Ягоди, малини или боровинки - нещо лесно и ароматно!

  • 75 228
  • 200
# 165
Чудесно предложение както винаги Лео. Аз някъде съм проспала тази тема, и сега я виждам. Тъкмо навреме Simple Smile
Виж целия пост
# 166
Някой може ли да даде идеи за рома?
Търся хубав ром за хубавата рецепта Simple Smile

Аз използвам Капитан Фред, харесва ми за тая цел. Иначе има доста добри марки ром за любители.

Виж целия пост
# 167
Миналата година пропуснах, но тази няма как!!!   Peace  Мъжът ми е фен на ягодите, вече 10 кг са консервирани във вид на компот и конфитюр, сега е ред и на тази рецептичка, благодаря на L e o, че я сподели с нас!    bouquet
Виж целия пост
# 168
Leo,благодаря за идеята. Утре отивам на пазар ,за да започна пълненето на мазето за "зимата на кризата". И това ще ми е май първата рецепта след замразения лапад
Виж целия пост
# 169
Аз за пръв път през живота си ще правя зимнина  Crazy Започвам днес със сок от бъз, защото случайно намерих чрез познати. В момента го кисна във вода. После продължавам с ягодите  Hug
Виж целия пост
# 170
Да се запиша при вас.
Правила съм това нещо с малини и става супер. Обаче първия път се развалиха бързо, въпреки точно спазената рецепта. После вече го правих същото, но в малки бурканчета, които като ги затворих и ги кипнах за 5 мин.колкото да се запечатат. Така се запазиха идеално.
Виж целия пост
# 171
А тази вкусотия с ягоди ако я направя с горски дали ще се получи и количеството захар същото ли трябва да е, тъй като те са малко по-кисели.
А тази рецепта за плодовете в ром малко ме обърка. На едно място пише че се започва с 1 л ром и кило захар и след това се добавят по равно количество захар и плодове.
На друго място чета че се добавят равно количество захар и плодове но без този начален килограм захар и за това дайте мнение който е правил че разликата във захарта си е доста.
Виж целия пост
# 172
Мислех да питам за начини да консервирам боровинки за зимата, а то вече си имало тема. Simple Smile Ще направя по дадената от Лео рецепта, но имам едно опасение. Дали няма някаква вероятност да се получи дори слаба ферментация на плодовете?.... Rolling Eyes За мен ще е направо фатално, с чернодробно заболяване съм и ползвам боровинките не само като храна, но и за лекарство. Всякакъв вид ферментация е опасна и се чудех как да съхранявам боровинките за по-дълго... Досега варях сладко и правех компот, но се чудех дали няма някакви начини да ги суша ли, да ги замразявам ли....и аз не знам, но да мога максимално да съхраня полезните вещества в тях. От ферментация обаче ме е много страх, дори бозата ми е забранена Sick Какво ще ме посъветвате тези, които сте правили по рецептата на Лео, имате ли усещане, че се случва нещо в посока ферментиране, с плодовете?
П.П. Освен боровинки друго няма да правя....
Виж целия пост
# 173
Боровинките, измити и подсушени, се запазват идеално във фризера, както и къпините и малините, които дори не мия.
Варианта на Лео от първия пост го правя от години, децата така си правят плодово кисело мляко, и вкусно, и икономично, че готовите такива ги недолюбвам.
А днес правих първото за тази година сладко от ягоди, за да намаля количеството захар и за да се запази вкуса плодовете, винаги добавям чаена лъжичка ябълков пектин на кг (обикновен, струва стотинки, от диетичните щандове на супера).
Виж целия пост
# 174
Тази година ще пробвам и аз.мн полезна тема!
Виж целия пост
# 175
Да, и аз ще се вклю4а тази година, досега не бях срещала темата. Мама прави това 4удо с ром и плодове и баща ми го мори здраво Mr. Green Само да видя откъде да си измисля трилитров буркан Thinking
Виж целия пост
# 176
Боровинките, измити и подсушени, се запазват идеално във фризера, както и къпините и малините, които дори не мия.
Варианта на Лео от първия пост го правя от години, децата така си правят плодово кисело мляко, и вкусно, и икономично, че готовите такива ги недолюбвам.
А днес правих първото за тази година сладко от ягоди, за да намаля количеството захар и за да се запази вкуса плодовете, винаги добавям чаена лъжичка ябълков пектин на кг (обикновен, струва стотинки, от диетичните щандове на супера).

въпрос4е : лъжи4ка пектин на кг готово смес или на кг плодове?
Виж целия пост
# 177

въпрос4е : лъжи4ка пектин на кг готово смес или на кг плодове?

На килограм плодове + 6-700г захар, слагам го накрая, когато сладкото е почти готово (но още течно и плодовете с естествен вкус), после ври още пет минути.

Виж целия пост
# 178
Още с пускането на рецептата направих и бях много доволна, но м.г. една доза с ягоди ми мухляса след има-няма 2-3 седмици в шкафа  Sad......не успях да измисля поради каква причина и се отказах от идеята....
Виж целия пост
# 179
Понеже пак сме в сезон и да питам
1. Целта на многократното пасиране е да се разтвори добре захарта или целта е да се надробят плодовете?
2. В кухненският робот дали е пробвал някой или с пасатора само става ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия