За БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 460
  • 735
# 705
Искам да направя гъбена супа. Имам малко сушени манатарки, имам и печурки пресни. ММ иска да е по-гъстичка и се чудя как да я направя - с двата вида гъби ли, да сложа ли картофче? Въобще моля за рецепта!
Аз съм си я измислила сама.  Simple Smile Обичам гъсти супи.
Скрит текст:
Супа от гъби-печурки
1 вр пресен лук / 1 гл стар/
300 г печурки
моркови, картофи / 2 бр средни/, целина, фиде, зехтин+масло
Задушавам в мазнина,  лука + нарязаните гъби + нарязани моркови+ нарязан картоф + нарязана целина. Прибавям вода около 1- 1 1/2.  След като заври прибавям фидето. Сол и черен пипер. Накрая посипвам много магданоз и копър.
.
Това е.
Виж целия пост
# 706
Норвежка гъбена крем супа ни е любима  Peace И да - с течна сметана да е  Wink Може и аз да завъртя една  Mr. Green
Виж целия пост
# 707
Норвежка гъбена крем супа ни е любима  Peace И да - с течна сметана да е  Wink Може и аз да завъртя една  Mr. Green
Някакъв шанс да стане със заквасена  newsm78 Днес пазарувахме и забравих за течна. Нямам никаква възможност днес или утре да излизам пак.
Коригирам се - бързах да питам преди да прочета ...
Обмислям вариантите и след малко почвам да готвя. БЛАГОДАРЯ! Много сте мили..
Виж целия пост
# 708
Аз за подквасването да се включа  Laughing Сега точно слагам да квася, ама на мен ми става най-хубаво млякото като го квася във фурната. Пускам я на вентилатор на 50 градуса и за около два часа и половина млякото е екстра. Веднага след рова го слагам в хладилника. Млякото е по-водно като се извади от фурната, но се сгъстява в хладилника.
Виж целия пост
# 709
Да се включа и аз с отзиви от заквасването. Изпълних препоръките от тук стъпка по стъпка. Сложих един буркан за проба. Завих го в одеала. Престоя към 4 часа и като го отвих беше още топло, но доста рядко /приличаше на много гъст айран/. Сложих буркана в хладилника и се посгъсти, но има още доста "водичка". Да питам нормално ли е така? Не стои така като желирано, както са купешките, така ли трябва да е?
Виж целия пост
# 710
Този вариант ми се е получавал когато не е било с много висока масленост и по-воднисто прясното мляко. Когато имам съмнения преди заквасването варя малко по-дълго.
Виж целия пост
# 711

Да, ще я хвърля. И ще имам предвид, че явно не съм уцелила правилния начин за съхранение на тиква този път...

scaramouche, може и да си я хвърлила вече, но дано си накарала още някой да опита. Имам предвид, че доста след като изкарах един хубав грип, всичко ми горчеше и ми беше безвкусно, но останалият народ твърдеше обратното. Така се бях засилила лапад да хвърлям от фризера, пък се замислих, преди не ми е горчал никога, няма логика да горчи и този, замразен в пликчета. Наготвен, го опитах след ден, не ми горчеше. Laughing Peace

Още един глас за норвежката гъбена крем супа, любима е и вкъщи. Heart Eyes Peace
Виж целия пост
# 712
Момичета и Бонго  Laughing, я дайте идея за чистене на фурна. От миризмата на препаратите за фурна ми става лошо и имам чувството, че храната месеци наред после мирише на препарат. Поради тази причина много пазя фурната, но вчера пекох месо и явно много е пръскало, хич не съм забелязала и сега на дъното се в образувало гадно мазно петно и едната страна е с мазни пръски. Естествено е засъхнало. Пуснах фурната да квася мляко и е леко загряла та се чудя със сода или нещо подобно ако пробвам да изчистя дали ще стане? Да не я надраскам пък. В нета чета за лимон и оцет newsm78. Моля ви дайте идея!
Виж целия пост
# 713
Момичета и Бонго  Laughing, я дайте идея за чистене на фурна. От миризмата на препаратите за фурна ми става лошо и имам чувството, че храната месеци наред после мирише на препарат. Поради тази причина много пазя фурната, но вчера пекох месо и явно много е пръскало, хич не съм забелязала и сега на дъното се в образувало гадно мазно петно и едната страна е с мазни пръски. Естествено е засъхнало. Пуснах фурната да квася мляко и е леко загряла та се чудя със сода или нещо подобно ако пробвам да изчистя дали ще стане? Да не я надраскам пък. В нета чета за лимон и оцет newsm78. Моля ви дайте идея!
Съжалявам, но само препарат мога да препоръчам, но ти не искаш. Много мирише, вярно е. Ама и чисти перфектно.  Друго... newsm78
Сетих се! meglio сваля мазнини. Мирише на лимон. Чисти - добре. Но, малко и тел ще трябва. Simple Smile
Виж целия пост
# 714
Момичета и Бонго  Laughing, я дайте идея за чистене на фурна. От миризмата на препаратите за фурна ми става лошо и имам чувството, че храната месеци наред после мирише на препарат. Поради тази причина много пазя фурната, но вчера пекох месо и явно много е пръскало, хич не съм забелязала и сега на дъното се в образувало гадно мазно петно и едната страна е с мазни пръски. Естествено е засъхнало. Пуснах фурната да квася мляко и е леко загряла та се чудя със сода или нещо подобно ако пробвам да изчистя дали ще стане? Да не я надраскам пък. В нета чета за лимон и оцет newsm78. Моля ви дайте идея!
за мазното се продават обезмаслители за фурна. за загорялото ще трябва да търкаш с ръчички. предполагам,че фурната ти е емайлирана отвътре и няма да се надраска.
Виж целия пост
# 715
Някой може ли да даде лесна рецепта за мекици със суха мая ? Благодаря!
Виж целия пост
# 716
преди заквасването варя малко по-дълго.
Това е ключът към гъстото кисело мляко.  Heart Eyes Даже става на конци. Дайте салфетките, че ми потекоха лигите.
Виж целия пост
# 717
преди заквасването варя малко по-дълго.
Това е ключът към гъстото кисело мляко.  Heart Eyes Даже става на конци. Дайте салфетките, че ми потекоха лигите.
и аз недоразбралата да питам в какъв смисъл се вари по-дълго?
Виж целия пост
# 718
преди заквасването варя малко по-дълго.
Това е ключът към гъстото кисело мляко.  Heart Eyes Даже става на конци. Дайте салфетките, че ми потекоха лигите.
и аз недоразбралата да питам в какъв смисъл се вари по-дълго?
Ми как да кажа  newsm78 да стане по-гъсто, по-концетрирано, по-маслено. Но трябва да бъркаш, за да не загори.
Виж целия пост
# 719
преди заквасването варя малко по-дълго.
Това е ключът към гъстото кисело мляко.  Heart Eyes Даже става на конци. Дайте салфетките, че ми потекоха лигите.
и аз недоразбралата да питам в какъв смисъл се вари по-дълго?
Ми как да кажа  newsm78 да стане по-гъсто, по-концетрирано, по-маслено. Но трябва да бъркаш, за да не загори.
Не, не, мисълта ми беше млякото като се вари ли да се вари по-дълго или това, което затоплят за закваската?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия