Православни пости - 6 тема

  • 68 713
  • 694
# 120
Дядо хаджия, аз съм правила зеленчукова мусака с окара.
Не беше лош опит - вкусно се получи, но се поизложих малко с подправките. Окарата наистина иска яко овкусяване, за да не стои блудкава. При мен се получи точно това.

Дилянка, от окарата можеш да си направиш вкусни курабийки.
Въпрос е на импровизация. Аз лично все още не съм постигнала съвършенство в моите опити. Към окарата - тя е доста сочна като консистенция, добавям малко пълнозърнесто брашно, какао (или брашно от рожков), някакви ядки (може и без ядки - ще се получи по-сочна и мека курабийка, тип меденка), тахан, смлени фурми (вместо захар) и разни аромати - каквито предпочиташ. Предполагам може да се добави и кокосово брашно (стърготини).
Виж целия пост
# 121
Менюто за тази седмица-
лапад с тофу каша,
зеленчуково ризото,
жито.
Виж целия пост
# 122
Тази седмица открих Арменските сладки - по етикета нямат нищо подозрително, надявам се да не съм се подвела  Peace
Виж целия пост
# 123
Да споделя днешния ми специалитет - пълна импровизация с продуктите, които имах.

Гъби  кладница със арпа и зеленчуци задушени в олио и червен пипер, добавих моркови на тънки лентички, малко праз, половин буркан домати - пасирани и още подправки - чер пипер, малко чили, къри и съвсем малко джинджифил. Десетина минути преди да приключа готвенето добавих 1/2 ч.ч. арпа (макарони във формата на ориз). Накрая овкусих с 1 суп.л. риган. И тъй като накрая ми беше малко безсолно, добавих малко соев сос. Получи се много вкусно.

Изобщо след строгия пост и боледуването, което съвпадна с вторите две седмици на поста и заради което нямах никакъв апетит, сега всичко ми се вижда много вкусно Grinning.

Виж целия пост
# 124
Тъй като моите писания в тези форуми предизвикват неприятни емоции в някои дами, моля някой да има предвид, когато след около година дойде време да се поднови темата да го направи. Аз спирам да пиша в тези теми, защото ми е крайно неприятно църковните бабички да ми дават акъл какво и как да пиша.

Желая успех и на тази тема !
Виж целия пост
# 125
Тъй като моите писания в тези форуми предизвикват неприятни емоции в някои дами, моля някой да има предвид, когато след около година дойде време да се поднови темата да го направи. Аз спирам да пиша в тези теми, защото ми е крайно неприятно църковните бабички да ми дават акъл какво и как да пиша.

Желая успех и на тази тема !

 Naughty Какво пак стана, и в тази тема ли? Къде е християнското смирение? Стига глупости, без теб тема няма да е същата. Тя и без това уж е пости, а нещо замря. Остави ги религиозните бабички, стой си в тема.  Hug
Виж целия пост
# 126
Днес готвих грах с морков, малко праз, доматено пюре и много джоджен Grinning.

Споделям и един удивително вкусен и бърз десерт - пасирани горски плодове (размразени) с 2 с.л. чиа. Такъв аромат се носеше от тях, че едва изчаках 10-тина минутки да се накисне чиата. С големи усилия се спрях да не омета целия пакет. Убедена съм, че до довечера ще е свършило цялото количество Crazy.

Днес купих от Кауфланд червени чушки за пълнене и планирам скоро да ги сготвя с кафяв ориз и зеленчуци.

Да споделя една хубава рецепта за кюфтенца от елда, които се коментираха в тренировъчната тема с голям ентусиазъм - явно са доста вкусни.

В скоро време мисля да си купя елда и да ги пробвам. Реших да взема от "зелената". Дано да успеем да се сприятелим с нея този път Grinning.
Виж целия пост
# 127
Симпа, това с чията и горските плодове ще го пробвам веднага щом се размразят плодовете Simple SmileПравила съм нещо подобно с овесени ядки, но накисвам от вечерта и до сутринта е станала много хубава закуска.Ще издиря рецептата.
Виж целия пост
# 128
Приятен апетит! Peace
Ще ти хареса.
Виж целия пост
# 129

Да споделя една хубава рецепта за кюфтенца от елда, които се коментираха в тренировъчната тема с голям ентусиазъм - явно са доста вкусни.

В скоро време мисля да си купя елда и да ги пробвам. Реших да взема от "зелената". Дано да успеем да се сприятелим с нея този път Grinning.




И аз съм много очарована от елдата. Миналата седмица само на елда изкарах.А за първи път изобщо купувам. Направих си крем супа,елда с цели,белени,домати от  консерва и праз (за вечеря), салата с елда и печена чушка,и за закуска си я приготвих с мед, стафиди, канела и ябълка. Голяма вкусотия е тази елда, става за всичко. Възнамерявам и за напред да присъства в храненето ми и извън постите.
Виж целия пост
# 130
kamelia741, от коя елда купуваш - тъмната или светлата?
Тъмната май се водеше бланширана, нали? newsm78
Някой беше споменал, че светлата (жълто-зелената) била по-добра на вкус от тъмната.
Виж целия пост
# 131
Тъмната съм вземала винаги и ми харесва. Сега от интерес взех светлата, ще докладвам дали има разлика.
Виж целия пост
# 132
Открих колко вкусни били оризовките и как насищат... Heart Eyes

Днес обяда ми беше със супа тиквички и оризовка с чубрица.
За вечерта съм планирала гриловани зеленчуци-изчисти хладилник... Grinning и паста с маслини и червена капия.
Виж целия пост
# 133
kamelia741, от коя елда купуваш - тъмната или светлата?
Тъмната май се водеше бланширана, нали? newsm78
Някой беше споменал, че светлата (жълто-зелената) била по-добра на вкус от тъмната.


Мисля, че е светла. Купих я от едно магазинче насипна, и не знам каква е точно. И аз после разбрах, че имало няколко вида. Тази е светло кафеникава на цвят. Много бързо, набъбна, за около 20 мин беше готова. Другата седмица мисля да се пробвам да напълня чушки с нея, да видя какво ще стане. Много ми хареса комбинацията елда с чушка.Изобщо елдата е супер- хем вкусна,хем полезна, хем засищаща.
Виж целия пост
# 134
Тъмната съм вземала винаги и ми харесва. Сега от интерес взех светлата, ще докладвам дали има разлика.


Чакам да чуя мнението ти Peace

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия