КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 52 567
  • 734
# 645
Как се съхраняват във фризер,с какво трябва да са завити,найлон или кърпа?

Добре изстинали ги увивам в няколко слоя стреч фолио и прибирам във фризера.
Виж целия пост
# 646
Днес е официалнияВеликден

 Joy

Иначе козунаците са хубави, само са малко изгорели за моя вкус. Отвътре - много красиви.

alpha_beta, Hug
Виж целия пост
# 647
Джемма ,колко максимум захар може да се сложи в тестото ? Или да повиша и количеството мая .
Виж целия пост
# 648
Джемма ,колко максимум захар може да се сложи в тестото ? Или да повиша и количеството мая .
Да си кажа...маята никога не я увеличавам, захарта максимум до 250 г. Отгоре ръся обилно с крист. захар.
Виж целия пост
# 649
На килограм брашно и едно кубче мая максимум 360 гр.
Виж целия пост
# 650
  Благодаря ви момичета newsm51
 Днес ще направя втора проба - без сметана този път .
  Навън вали и не ми се ходи за брашно и имам само това на Софиямел за козунаци ,ама каквото такова.
 Пускам едно малко козуначе да се меси в машината  Laughing
Виж целия пост
# 651




 Joy

Иначе козунаците са хубави, само са малко изгорели за моя вкус. Отвътре - много красиви.

alpha_beta, Hug
Хаха, умирам за дебела добре опечена кора на козунак, отделно понеже ги ръся с кафява захар, та затова са с такъв тен .......  Joy
Виж целия пост
# 652
Имах предвид козунаците на SkyBlue
Виж целия пост
# 653
Хаха, умирам за дебела добре опечена кора на козунак, отделно понеже ги ръся с кафява захар, та затова са с такъв тен .......  Joy

 ooooh! Чудех се какво щях да променям в козунака... забравих, щях да го правя с кафява захар в тестото, вместо с бяла.
Нищо, в четвъртък няма да забравя.
Виж целия пост
# 654
От коя кафява захар  слагаш,тъмната меласова или по-светлата тръстикова?
Виж целия пост
# 655
но защо не ми се получават конци от вътре?
Конците зависят от добре развитият глутен - високоглутеново брашно и добро омесване.  Simple Smile
аз меся на ръка и затова сигурно не ми се получават конци,иначе ползвах такова високоглутеново брашно
Виж целия пост
# 656
Използвам момента да питам- когато заменяте с кафява захар в рецептата, количеството същото ли е?  Аз нямам везна и меря всичко 'на око', но ми се струва, че кафявата е по- тежка и по- сладка. И не мога да преценя.
Виж целия пост
# 657
От коя кафява захар  слагаш,тъмната меласова или по-светлата тръстикова?

Понеже съвсем се обърках кой на кого говори, ако питаш мен, вътре слагам бяла захар, а поръсвам отгоре с кафява, тъмно кафява.....

Скрит текст:

Джемма, сори, обърках се, ама то и моите са такива.......
Виж целия пост
# 658
но защо не ми се получават конци от вътре?
Конците зависят от добре развитият глутен - високоглутеново брашно и добро омесване.  Simple Smile
аз меся на ръка и затова сигурно не ми се получават конци,иначе ползвах такова високоглутеново брашно

Бабите ни са месели само и единствено на ръка и са си получавали конците. Ама конци не се получават само от месенето. Трябва да си ги изтеглиш и оформи по време на сплитането на козунака.
Виж целия пост
# 659
От коя кафява захар  слагаш,тъмната меласова или по-светлата тръстикова?
Различна взимам, но най-често тази: и тази:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия