КОЗУНАЦИ - 2012г. - 2

  • 62 012
  • 803
# 105
Направо прекалявате Crossing Arms
Откак почнахме репетициите, съм кило и нещо отгоре Crossing Arms А Великден още не е дошъл!
Престанете вече с тия снимки, не се издържа!/ ще каже човек, че някой зорлем ме кара да влизам в темата, да меся и да ЯМ  261uu/
Виж целия пост
# 106
елексир  Hug  bouquet  bouquetтъкмо това гледах и аз в блога ти ,ама сега да показвам ли разлялия ми се козунак пак по твоя рецепта ?
Ще показвам как не се прави много ми се отпусна тестото,ама така ще се яде

ето и едно зайче  за компания
Виж целия пост
# 107
J_M_M  моля те сподели как го направи точно. Ще се радвм и Елексир да каже мнение. Интересувам се защото в Петък с две приятелки ще се събираме и ще правим 10 козунака точно на Елексир по рецептата и искам да съм сигурна че няма да сгрешим някъде.
Виж целия пост
# 108
Заради тази тема не се стърпях до Великден, а още сега пъхнах козунаците в печката. Напоследък все нещо става - ето сега сложих плитките в закопчаваща се форма и яйцето с което мазах, за да полепне захарта, покапа по долната фурна, пфууу. Миналата година пък малкият ми включи печката, където втасваха, на 250 и ги беше опекъл преждевременно. Камъни с течен ценър по-правилно да се каже.
Винаги меся на ръка, защото мазнината, в моя случай - олио, трябва да се вкара в тестото по време на месенето - топиш ръцете в олио, месиш и така, докато свърши цялата мазнина. Удрям го върху масата повече заради обичая, защото веднъж заравих и пак стана, както трябва.
После ще сложа една снимка.
Виж целия пост
# 109
Да споделя и аз за козунака с кисело мляко на Елексир. Първо да уточня, че миналата година правих два опита за козунак, пълен провал, тази година се получи това:



Да си кажа грешките(подчертавам моите грешки, рецептата на Елексир си е много добра  bouquet), които отчитам, пък и вие може да допълните нещо Laughing, първо за първи път използвам жива мая, Виво мисля че беше, и на половин доза от козунака сложих половин кубче, т.е. 20 грама, което може би дойде много, не съм я активирала предварително, само я размесих с киселото мляко и я сложих в контейнера при яйцата и захарта и може би докато си приготвих брашното тя си се е активирала, знам ли, но ми втаса козунака после. Голямата ми грешка беше при второто втасване във фурната, чаках към 50 минути и само ходихме да го гледаме с малката и се радваме как се надува Laughing, а той явно е превтасал. Като правих козуначените кифлички на Angellove, понеже нямах време, второто втасване ми беше 15 минути във фурната и резултата беше доста по-добър. Също така ми се стори че тестото е доста меко, беше пухкаво в същото време, но според мен е имало нужда от още малко брашно. На вкус не ми е никак сладък, но и аз вътре сложих само стафиди, така че следващия път задължително ще сложа и подсладител. Както се вижда не можах да го усуча и сплета много добре, но ми беше доста меко тестото и затова. Иначе имам доста напредък от миналата година и тези дни пак ще се опитам да видя докъде ще я докарам. Laughing Сетих се и друго, винаги досега съм пекла на долен + горен реотан с вентилатор(нямам само долен), този път беше без вентилатор, но не мисля, че имаше значение, защото си се изпече отвътре.

Иначе много хубави козунаци правите всички и малко ме е срам да си изтипосам моите опити, но се надявам следващия път да се получи по-добре.
Виж целия пост
# 110
Записче, че с тази скорост ще изтърва темата  Simple Smile

Честит Рожден Ден, Вени   bouquet

Браво на всички за прекрасните козунаци  Peace

Изчезвам, че от тези снимки ми потекоха..... Grinning
Виж целия пост
# 111
Изчетох ви най-подробно и изключително много се радвам,че има толкова много ,които са направили козунака с кисело мляко или със сметаната!Благодаря на всички за доверието и хубавите отзиви! Hug    bouquet

J_M_M ,винаги може да се случи да е по-меко тестото,дано поне на вкус ви е харесал.Аз избягвам да пека без форма,че да не ми се разливат настрани формите. Hug

Освен това отчитайте като слагате конфитюри,че са с желатин,който при печенето се разтопява и прави още по-меко тестото.Аз разтопявам в МВ конфитюра предварително,преди да го сложа във фитилите,за да се втечни желатина и избирам повече плодовете,да няма много течност.

Пуканка,не разбрах какво точно трябва да споделя относно рецептата?Кое конкретно те притеснява?И успех с дружките,да покажеш после Peace!

Всички сте показали невероятни козунаци,напълнихте ми очите,браво!    bouquet
Виж целия пост
# 112
Много вкусен козунак се получи.

Виж целия пост
# 113
Момичета чудесна тема и страхотни козунаци. Влизам да поблагодаря на Ели Ганова за чудесната рецепта за мъфинките и за идеята с яйцата. Направих ме ги станаха чудесни и ги облякох ме пак със нейните шаблончета.   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 114
Eто го и моя:
Виж целия пост
# 115
Здравейте и от мен! Най-после да се престраша и аз да се включа с моя единствен опит с козунаците до сега:



Искам да поздравя Венета с рождения и ден   bouquet

Имам и следното питане. Козунаците станаха прекрасни - много ароматни и на конци Simple Smile  и за малко да бъдат ометени до троха, но запазих по едно парченце и на другия ден занесох на нашите. Брат ми се оплака обаче, че му били сухички, та има ли нещо специално, което запазва мекотата им за по-дълго? /не успях да намеря дали е дискутиран вече този въпрос/
Виж целия пост
# 116
tany3dj, за твоя проблем имам копиран следния съвет, но не съм го пробвала, все се каня и забравям. Но моите и без това не стават сухи:
на 6 яйца, предвидени в рецептата се слагат 4 цели и 2 жълтъка т.е махат се 2 белтъка.

Венета, честит рожден ден!  bouquet
Виж целия пост
# 117
Джемма, благодаря!
А аз се питах дали не трябваше да ги увия със стреч фолио, или пък да е от значение мазнината /аз ползвах само масло/, но може и яйцата да са. Тогава правих малка доза - 4 яйца, от които единият жълтък остана за намазване, и половинка брашно...яйцата ни са големи - домашни и станаха жъъъълти козунаците Simple Smile
Виж целия пост
# 118
Здравейте и от мен! Най-после да се престраша и аз да се включа с моя единствен опит с козунаците до сега:
оппааааааа , влизаме с летящ старт. обещаващо начало   bouquet
Виж целия пост
# 119
Блонди, поправителния ще е с блестящ резултат!

От вчерашните козунаци вече остана само 1........

Току-що извадих моя поправителен, по рецепта на Еликсир  bouquet с кисело мляко - благодаря за идеята!!!! Увеличих леко продуктите обаче..........






Да се надяваме,че ще оцелеят до неделя!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия