БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 154
  • 754
# 660
Ами аз сложих яйца, те би трябвало да осигурят допълнително набухване. Ти правила ли си такива печива?
А тази безглутенова мая с какво е по-различна като действие от обикновената? Не е ли просто до среда, в която са се развивали дрождите, а действието си остава същото?
Виж целия пост
# 661
Здравейте,
За събота ще ми трябват мезета. Ако ги купя в четвъртък, готови нарязани, ще бъдат ли ОК за събота?!
Виж целия пост
# 662
Здравейте,
За събота ще ми трябват мезета. Ако ги купя в четвъртък, готови нарязани, ще бъдат ли ОК за събота?!
Ще и още как. То тия Е-та  за какво са иначе...  Wink
Виж целия пост
# 663
Ами аз сложих яйца, те би трябвало да осигурят допълнително набухване. Ти правила ли си такива печива?
А тази безглутенова мая с какво е по-различна като действие от обикновената? Не е ли просто до среда, в която са се развивали дрождите, а действието си остава същото?

Правила съм преди години, затова написах пропорциите брашно - сода, оцет, с тази мая не съм.
В повечето случаи не е хляб като хляб, когато бухнеше както трябва , пък се ронеше. Много.
Виж целия пост
# 664
Мерси, Биляна  Hug
Виж целия пост
# 665
Още един въпрос:
Ще правя Памук погача със суха мая - водата, която е по рецепта трябва ли да я използвам или тя е, когато се използва жива мая на кубче?
Виж целия пост
# 666
Още един въпрос:
Ще правя Памук погача със суха мая - водата, която е по рецепта трябва ли да я използвам или тя е, когато се използва жива мая на кубче?
Ползваш и водата. Само съобрази количеството на сухата май спрямо това на живата в рецептата.
Виж целия пост
# 667
Още един въпрос:
Ще правя Памук погача със суха мая - водата, която е по рецепта трябва ли да я използвам или тя е, когато се използва жива мая на кубче?
Само съобрази количеството на сухата май спрямо това на живата в рецептата.
Или спрямо брашното. Simple Smile
А водата е за тестото, не за маята.
Виж целия пост
# 668
Още един въпрос:
Ще правя Памук погача със суха мая - водата, която е по рецепта трябва ли да я използвам или тя е, когато се използва жива мая на кубче?

Независимо, че имате желание да замените живата мая със суха такава, продуктите по рецепта си остават същите. Само тествайте сухата мая, дали е годна. http://receptibg.petarkostov.com/advise.php?aId=16
Успех!
Виж целия пост
# 669
Имам една консерва кондензирано мляко и ми се иска да направя нещо сладичко.Моля за нещо лесно и вкусно.
Виж целия пост
# 670
Имам една консерва кондензирано мляко и ми се иска да направя нещо сладичко.Моля за нещо лесно и вкусно.
http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/05/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 671
Мерси за съветите!
Виж целия пост
# 672
Имам въпрос:
Ще правя този блат за торта. На няколко места, чета че може да издържи седмица в хладилник. Кажете и Вие?!
160г мекo маслo
280г кристална захар
3 яйца на стайна температура
240г брашнo
50г какаo
1/2 ампула есенция ванилия
1 щипка сoл
1 1/4 ч.л сoда
250мл бътърмилк /хладкo пряснo млякo с 1 суп.л. ябълкoв oцет се oставя за 15 мин
Идеята ми е да го изпека в сряда, в петък да сглобя тортата и в събота да поднеса.
Виж целия пост
# 673
Според мен блатът ще поизсъхне малко от сряда до петък, но понеже има доста масло + бътърмилк, все още ще е ок. Все пак увий във фолио като изстине и така съхранявай, по мое мнение извън хладилник. В петък го сиропирай, но не много. Ако беше вече сглобена тортата, според мен пО щеше да издържи.

А за бътърмилка - имай предвид, че е доста по-гъст от пр. мляко, по-скоро бих заменила с гъст айран с малко мазнина добавена, такава е консистенцията. В България не се ли продаваше кефир? Ползвай него, мисля, че той по-точно се доближава до бътърмилк. Знам, че не си попитала за бътърмилка, ама аз да си кажа.  Laughing
Виж целия пост
# 674
Криси, прочетох те, но тук е доста достоверно написано, че ще издържи. ( Дозата е двойна)
Скрит текст:
А в Бургас не съм виждала  Кефир.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия