекс, браво на ТМ (твойто мъж Joy)! И синът прави чудесен хляб, а ММ не смее да се докосне до машинката. Едвам го накарах веднъж да извади хляба.  Joy
Виж целия пост
# 689
Това ми беше полезно да разбера, че не се вади веднага. А може ли като питките да го пръсна с малко вода и да го завия с кърпа?
кой е казал ,че не се вади веднага ???
може веднага,може и след 5 мин. , може и след половин час - тогава ще е по-влажен  Laughing
аз го вадя веднага и го слагам върху рендето да се охлади отвсякъде   bouquet


Ама лесно ли го вадиш? Мен ме посъветваха тук, че по-лесно като го изчакаш малко, защото и аз така веднага го вадя и пада една борба, всичко става в трохи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия