Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хемангиоми при бебета и деца- лекари, лекарства, лечение. Споделете опит!

  • 41 210
  • 183
Има много теми, в които се обсъждат хемангиомите, но или са много стари или са свързани с конкретен случай. Реших да пусна тази тема, в която да споделяме притесненията си и опита си.
Виж целия пост
# 1
А сега и конкретно нашия случай: Детето ми е на 1година и 9месеца. Роди се с ягодовиден хемангиом на главата, който по ред причини решихме да не оперираме. В началото беше колкото бобено зърно. До седмия месец удвои размера си и след това спря да расте, даже ми се струва, че вече не е толкова изпъкнал. От една седмица го мажа с тимолол. И ако някой се включи в темата и има опит би ли споделил след колко време бих могла да очаквам някакви видими резултати?
Виж целия пост
# 2
Да споделя: след месец и половина мазане по веднъж на ден с Тимолол, хемангиома видимо се повлия- стана бледо розов и релефа му намаля (вече е почти прелепнал за главата).
Виж целия пост
# 3
Ето още по въпроса :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=662507.0
Виж целия пост
# 4
Olly, този Тимолол педиатърката ли ви го изписа? Моето бебе е почти на 3 мес. и има 2 хемангиома. Много съм притеснена. Водихме го на дерматолог и той предложи лечение с Пропранолол тъй като за 2 месеца хемангиомите са леко пораснали и по-изпъкнали. Ще ходим и на хирург...незнам кой метод за лечение най-добър. Има ли някой с опит в лечението на хемангиоми с Пропранолол???
Виж целия пост
# 5
Тимолола го изписа дерматолога. Аз съм от Варна и ходихме при д-р Томов. И при хирург ходихме, но не оперирахме и сега не съжалявам. Нормално е хемангиома да нараства през първите няколко месеца, дори и до годината. Важното е да е съизмеримо с растежа на детето. Периодично си го очертавай с едно найлонче и химикал за да го следиш. При нас Тимолола помогна много. Все още го мажа и така може би около година. В София има вариант за махане и с лазер, но ние не сме ходили. Мисля, че лекарката се казваше доцент Кадурина (или нещо такова- може и да греша).
Виж целия пост
# 6
Лазерните процедури до колкото разбрах са болезнени и ги правят с упойка, а мен това ме притеснява. Може би ако не изччезне напълно след време бихме прибегнали до този метод...но за сега не. Надявам се да се разминем и без Пропранолол. Тимолола ми се струва най-разумното лечение при толкова малко бебе.
Виж целия пост
# 7
Здравейте на всички ,които имат проблеми с намирането на Тимолол гел в България.Моето дете също има хемангиом на главичката сега го мажа с гела ,който много трудно го намерих .Ако някой има нужда от него моля да ми звъни на тел 0899884733 мога до дни да го изпратя от чужбина
Виж целия пост
# 8
Здравейте Simple Smile
Моята щерка имаше малък хемангиом до окото. Отървахме се от него чрез доц. Кадурина! Цялата процедура беше точно 2 минути, без никакви упойки като ни обясниха ,че болката е като от обождане с игла.  Детето се късаше да реве, но не от болка , а от това че сме го стиснали силно да не мърда. След 3-4 дена хемангиома стана на раничка и след като падна коричката нямаше и помен от него (мога да кача снимки, но незнам как става). Преди това бяхме ходили в Пловдив при д-р Стефанова за инжектиране на кортизон мисля  че беше , но освен че си изтормозих детето за което много съжалявам друго не стана, хемангиома изобщо не се повлия .  Peace
Виж целия пост
# 9
А колко голямо беше детето като отидохте? Само веднъж ли ходихте? Нашият от Тимолола вече е бледорозов и релефа почти изчезна, но като и вдигна косата на кукориго все пак се вижда, а и на бузката има един съвсем мъничък и гладък, който с нищо не сме третирали.
Виж целия пост
# 10
На 1г и 9м беше като ходихме, и мисля че трябва да е поне на година и половина детето за тази процедура с лазера. Веднъж само ходихме и се махна, но беше малък около 5мм. И понеже бяхме отдалеч ни го махнаха в същия ден в който беше прегледа.
Виж целия пост
# 11
Благодаря!
Виж целия пост
# 12
Здравейте!

Радвам се, че открих нова тема за хемангиомите! Всички мнения и постове по темата които изчетох в интернет пространството бяха от 2008 - 2010г. Моето бебче на 04.01.2014, ще навърши 4 мес. Роди се с хемангиом на гръбчето, който беше малък , но вече е с размер на 5 стотинки - червен и прилича на "избухнала заря" или "малинка", но кръгла! Личния ни лекар каза, че няма проблем дори не ни обясни какво е когато го попитахме, но друга педиатърка ни препоръча проф.Драган Бобев! Отидохме при него в Сапарева баня и всъщност той ни каза, че това е хемангиом /дори щом го видя го снима с телефона си и ми показа снимки на други/. Не беше много разговорлив /което определено ме ядоса/, но каза категорично, че трябва да се лекува. Изписа ни прахчета, които да слагаме в млякото сутрин и вечер в продължение на  един месец, след това щял да увеличи дозата! Това което ме притесни обаче е че каза, че може да има странични ефекти като повръщане и раздразнителност. Не съм купила прахчетата......казаха ни, че се правят в самата аптека, не се продават готови. Не са скъпи- за 10 дни ни ги сметнаха около 5,60лв. , но ми се иска да чуя още едно мнение, но незнам към кой лекар в София да се обърнем !
Виж целия пост
# 13
Не съм от София, но аз не бих бързала с лечението щом не кърви. Пази от разраняване и следи нарастването дали е съизмеримо с растежа на детето. В София е и доц. Кадурина, къде работи обаче не знам. Повечето майки на деца с хемангиоми,  с които съм се срещала или съм си писала не са правили нищо до годинката на детето. Аз също. Консултирай се с детски дерматолог, с детски хирург и преди да вземеш решение го обсъди с педиатъра на детето. Все пак в повечето случаи хемангиома е по скоро козметичен проблем, но има и изключения. Двамата детски хирурзи, при които ние ходихме бяха на противоположни мнения: единият каза, че трябва да се оперира до шестия месец на бебето, а другият, че трябва да се изчака и да се прецени след третата година на детето.
Виж целия пост
# 14
Благодаря!
и аз смятам да изчакам докато не получа още мнения от различни специалисти!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия