Ядете ли сурови ядки?

  • 8 475
  • 40
Здравейте,
Суровите ядки са много полезни. Наумила съм си всеки ден да ям сурови ядки. Знам, че не трябва да се прекалява и затова пускам тази тема. Някой ако знае би ли споделил от всеки вид ядки колко е дажбата необходима на организма. Решила съм на кантара да си ги премеря и смеся всички видове ядки по колкото е нужно на ден и така ще се оформи нещо като микс от ядки, които трябва да изям през деня. Други съвети също биха били полезни - аз например днес докато се ровех в Гугъл разбрах, че суровите ядки трябва да се накисват във вода. Така, че ето такава информация вярвам ще бъде полезна на всеки.
Виж целия пост
# 1
И аз съм гледала и чувала, че би било добре суровите ядки да се киснат. Аз обаче не ги кисна. Хапвам денем, колкото ми се яде, наистина не прекалявам. Избягвам фъстъци, защото са алерген. 
Ще следя темата с интерес.
Виж целия пост
# 2
Да, ям. Накисването е важно, за да могат да се махнат инхибиторите. Различните видове ядки се киснат с различна продължителност.

Виж целия пост
# 3
Ям,полезни са ,но не повече от 50гр.на ден,доста са калорични
Някои накисвам,други не.
От тях правя и ядково мляко,а от остатъка сурови бонбони или някакви бисквитки.
Виж целия пост
# 4
Да, хапвах. До миналата седмица, когато счупих зъб.
Виж целия пост
# 5
и на мен за малко да ми се случи подобно нещо,бях прибрала едни лешници във фризера и си ги похапвах ледени,много приятно хрускат,но и зъба ми щеше да замине  tooth

да знаете,че в тези жеги ядките бързо се развалят/червясват/,затова ги дръжте в хладилника
Виж целия пост
# 6
Значи идеята за микс от ядки не е подходяща - общо, за да станат 50 гр би трябвало от всеки вид да слагам по 2-3 ядки максимум.
Виж целия пост
# 7
ако нямаш проблем с килограмите може и по повечко да си хапваш
Виж целия пост
# 8
Имам проблем с 3-4 кг максимум.
Имам една книга обаче, в която се обяснява на дълго и на широко как ядките съдържат Омега-3 и Омега-6 - мазнини, които топят мазнини. Затова и не съм сигурна до каква степен се дебелее толкова от тях.  Thinking
Виж целия пост
# 9
ако се ядат самостоятелно,т.е.заменяш някое хранене, няма проблем
Виж целия пост
# 10
Много често закуската ми е шепа сурови ядки. Бадемите, лешниците задължително наксвам във вода от предната вечер. Орехите например, ги хапваме без накисване. Това количество на мен ми е достатъчно за засщане на закуска Simple Smile И наистина дават енергия!
Виж целия пост
# 11
Орехите например, ги хапваме без накисване.

А защо? И те съдържат инхибитори. Орехите се киснат поне 7 часа.
Виж целия пост
# 12
Орехите например, ги хапваме без накисване.

А защо? И те съдържат инхибитори. Орехите се киснат поне 7 часа.

Защото според мен орехите не са вкусни, когато са накиснати. А все пак е много важно храната да запазва вкусовите си качества.
Виж целия пост
# 13
А все пак е много важно храната да запазва вкусовите си качества.

Дали пък не е още по-добре храната да може да освободи полезните си вещества, докато е в тялото ни?
Виж целия пост
# 14
Докато бях бременна хапвах често. След това ми махнаха жлъчката и вече само си мечтая за тях...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия