БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 48 270
  • 767
# 30
Тази година има ли тема за домашни филета, пастърми и суджуци?
Предни зими четях, сега не намирам.
Виж целия пост
# 31
Кутия с мляко, която отворих снощи днес вече се беше вкиснало (чудя се как така стана след като е UHT и има срок още 5 месеца, но карай). Пресяках го за да направя извара. Получи ми се невероятно меко и фино ..."нещо" - нещо между извара и крема сирене, съвсем фино и доста вкусно. Много ми харесва. Въпросът ми е как да повторя резултата?
Виж целия пост
# 32
Кутия с мляко, която отворих снощи днес вече се беше вкиснало (чудя се как така стана след като е UHT и има срок още 5 месеца, но карай). Пресяках го за да направя извара. Получи ми се невероятно меко и фино ..."нещо" - нещо между извара и крема сирене, съвсем фино и доста вкусно. Много ми харесва. Въпросът ми е как да повторя резултата?
При мен с "Верея"много често ми се случва.Пробвай 2 л. Joy
Виж целия пост
# 33
Донесоха ми карфиол и се чудя как да го направя  newsm78 Преди години съм правила паниран карфиол, но не ни допадна, така че моля за някаква друга рецепта.
Виж целия пост
# 34
Донесоха ми карфиол и се чудя как да го направя  newsm78 Преди години съм правила паниран карфиол, но не ни допадна, така че моля за някаква друга рецепта.

Режа го в доматена салата, суров го хрупам, рядко остава за приготвяне! Simple Smile

Две предложения:

ПЪЛНЕН КАРФИОЛ

КАРФИОЛ НА ФУРНА
Виж целия пост
# 35
Донесоха ми карфиол и се чудя как да го направя  newsm78 Преди години съм правила паниран карфиол, но не ни допадна, така че моля за някаква друга рецепта.

Това са рецептите, които приготвям с карфиол. Пюрето ми е любимо.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 36
Здравейте момичета!
Не мога да открия една рецепта гръцки портокалови сладки ,миналата година ги правих за Коледа и тази искам да ги повторя.Спомням си само че се слагаше портокалови корички и сок о тпортокал при оформянето се притискаха с вилица да останат черти отгоре .Ако някой я има моля да ми я копира.
Благодаря!

http://www.mycookingbookblog.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE% … 0%B8%D1%82%D0%B8/
Мисля,че това е,което търсиш Wink Ще ги правя и аз тези дни,миналата година много се харесаха!
Виж целия пост
# 37
а 180 градуса с вентилатор. Вчера ги правих. Разкошни са.
1/2 пакетче масло предполагам е такова от 125 грама? Колко минути се пекат? Ще ги пробвам, задължително.
[/quote]

Да, пакетче от 125гр. За минутите, да си кажа честно, не съм засичала. Просто ги следя докато се пекат. Сигурна съм, че ще ви харесат.
Виж целия пост
# 38
labrex и Seengirl -благодаря и на двете  bouquet-като видях блога от линка точно от там съм ги гледала.И у нас се харесаха много,имаше само един недостатък бях направила само една доза Mr. Green
Тази година съм решила за коледа да правя 4 вида сладки и едните са тези и да дам на вете ми приятелки в едни коледни подноси които вече съм купила.
БЛАГОДАРЯ ВИ момичета!
Виж целия пост
# 39
Здравейте момичета!
Не мога да открия една рецепта гръцки портокалови сладки ,миналата година ги правих за Коледа и тази искам да ги повторя.Спомням си само че се слагаше портокалови корички и сок о тпортокал при оформянето се притискаха с вилица да останат черти отгоре .Ако някой я има моля да ми я копира.
Благодаря!

http://www.mycookingbookblog.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE% … 0%B8%D1%82%D0%B8/
Мисля,че това е,което търсиш Wink Ще ги правя и аз тези дни,миналата година много се харесаха!
Къде може да се намери самонабухващо брашно self-raising flour ?
Виж целия пост
# 40
http://www.sofiamel.bg/products/13
Виж целия пост
# 41
Здравейте момичета!
Не мога да открия една рецепта гръцки портокалови сладки ,миналата година ги правих за Коледа и тази искам да ги повторя.Спомням си само че се слагаше портокалови корички и сок о тпортокал при оформянето се притискаха с вилица да останат черти отгоре .Ако някой я има моля да ми я копира.
Благодаря!

http://www.mycookingbookblog.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE% … 0%B8%D1%82%D0%B8/
Мисля,че това е,което търсиш Wink Ще ги правя и аз тези дни,миналата година много се харесаха!
Къде може да се намери самонабухващо брашно self-raising flour ?

Ами аз лично слагам само обикновено брашно..не съм и тъсила даже.
Виж целия пост
# 42

Ами аз лично слагам само обикновено брашно..не съм и тъсила даже.
И аз така слагах обикновено каквото имам то в повечето слагат добавки.
Виж целия пост
# 43
Благодаря на всички за бързите отговори.
Виж целия пост
# 44
За карфиола - ако не е късно - вчера си направих такава манджичка: запържих лучец и гъбки, имах малко кайма останала - и нея добавих, сложих царевица и леко сварен, още хрупкав карфиол. Залях с течна сметана, за да има сосче. Стана чудесно, приятелка даже ми поиска рецептата  Laughing, а то съвсем елементарно. Щях да сложа и сирене вътре или кашкавал отгоре, но ме домързя, та така си я хапнах.

Подправките не ги пиша, там всеки си знае.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия