Попара...

  • 31 403
  • 79
След големи спорове относно състава на попарата, тази тъй популярна лесна и вкусна закуска, реших да ви питам: Какво слагате в попарата? и Как я правите в различните краища на страната?   Grinning Ние вкъщи я ядем с масло и сирене, залята само с вода, но съм чувала и за варианти с сирене и захар   Thinking с чай и т.н.  Peace
Виж целия пост
# 1
Ние вкъщи я ядем с масло и сирене, залята само с вода
И аз съм израснала с нея точно по този начин....

Иначе съм опитвала и варианти със :
-хляб,сирене,запържено масло с червен пипер
-вместо вода - чай,хляб,сирене и поръсена със захар

Но най-много си ми харесва вкусът на детството ми - препечена филийка,сирене ,масло и гореща вода.
Виж целия пост
# 2
И аз я знам като вас-даже съм я модифицирала-филиите в тостера и водата в микрото.За 3мин е готова!Подсетихте ме, че не съм яла скоро. Crazy

Сетих се, че съм яла и хляб, прясно мляко и захар.
Виж целия пост
# 3
Явно представата ми за попара е много различна  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз съм яла единствено попара - надробен хляб смесено с  топло прясно мляко и сирене.


Виж целия пост
# 4
Аз съм от Варна и там попарата е като на Мастерчето - хляб, масло, сирене и гореща вода  Crazy
А мъжо е от Дупница и като му казах какво е попара той ми вика ти си в грешка   ooooh! Попара е прясно мляко с хляб и захар ......

Виж целия пост
# 5
Аз съм от София и съм я правила на децата, както и на мене са ми я правили като малка от хляб, сирене, масло, захар и чай. Peace
Виж целия пост
# 6
В Русе попара се прави  по два начина
1. сирене, масло, хляб, чай и захар
2. прясно мляко, захар и хляб
Това с водата не съм го чувала,  покрай мен никой не я прави така, пък и ми се струва безвкусно. Друго си е с ароматен липов чай.
Виж целия пост
# 7
Пробвайте и този вариант на попара.Много е вкусна.Рецептата  я  знам от моята баба. Peace

Заварява се в тенджера 2 литра вода. Слага се лъжичка смлян черен пипер, една лъжичка червен пипер, лъжичка сол, налива се марината от туршия на вкус за киселина, ако няма марината - оцет на вкус/или щипка лимонтозу /.. След като заври всичко се добавят размесени във водичка 4-5 лъжици брашно, ври 1-2 минути, снема се и се добавят нарязани като за попара хапки добре изсушен хляб. Сервира се с туршия или лук./а дядо ми си натрошаваше отгоре доволно количество сухи люти чушки./ .
Виж целия пост
# 8
Попарата от моето детсво е
сирене ,сух хляб ,масло ,орехи и всичко залято с гореща вода.
Виж целия пост
# 9
В Русе попара се прави  по два начина
1. сирене, масло, хляб, чай и захар
2. прясно мляко, захар и хляб
Това с водата не съм го чувала,  покрай мен никой не я прави така, пък и ми се струва безвкусно. Друго си е с ароматен липов чай.
Аз съм от София,но също така я правя.
Виж целия пост
# 10
Ние правим два вида попара:
1.Препечени филийки,сирене,захар,масло,липов чай.
2.Сух хляб,топло прясно мляко,СОЛ. Grinning Hug
Виж целия пост
# 11
Аз съм от Разград и като дете,а понякога и сега, често хапваме два вида попара у дома:
1.препечен хляб, сирене, масло, захар и липов чай
2.препечен или мек хляб, прясно мляко и захар, а моят мъж слага и сиренце
Виж целия пост
# 12
  Ние я правим по следния начин : препечени филийки , сирене , масло и заливаме с вряла вода!
Виж целия пост
# 13
Много обичам попара и от дете си я хапвам с хляб, масло, сирене и вода. Опитвала съм и със мляко или чай и захар, но не ми допада.
Виж целия пост
# 14
Аз съм от СЗ България и за мен попарата задължително трябва да е сладка. В нашия край ядем този вид попари:

- липов чай, сух хляб, масло и захар
- прясно мляко, сух хляб и захар
- прясно мляко и козунак - тук може и да не се слага захар, че козунакът е сладък
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия