За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 034
  • 732
# 270
Здравеите,
тьрся рецепта за лютеница без варене.В домашни условия е много трудно да варя.

Произволно количество домати и червени чушки се нарязват на едро в по-голяма тава. Поръсват се с 2-3 с.л захар и сол, залива се с 1 чаша олио и се пече на максимална фурна 2 часа. Пасирам 1 глава чесън и я изсипвам след изваждане на тавата.
Пасира се, слага се по буркани и се стерилизира 15 мин.

Вчера ми излязоха 6 буркана от около 5 кг продукти.
 a пипера пе4ен ли е

Тази дори по- ми харесва, аз патладжан в лютеница не обичам, нито аромат, нито нищо  Confused
Бих пробвала тази, в другата има и патладжани, и моркови, малко вино и оцет, не знам защо  newsm78
Виж целия пост
# 271
Кафе със сметана ти направо ме изуми с твоето сладко от праскови с портокалови корички.
"Тази година в хотела,където почивахме за първи път опитах сладко от праскови и портокалови корички.Беше нещо уникално вкусно! Но не ни разкриха рецептата...(там го приготвяха ). Има ли някой идея за какво иде реч "

Дай ни някакъв "жокер"! В България ли си била на почивка и си го яла или в някоя друга държава? Ако трябва да го превеждаме на чужд език като го търсим като рецепта. Тук много хора знаят чужди езици.
Виж целия пост
# 272
има много рецепти на бг за сладко от портокалови корички.  Ето това на БУ например http://missby.wordpress.com/2010/02/23/orange-peel-jam/ и в един момент, докато е рядко, трябва да прибавиш и праскови, да се поизварят и сгъстят. Едва ли е кой знае колко сложно, и двата плода са хубави и съм сигурна, че вкусът ще е интересен и приятен.

ПП: Знаех си, че съм правила http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,634.msg9671.html#msg9671 ужасна е снимката, но с първия телефон толкоз  Mr. Green  еййй тъкмо напоследък са на тема фрешове от портокал, сега ще използвам и коричките.
Виж целия пост
# 273
Здравейте, бихте ли ми дали рецепта за марината на печени/пукани не люти рибки?
Виж целия пост
# 274
Здравейте, бихте ли ми дали рецепта за марината на печени/пукани не люти рибки?

Заповядай  изпробвана- великолепна! Гарантирам ще ви харесат!

Мариновани пукани рибки

5-6кг.чушки-рибки се опукват леко на скара,след като изстинат, нареждат се плътно в буркани, като най-от долу се слага 8-10 зърна ч.пипер,5-6 зърна бахар,1-2 скил.чесън нарязан,2-3 резенчета морков,щипка магданоз.

Приготвя се марината от:
1ч.ч олио ; 2ч.ч захар; 1ч.ч сол; 2бут. Оцет(по 0.700гр.) и 2литра вода.Слага се да заври и с врялата марина се пълнят бурканите, затварят се добре и се обръщат с капачките надолу до като изстинат.
Виж целия пост
# 275
midkoo, благодаря !  smile3525
Виж целия пост
# 276
Действай смело. Няма да те подведа.Миналата година направих две гаци по 5-6кг. едната! И не ни стигнаха. Ама тя моята жена много раздава...да е жива и здрава!
Виж целия пост
# 277
Заповядай  изпробвана- великолепна! Гарантирам ще ви харесат!
Мариновани пукани рибки

midkoo, вкусно звучи! Heart Eyes Нямам "рибки", но ми донесоха една торба чушки - шарени и сравнително дребни, не такива огромни, като купените. Чудех се какво да ги правя, домашни са и са без екстри, направо био, май ще спретна твоята рецепта с тях. Трябва да я бъде,а? newsm78
Виж целия пост
# 278
Пепчо, аз пък си мисля, че това сладко "Праскови с портокалови корички" би станало по следния начин: кипват се портокаловите корички в 2-3 води/да им се махне горчивината/, май "цукини" се казваше крайният резултат. Аз бих ги нарязала след това по-наситно. Сварява се сладко от 2кг. праскови на кубчета + захар, добават се портокаловите корички/вече обработени/ + 5-6 ванилии и на края лимон тузу.

5-6 ванилии по логика от 1 гръцка рецепта "Сладко от ябълки ферики"/или нещо такова беше/. Тези ябълки са аналог на нашите Петровки. В средата на всяка 1 ябълка се пъхаше портокалова кора и в сладкото се слагат 10 ванилии. Даде ми я 1 стара гъркиня, която правеше разкошно сладко. 10 ванилии изобшо не бяха много и се съчетаваха доста добре с портокаловата кора.
Аз мисля, че само сладко от праскови, ще мирили леко нааа... офф повърнато. Портокаловите корички добре, НО ванилията би трябвало да убие този леко блудкав аромат от варени праскови.

Така мисля. Може и да греша. 
Виж целия пост
# 279
 newsm78 беля много тънко портокалите и лимоните (без бялото от вътрешната страна) и после режа на ситно + захар и това ми стои в хладилника за сладкиши. Не намирам нищо горчиво в тях .... може би ако така тънко се обелят може направо да се добавят в сладкото? .... как ме заинтригувахте - отивам и аз да ровя за рецепта.
Виж целия пост
# 280
Записвам се за да ви следя. И аз предпочитам да си правя някои нещица не толкова от финансова гледна точка , а по скоро от здравословна  bouquet
Виж целия пост
# 281
Обещаната мързелива лютеница:

Докладвам: 3 кг домати, 2 кг пипер, 1/2 кг обелен, нарязан, осолен и отцеден патладжан, 1/2 кг моркови, 1 глава чесън, 2 средни глави лук,  2 ябълки, от малките кафени чаши: 1 чашка оцет, 1 чашка бяло вино, 1 чашка олио, 1 чашка захар, 3 ч.л. сол.

Всичко се реже на едри парчета, пече се във фурната, около час не се бърка, после от време на време. Пече се 3-4 часа. Като поизстине се пасира. Вари се около 15 мин. за капачката.
 Peace

Излизали около 9 пюрени бурканчета
Виж целия пост
# 282
И аз така правих пукани чушлета подобно на рецептата от мидкоо.
Все на око пропорциите, но заварих първо маринатата и запечатах.
Сложих само копър и чесън като подправки.

Ще добавям постепено рецепти предложени от вас на първа страница Hug
Виж целия пост
# 283

labrex, Момичета с тая марината всякакъв вид чушки стават с хляб да ги ядеш.
Най важният фактор при консервирането е марината.
Виж целия пост
# 284
Кафе със сметана ти направо ме изуми с твоето сладко от праскови с портокалови корички.
"Тази година в хотела,където почивахме за първи път опитах сладко от праскови и портокалови корички.Беше нещо уникално вкусно! Но не ни разкриха рецептата...(там го приготвяха ). Има ли някой идея за какво иде реч "

Дай ни някакъв "жокер"! В България ли си била на почивка и си го яла или в някоя друга държава? Ако трябва да го превеждаме на чужд език като го търсим като рецепта. Тук много хора знаят чужди езици.

Хахаха,и аз се изумих като го опитах LaughingПочивахме в Сандански,но казаха,че рецептата си е тяхна и толкоз Close Прасковите бяха на парченца,а не се бяха разпаднали,а портокаловите корички бяха на кубченца,имаше и карамфилче....Ох,тази година за първи път правих сладко от смокини и взе,че стана супер,а сега към това прасковено изкушение съм се прицелила... Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия