БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 816
  • 755
# 720
Варих я десетина минути.Стана Blush
Виж целия пост
# 721
аз царевицата слагам в микрото цял,необелен,само в 1 торба,връзвам и за 4-5 мин.макс е готово,ако са до 2-3 кочана,за повече,повечко време,но аз за да ми е прясна си правя по 1 за момента.
В торбата се задушава,тя се надува като балон,да не ви плаши,става си като варена в тенджера,само след готовност белите и се наслаждавате.
Виж целия пост
# 722
Дами, искам да сготвя патладжани на фурна. Има ли някаква рецепта, с която да ги направя хрупкави, а не меки? Мисля да ги накисна в солена вода, да им махна горчилката (нарязани на тънки кръгчета), после да ги сложа в намаслена тавичка с подправки и галета. Като се запекат да ги разбъркам и пак да сложа малко олио и галета. Ако някой има конкретна рецепта ще бъде супер, да не импровизирам?  Hug
Виж целия пост
# 723
Дами, искам да сготвя патладжани на фурна. Има ли някаква рецепта, с която да ги направя хрупкави, а не меки? Мисля да ги накисна в солена вода, да им махна горчилката (нарязани на тънки кръгчета), после да ги сложа в намаслена тавичка с подправки и галета. Като се запекат да ги разбъркам и пак да сложа малко олио и галета. Ако някой има конкретна рецепта ще бъде супер, да не импровизирам?  Hug
Аз миналата седмица правих по тази рецепта http://bonapeti.novatv.bg/collection/?receipt=8067, но не са хрупкави както ги искаш ти,но за сметка на това станаха много вкусни. Peace

Дайте някаква идея за бисквитена торта, доста често от градината на детето я сервират и той иска да му правя, но си нямам и на идея каква рецепта използват те... newsm78
Виж целия пост
# 724
Нинчето   bouquet , благодаря ти! Определено ще ги направя по тази рецепта! И аз ще следя да прочета рецептата за бисквитената торта  Hug

(Само да вметна, този сайт на Бон Апети , който ми предложи е страхотен, в момента чета и ми текат лигите в офиса Grinning )
Виж целия пост
# 725
Моята бисквитена торта е много лесна и вкусна,търпи и импровизации
Обикновено използвам бисквити Закуска,бели и шоколадови.Варя обикновен крем нишесте/предпочитаме малинов или лимонов,а може и от двата вида,да стане по-цветна,децата харесват/.Не топя бисквитите,а направо ги заливам,редя 3-4 слоя,може да се добави м/у редовете течен шоколад,сладко,кокос,банани,отгоре се завършва с крем,посипвам с кокос или настърган шоколад.Престоява една нощ в хладилника
Виж целия пост
# 726
   Бисквитената на Лео е много хубава .  Heart Eyes
   Не знам само , дали шоколадът е добре дошъл в случая  Thinking
Виж целия пост
# 727
аз царевицата слагам в микрото цял,необелен,само в 1 торба,връзвам и за 4-5 мин.макс е готово,ако са до 2-3 кочана,за повече,повечко време,но аз за да ми е прясна си правя по 1 за момента.
В торбата се задушава,тя се надува като балон,да не ви плаши,става си като варена в тенджера,само след готовност белите и се наслаждавате.
УАУ. Къде съм бляла до сега? Ще пробвам.   bouquet
Виж целия пост
# 728
Да споделя аз как правя бисквитена торта, макар че не е точно 'торта'.  Правя крем на др Йоткер ванилия, сипвам в чашки. Начупвам обикновени бисквити, топвам ги в прясно мляко и ги потапям в чашките. Така става нещо като кремче с бисквитки. Много вкусно и лесно, ако се остави да престои в хладилник една вечер на другия ден става още по-вкусно, но кой да ти чака  Blush
Виж целия пост
# 729
Дайте някаква идея за бисквитена торта, доста често от градината на детето я сервират и той иска да му правя, но си нямам и на идея каква рецепта използват те... newsm78

Правя бисквитена торта по тази рецепта, ако искаш я погледни. Шоколада не е задължителен Simple Smile.
Виж целия пост
# 730
Бихте ли ми препоръчали магазин за месо в София (по възможност център). Благодаря !
Виж целия пост
# 731
Бихте ли ми препоръчали магазин за месо в София (по възможност център). Благодаря !
На ул "Н.Рилски" и "Асен" точно на ъгъла.  Доволна съм. Винаги е прясно месото, можеш да си смелиш и кайма.
Виж целия пост
# 732
Не е задължително да е "готварски" шоколада. Аз имам хубав опит точно с кауфландските, от 75 ст - само, че е важно да няма някакъв пълнеж - обикновения млечен си се разтопява перфектно - Katy мисля, че беше марката Rolling Eyes И натуралният става перфектно  Peace

Благодаря на всички, но при мен точно с Кати нищо не стана, сигурно съм объркала нещо  Embarassed Някой беше писал, че в микровълнова топи, как става? Аз съм топила течен там, но твърд ...
Виж целия пост
# 733
Искам да сготвя зелен боб с пиле. Обаче в рецептите, на които попадам пише, че пилето се запържва в мазнина и добавяш останалите неща. Въпросът ми е: по този начин не излиза ли онази гадна пяна, която се обира при варене на пиле. И ако "да" - как се отпенва?
Виж целия пост
# 734
   Баба Яжка , кипвам пилето предварително , хвърлям водата (с мръсотията)  , после го задушавам или каквото ми хрумне .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия