БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 843
  • 753
# 705
Labrex, може ли да те попитам къде сбърках, защото тази вечер направих този крем, но не се сгъсти. Сложих водата със спринцовка. Благодаря!

Невин, не ми се е случвало, доста пъти съм го забърквала, даже и просто така, за хапване с лъжичка. В руската тема с млечен шоколад на някой не се беше получило, но пък други бяха успяли и с млечен. Знам ли, пак пробвай, дори с половин доза, хубаво виж пак пропорциите и начина на правене. Понякога просто не се получават нещата, случва се. Утре отсъствам, но в неделя, ако не ме погълнат домашните задачи, може да забъркам една доза. Peace

Млечната майонеза се сгъстяваше, като се прибави още малко олио, някой беше писал, че я оставя в хладилник, пак разбива и се сгъстява.
А с другата, с яйцето, ако стане рядка, може да се изпече месо, картофи, риба.
Виж целия пост
# 706
Мога да замразя олио с яйце, така ли?!
Виж целия пост
# 707
то е разбито, после така или иначе в тесто ще сложиш.
Виж целия пост
# 708
Labrex, може ли да те попитам къде сбърках, защото тази вечер направих този крем, но не се сгъсти. Сложих водата със спринцовка. Благодаря!

Муса го правих оная вечер,ей така за проба,сложих 1 черен шоколад от 100 гр и едно редче от  втория шоколад,някъде към 120 може би е било общо,добавих 100мл гореща вода и цопнах купата в друга купа с лед.Разби се на 3-тата минута,ако е повече миже да отнеме повече време.На другия ден беше много стегнат.Хареса ни,пак ще повторя. Може да пробвам наполовина с млечен.

Невин, не ми се е случвало, доста пъти съм го забърквала, даже и просто така, за хапване с лъжичка. В руската тема с млечен шоколад на някой не се беше получило, но пък други бяха успяли и с млечен. Знам ли, пак пробвай, дори с половин доза, хубаво виж пак пропорциите и начина на правене. Понякога просто не се получават нещата, случва се. Утре отсъствам, но в неделя, ако не ме погълнат домашните задачи, може да забъркам една доза. Peace

Млечната майонеза се сгъстяваше, като се прибави още малко олио, някой беше писал, че я оставя в хладилник, пак разбива и се сгъстява.
А с другата, с яйцето, ако стане рядка, може да се изпече месо, картофи, риба.
Виж целия пост
# 709
Здравейте!
   Може ли да ми дадете изпитана рецепта за тесто за пица, по възможност с пълнозърнесто брашно? Имам добри рецепти за питка, но с това тесто пицата става доста бухнала и вкусът е като на питка. Simple Smile Може и с обикновено брашно, нямам претенции, но да става тънко и хрупкаво тестото.
Благодарности!  Hug
Виж целия пост
# 710
Здравейте!
   Може ли да ми дадете изпитана рецепта за тесто за пица, по възможност с пълнозърнесто брашно? Имам добри рецепти за питка, но с това тесто пицата става доста бухнала и вкусът е като на питка. Simple Smile Може и с обикновено брашно, нямам претенции, но да става тънко и хрупкаво тестото.
Благодарности!  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418520.0

Бърканата пица става много добре! и ужасно бързо !.....След като забъркам тестото до постилам върху намазнена хартия за печене(в тавата).....Леко намазнявам тестото отгоре и така много лесно го разстилам тънко и равномерно без да лепне.....Това мога да добавя към рецептата за улеснение...


Другата пица е пица Верди......

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.msg4710143#msg4710143
Виж целия пост
# 711
Благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 712
aunt Ogg, пълнозърнестото тесто от тази рецепта е подходящо за пица. Получава се вкусна и хрупкава пица. Иначе бърканата пица съм я правила с типово брашно и добре е ставала.
Виж целия пост
# 713
Поне десетина пъти вече съм правила майонезата , не съм имала проблеми. Става доста гъста, после слагам една голяма супена лъжица кисело  мляко и разбърквам хубаво- така става по-лека. Млеката са ми най-високия процент масленост. Олио каквото имам. Лидълско или от Кауфланд.
Виж целия пост
# 714
Имам въпрос за съхранение на патладжани. Ако ги изпека на фурна и ги замразя дали ще променят вкусовите си качества? Някой знае ли как мога да ги запазя за ядене след две-три седмици?

(проблемът е, че ние не сме големи почитатели на патладжани и ядем рядко и по малко, но очакваме пратка от еко-ферма и ни се свиди да не се развалят)
Виж целия пост
# 715
точно така - обелени, поотцедени и ъв фризера. Щом не сте им големи почитатели,  раздели за 2-3 пъти.
Виж целия пост
# 716
Здравейте.Моля за рецепта за бърза и много вкусна баница.Правила съм опит преди много години,но нещо не ми се получиха нещата.Сега мъжо му се е дояла баница и съм решила да го изненадам довечера:)))
Виж целия пост
# 717
пеп-4o, благодаря ти за бързото включване  Simple Smile А как мислиш, ако първо ги изпека и после ги замразя, дали ще се запазят добре?

mama moni, моята баница не е от бързите, но става сочна и вкусна - на половин кг кори слагам 400 гр кисело мляко, ок. 400 гр сирене (смес от сирене и извара) и 4-5 яйца, половин чаша мазнина (олио и масло или само разтопено масло) Всяка кора я мажа с мазнина, слагам пълнеж, навивам на руло и редя (тип вита баница). Накрая изсипвам останалата смес от яйце и кисело мляко отгоре и разнасям да има навсякъде. Пече се на 180о около 1/2 час.
Това е млечна баница, разни други с праз-лук, спанак правя без кисело мляко и със олио вместо масло, като рецептата е домашна и търпи модификации  Peace (аз я имам от сестра ми, но на двете ни се получава нещо различно Wink)
Виж целия пост
# 718
Аз откакто пробвах веднъж одрински кори само с тях правя.Има рецепта на опаковката ,става уникална баница.Корите са тип домашни.Но обикновените ,пробвах и кръглите не ми допаднаха толкова.   Тезиса http://goldys-foods.net/products.php
 Инак баницата на Морена е супер http://aelisaelis.blogspot.com/2012/04/blog-post_14.html  и една с майонеза  на розички http://ivaneivane.blogspot.com/2009/10/blog-post.html .
 Но с одринските кори винаги ми се получава и наподобява на точена.
 
Виж целия пост
# 719
Здравейте, обръщам се към кулинарните експерти тук, защото знам че ще ми помогнете и няма смисъл да пускам отделна тема.

Моля да ми обясните, как се приготвя и консумира, така полезното "Годжи бери".
Взела съм си 100 гр. сушен плод (прилича на стафида), но е адски гадно на вкус. Вероятно трябва да се направи нещо newsm78 ooooh!

Скрит текст:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия