БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 804
  • 755
# 675
tzvety26, тъкмо щях да напиша, че аз пък ще пробвам този, който е дала alys (мерси, alysHug
После - сверка на резултатите Party
Виж целия пост
# 676
Каква друга зимнина да си направя с кайсии, освен компот, нектар и конфитюр?
Виж целия пост
# 677
Каква друга зимнина да си направя с кайсии, освен компот, нектар и конфитюр?
сушени  Joy
Виж целия пост
# 678
От къде купувате брашно от лимец? Харесах един хляб с лимец и маслини да направя, но мисля че в нашия Кауфланд, който ми е най-близкия голям магазин само обикновенни брашна съм виждала...  Thinking
Виж целия пост
# 679
Момичета, правя една торта с карамелов крем, но се чудя с какво да напоя малко блатовете за да не се бият ароматите? Иначе правя импровизации с кафе, но сега ми се струва неподходяща комбинация newsm78
Виж целия пост
# 680
Момичета, правя една торта с карамелов крем, но се чудя с какво да напоя малко блатовете за да не се бият ароматите? Иначе правя импровизации с кафе, но сега ми се струва неподходяща комбинация newsm78

Карамелов сироп - карамелизираш 2 с.л. захар и добавяш или вода, или прясно мляко - според каквото имаш.
Виж целия пост
# 681
благодаря!
Виж целия пост
# 682
Малко ми е спешно. Blush

Хванах се да правя един сладкиш, но се оказа, че съм свършила кристалната захар, т.е. имам не повече от половин ч.ч., а ми трябват цели две за двойна доза. По рецептата има и пудра, но за сместа с жълтъците /белтъци и жълтъци се разделят, за сладкиш "Клавиши" става въпрос/. Ще се получи ли добре ако сложа пудра захар и на сместа с белтъците? newsm78 И ако да, пак същото количество ли да сложа? Благодаря предварително на отзовалите се!  bouquet
Виж целия пост
# 683
От къде купувате брашно от лимец? Харесах един хляб с лимец и маслини да направя, но мисля че в нашия Кауфланд, който ми е най-близкия голям магазин само обикновенни брашна съм виждала...  Thinking
от биомагазини - Балев, Слънце и луна, http://www.bioslunceluna.com/shop/limec-ednoz-rnest-my-organic-market-bio-1.html

Малко ми е спешно. Blush

Хванах се да правя един сладкиш, но се оказа, че съм свършила кристалната захар, т.е. имам не повече от половин ч.ч., а ми трябват цели две за двойна доза. По рецептата има и пудра, но за сместа с жълтъците /белтъци и жълтъци се разделят, за сладкиш "Клавиши" става въпрос/. Ще се получи ли добре ако сложа пудра захар и на сместа с белтъците? newsm78 И ако да, пак същото количество ли да сложа? Благодаря предварително на отзовалите се!  bouquet
Да, ще се получи. Мисля, обаче, че трябва да намалиш количеството. Най-добре премери на везна колко тежи чаша захар на кристали и отмери същото количество пудра. Едва ли ще се случи и нещо особено фатално ако заместиш и 1:1, вероятно сладкишът ще стане просто доста сладък
Виж целия пост
# 684
Ще помоля за рецепта за сладкиш със сливи - но не от сините, а от червеникаво-лилавите, едри кръгли сливи. Изглеждаха добре на пазара, но са малко кисели за ядене - дали някой се сеща за сполучлива рецепта за сладкиш или друг десерт, в която да ги оползотворя Hug
Виж целия пост
# 685
.... Най-добре премери на везна колко тежи чаша захар на кристали и отмери същото количество пудра....

Нямам, няма как да премеря. Crazy Но ще рискувам. Ще сложа по-малко пудра. Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 686
Ще помоля за рецепта за сладкиш със сливи - но не от сините, а от червеникаво-лилавите, едри кръгли сливи. Изглеждаха добре на пазара, но са малко кисели за ядене - дали някой се сеща за сполучлива рецепта за сладкиш или друг десерт, в която да ги оползотворя Hug

Цък, мнооого е вкусен  Heart Eyes
Заменяла съм в  кексовата смес маслото с олио, м/у сливите и орехи съм ръсила...много е вкусен.
Ето го, с праскови и сливи
Виж целия пост
# 687
Момичета,мога ли да замеся това тесто довечера и да го прибера в хладилник,преди да е втасало и да го правя утре сутринта?
 а една част от него да замразя?


  Сполучливо тесто за всичко

5 яйца
1 коф. кисело мляко
0,400 мл. пр. мляко
30 гр. мая
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
1 с.л. олио
1 с.л. захар
1,5 кг. брашно


От всички продукти се замесва тесто. Оставя се да втаса. От него може да се направят мекици, пици, тутманик, кифли с различен пълнеж и др. Аз направих тутманик, кренвиршки, кифли със сирене и кифли с мармалад.

БЛАГОДАРЯ!!!
Виж целия пост
# 688
Скрит текст:
Девойки и Бонго, пуснете нова тема, когато трябва.......аз отивам малко на почивка.......
Виж целия пост
# 689

Цък, мнооого е вкусен  Heart Eyes
Заменяла съм в  кексовата смес маслото с олио, м/у сливите и орехи съм ръсила...много е вкусен.
Ето го, с праскови и сливи

Благодаря! Ще го приготвя довечера Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия