Правя го по една арменска рецепта - без никаква добавка на нишесте. Получи се много добре и най-важното е, че в него няма добавена никаква захар. За подслаждане сложих 2 равни ч.л. стевия - бяха напълно достатъчни да стане приятно сладко.
Ето как го приготвям, ако някой се интересува
![Grinning](/img/emojis/most_used/grinning.png)
Обикновено добавям ядки (орехи, бадеми, лешници, слънчогледови ядки, тиквени семки), 1 пакет сушени смокини (според оригиналната арменска рецепта се слагат нарязани зелени смокини от бурканче сладко), сушени боровинки, стафиди (този път нямах и не сложих) и други сушени плодове (този път сложих 1 пакет ананас). Подслаждам със стевия - много добре се получава. Ароматизирам с ромов аромат (с цитрусов също се получава добре) и малко канела. Този път сложих пробно и 4-5 с.л. чиа. Тя има свойството да образува желе в течността, в която се добавя. Надявам се с нейна помощ ашурето да се желира максимално, без да се отделя от него излишна вода.