БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 804
  • 755
# 735
Ами и на мен така ми се струва редно. Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 736
Искам да сготвя зелен боб с пиле. Обаче в рецептите, на които попадам пише, че пилето се запържва в мазнина и добавяш останалите неща. Въпросът ми е: по този начин не излиза ли онази гадна пяна, която се обира при варене на пиле. И ако "да" - как се отпенва?

баба Яжка ,  когато се запържва пилето, месото се запечатва от  всички страни и онази мръсна, гадна пяна - белтък, не коагулира във водата, когато вече се залее пилето и вари манджата. И тъй като пилето и всяко месо си има белтък в себе си, то остава вътре, заедно със соковете на месото и то остава сочно.
Например - можеш да сготвиш веднъж ядене с предварително запържено месо и веднъж - със сварено месо само във вода. Ще видиш как едното е по-сочно и не на "конци" да се отделя месото, както при свареното във вода. Но ако не правиш разлика в сготвеното месо, а ти е все едно - само да е сварено - първо го свари.
Виж целия пост
# 737
Аз мислех, че тая пяна е мръсотия. Laughing

Може ли да ми кажете рецепта за някакъв гъст бял сос, но без брашно? Мляко и готварска сметана имам и разни подправки. Simple Smile
Виж целия пост
# 738
Аз мислех, че тая пяна е мръсотия. Laughing

Може ли да ми кажете рецепта за някакъв гъст бял сос, но без брашно? Мляко и готварска сметана имам и разни подправки. Simple Smile

тц, белтък е.

съвсем без  брашно ли? Царевично нишесте? картофено нишесте?  Все някак трябва да се сгъсти. Ако сложиш сметана течна, масло, можеш да поизвариш, докато се сгъсти, но това е  за малко сос.
Ако сложиш и топено сирене - пак ще сгъсти, но става доста мазничко с него вече
Виж целия пост
# 739
Искам да направя макарони на фурна в йенско стъкло. Откакто ми се пръсна една купа в печката не съм го ползвала. Как трябва да се процедира,за да не става подобен фал? Да не ми е загрята фурната и да е пусната да  загряването и отгоре, и отдолу ли?
Виж целия пост
# 740
Аз мислех, че тая пяна е мръсотия. Laughing



тц, белтък е.


   Пеп-4о , сигурна ли си ,че не е и мръсотия ?  Thinking
   На много места съм чела ,че е здравословно да се хвърля първата (че и втората) вода на каквото и да е месо . (Не че го правя винаги и на всяка цена  Blush Peace ) . Но ....идеята ми е ,че точно с тези води се изхвърлят много от ненужните за човешкия организъм вещества .  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 741
Аз мисля, че е кръв, демек пак е белтък.
Виж целия пост
# 742
затова се готви, да се свари тая кръв, пардон белтък  Laughing
абсолютно,  Peace  Селма. Нали  се мие последно пилето след скубане? след почистване на вътрешностите? Каква мръсотия, това което е в него  са водата (на всяко месо) и белтъка. Всяко едно от тези неща е нужно на човешкия организъм. Вегетарианците получават белтъчините си от други продукти.
Ако печеш пиле в тава - как  го печеш - предварително сварено? Или на скара? Нали пак е същото месо - измито, подсушено, мариновано...
Виж целия пост
# 743
............
Ако печеш пиле в тава - как  го печеш - предварително сварено? Или на скара? Нали пак е същото месо - измито, подсушено, мариновано...
  Е, да . Това и казах ,че и аз не винаги го кипвам . (Макар че напоследък май не пропускам  Rolling Eyes )
  Чела съм ,че е препоръчително това да се прави . Така се изхвърлят поне донякъде лошотиите с които се тъпчат пилетата по фермите (медикаменти или какво там) , токсините и т.н. ...

 
Виж целия пост
# 744
те излизат с всяка топлинна обработка. Но вкуса на месото, ако е натъпкано с "дрога" - няма как да се промени.
Виж целия пост
# 745
те излизат с всяка топлинна обработка...
     Thinking
Виж целия пост
# 746
Без никакво брашно искам да е, че сме много претенциозни (разбирайте мъжа ми:))
Виж целия пост
# 747
                 няма ли да се пуска нова тема?
Виж целия пост
# 748
Без никакво брашно искам да е, че сме много претенциозни (разбирайте мъжа ми:))

кажи какво точно искаш да сготвиш, да го измислим  Rolling Eyes как да е
Виж целия пост
# 749
Бял сос за кюфтета, като добавка към тях, не за манджа.
Може да сложа сметаната на котлона и настърган кашкавал, че нямам топено сирене. Какви подправки ще вървят, освен черен пипер? Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия