МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 563
  • 755
# 300
Peterky2002, сигурна съм, че си прав. Но тъй като вече съм положила усилия при избора, ми се иска да докарам нещата докрай. То ще е голям "майтап", ако накрая не успея да изпека един свестен хляб...  Mr. Green




И аз като най-големия специалист в темата Ердинч , а и мама Тин и много други мами отдавна установихме ,че най - вкусния резултат се получава когато се пече във фурна , а хлебопечката се ползва само за месене и втасване най - много.Така че най - доброто решение  Ердинч ти го каза-ако трябва той да избира би си купил тестомесачка.Не се задълбочавай каква машина ще купиш , важното е как ще работиш с нея.
Виж целия пост
# 301
Добро утро , някой правил ли е тесто за пица в машината и може ли рецептата .Имам жива мая която е с трайност да утре и искам да е уползотворя.
Благодаря Ви предварително .
Виж целия пост
# 302
Аз си правя пица с хлебното тесто.
Виж целия пост
# 303
Hug

да, машината ми е Бревиле и съм предоволен, но след време и аз съм вече със едно голямо НО...

след като опитахме хляба печен във фурната и тая скъпа машина почна вече да ни служи само за месене. затова ви препоръчвам нещо от тоя род

правя понякога само бърз хляб на бърза програма, и то само при бързи нужди

Eрдинч, като те чета, стигам до извода, че сме направили по-добрия избор с нашата машина, която все пак не е с керамика... щото и аз рядко пека в нея и то когато няма време, а я ползвам предимно за месене и втасване. Та май сме поналучкали с изборът си средата по отношение на  цена/качество. Благодаря, че сподели тези си впечатления! Peace

anbibian, ти изпече козунака в машината ли? Вероятно затова прилича на хляб... дали е вариант за теб да опиташ да го изпечешв във фурната, след като го оплетеш? Wink

Аз си правя пица с хлебното тесто.

Аз също, но съм имам приятелка италианка, която понякога слага част от течността прясно мляко, примерно 50/50 и капва 2-3 капки оцет - каза ми, че по-лесно се разстила в тава тестото и не е толкова еластично и не се събира в средата на тавата. Peace
Виж целия пост
# 304
Tony_st аз нали го правих козунака по рецептата, където също е печен в хлебопекарната. Но прилича на тутманик, не на козунак, няма никакви конци. Всъщност при мен проблема е, че нямам никакъв опит, твърде вероятно е да съм решила, че тестото е достатъчно твърдо, а да се е оказало, че е меко, защото при втасването доста омекна и се разля във формата. За сплитането и печенето във форма - имам желание, но нямам условия. Кухнята ми е толкова малка и претрупана, че нямам плот на който да го разстеля, освен да постеля една мушама върху капака на фурната и да действам там. Днес ще ходя до Метро, ако имам късмет, съм си харесала една скара там и е с 50% отстъпка, ще си потърся и форми за печене, че нямам нито 1 у дома. Имах една за кекс, но тя се оказа много некачествена и след 2 кекса в нея, въобще не може да се измие, ще я мятам в коша и ще си потърся керамична и по-голяма, че дозата ми за кекс, в старата не се събираше  Grinning

Всъщност, някой може ли да ми помогне с избора на форми за печене. Ако може да ми кажете какви са приемливите цени на керамичните? Не искам да купувам нещо прекалено скъпо. Силиконовите хубави ли са?
Виж целия пост
# 305
anbibian, следващия път извади тестото за козунак от машината преди последното втасване, оплети го и го върни обратно в машината. Докато правиш козунака навън дръж капака на хлебопекарната затворен. По време на печенето може да отвориш и да намажеш козунака отгоре и да наръсиш захар. Правила съм така козунак в машината и се получи добре и с конци.
Виж целия пост
# 306
anbibian, следващия път извади тестото за козунак от машината преди последното втасване, оплети го и го върни обратно в машината. Докато правиш козунака навън дръж капака на хлебопекарната затворен. По време на печенето може да отвориш и да намажеш козунака отгоре и да наръсиш захар. Правила съм така козунак в машината и се получи добре и с конци.

Това е чудесно предложение! Всъщност конците би следвало да се получават от самото "сплитане"... като се разстеле парче от тестото и се навие, а след това дългите рола се сплетат.  Wink Неприятно е, че няма как да опиташ да го направиш така. Hug Аз не бих пекла козунак в машината, защото опитах да изпека кекс там и не се получи добре - вътре остана глетав. Confused Та такъв тип пичева им е необходимо по-дълго печене и на по-ниска Т. Аз пека във фурна на 160-180 С и то покрит с фолио, иначе прегаря, но пък и фурната ми тук е мъничка и без никакви екстри като вентилатор и т.н., а козунаците си станаха супер. Wink
Справка:  Mr. Green
Скрит текст:

Редактирам се, че ти видях питането за формите. Имам кръгла силиконова, но пека в нея само блат за торта...тъничка е и ми се струва, че пита, козунак, или тутманик би поизгорял отдолу... това го казвам пак от моята си камбанария, защото фурната ми тук е мъничка и без вентилатор. В София си пека и в подобна и в тъничките метални и нямам такъв проблем. Peace Керамичните са най-добри за обикновените фурни, показват моите наблюдения. Thinking От снимката на козунака ми се вижда, че единият е още в стъклена тава, а другият беше в керамична и виждаш, че не е прегорял, а добре изпечен. Wink Та, бих препоръчала предимно керамика аз. Peace
Виж целия пост
# 307
Ок Sea lights, но кога е последното втасване  newsm78
Имам стъклени тави, 2 бр., не се сетих за тях  ooooh! Ползвам ги само за макарони, броколи и подобни, но като се замисля и те не са много подходящи, едната е прекалено голяма, другата прекалено малка.
Виж целия пост
# 308
Моя вчерашен козунак със сметана стана разкошен. Пекох в силиконови форми и ми се опече екстра.
Снимки нямам, излапахме го веднага. Аз и направих половин доза за проба.Но важното е ,че децата го харесаха и това ще ми е рецептата за великден.
Втаса в пекарната ,после сплетох, втаса  втори път във фурната/ за първи път го правя/, и накрая опекох.
Виж целия пост
# 309
anbibian, в моята книжка на Мулинекса са описани всичките фази с минути и така си смятам времето. Не знам при теб как е.  Аз разделям тестото на три части. После ги правя на три фитила, които усуквам и сплитам.
Виж целия пост
# 310
anbibian, в моята книжка на Мулинекса са описани всичките фази с минути и така си смятам времето. Не знам при теб как е.  Аз разделям тестото на три части. После ги правя на три фитила, които усуквам и сплитам.
При мен пише общо цялото време и отделно времето за печене, но останалите фази не ги пише.
Виж целия пост
# 311
Обикновено печенето е около 1 час, а втасването преди това е около 40 минути. Това означава да се навърташ около машинката, като видиш, че остават още около 2 часа до края на програмата. Ще чуеш да меси няколко секунди и това е моментът, от който почва последното втасване.
Виж целия пост
# 312
Бърз въпрос   Praynig   - В момента ми втасва тестото за хляб на Бърза програма, сега, обаче, видях, че печенето при нея, за 900гр, е 47мин, при положение, че при Основната е 60мин?!    Thinking    Дали няма да се наложи да допичам?
Виж целия пост
# 313
ако се наложи ще пуснеш на програма печене - то е минимум 10 мин и може би ще ти е достатъчно
Виж целия пост
# 314
Аз днес за пръв път пуснах Бързо печене. За допичане незнам, но като гледам хлябът не е така бухнал като на основната програма. В момента се пече и дано не ми се налага да ходя до магазина за хляб довечера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия