БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 078
  • 754
# 720
Такова тип 450 (май е Мелко само) не се среща навсякъде обаче.
Екстрата на София мел мисля е толкова. Както и това на което пише за козунаци.  Това имах в предвид.
Брашното за баници - ( по спомени,  че отдавна ми ги беше казал представителя на София мел)  е с добавка на повече киселина в брашното.
За кекс е с бакпулвер.... И Т.н
С брашно Мелко не се разбирам аз. Виж миналата година мъжлето беше взел стек Мелко за козунаци, така го нахоках  Blush, 3 месеца влага му държа и преди да вземе брашно се обаждаше от магазина да изреди какви видове има.....то пък се оказа хубаво.
За козунаци най-често вземам на мелница Търново - тип 350, когато донесат в кварталния магазин.
Виж целия пост
# 721
Мюслито гурме нали е печено? това не го ли прави по-малко полезно, от нормалните овесени ядки ?
Не бих го нарекла мюсли гурме Simple Smile Вероятно топлината отнема нещо полезно, но пък става хрупкаво Wink
Виж целия пост
# 722
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!
Виж целия пост
# 723
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!
Според мен има добавки, но категорично трябва да си сложиш и май или бакпулвер, когато приготвяш каквото си решила.
Виж целия пост
# 724
Хлебопекарната ми е Зелмер, старичка е и не си намирам книжката. Въпроса е, че не знам има ли програма за кекс. Мога ли да изпека кекс на програмата за хляб? Благодаря  Hug

Ето онлайн книжка на Землер, дано съм уцелила модела:

http://www.manualsdir.ru/manuals/17916/zelmer-43z010.html?page=80
Виж целия пост
# 725
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!
Малко по-нагоре коментирахме онова "за баница" и се оказа, не че има суха мая, а повече протеин, та по тази логика вероятно и в това "за козунак" е повече протеинът. Със сигурност обаче не знам - трябва да се гледа описанието на опаковката.
Виж целия пост
# 726
Благодаря за бързите отговори момичета bouquet
Виж целия пост
# 727
Благодаря на всички за рецептите! bouquet

Задуших месото,сложих пресен лук,морков,спанак и накрая малко ориз.Стана супер! Simple Smile
Виж целия пост
# 728
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!

трябва и мая!
Виж целия пост
# 729
незнам дали за тук ми е въпросът, но виждали ли сте колбас в магазин, който да няма калиев/натирев нитрит/нитрат?
Виж целия пост
# 730
Привет! Можете ли да ми дадете идея за салата със сушени домати? Никога не съм правила, инцидентно купих около 200 грама - от любопитство, да ги пробваме. Имам маруля, краставица, репички и пресен лук. Не мога да преценя с какво ще си ходят...
Виж целия пост
# 731
незнам дали за тук ми е въпросът, но виждали ли сте колбас в магазин, който да няма калиев/натирев нитрит/нитрат?

няма такъв
Дори това Е го има в куп салати и други работи-
За съжаление в последно го има и в прясното месо ...
От него няма отърване...
Виж целия пост
# 732
Мюслито гурме нали е печено? това не го ли прави по-малко полезно, от нормалните овесени ядки ?
Не бих го нарекла мюсли гурме Simple Smile Вероятно топлината отнема нещо полезно, но пък става хрупкаво Wink

А какво тогава е мюсли гурме?
Виж целия пост
# 733
Мюслито гурме нали е печено? това не го ли прави по-малко полезно, от нормалните овесени ядки ?
Не бих го нарекла мюсли гурме Simple Smile Вероятно топлината отнема нещо полезно, но пък става хрупкаво Wink

А какво тогава е мюсли гурме?
Може би се има предвид гранола Thinking
Виж целия пост
# 734
♥snow_angel,

от наличните ти продукти бих комбинирала със зелена салата + синьо сирене или твърдо сирене, каквото имаш. Може да си направиш крутони от филия хляб и да ги добавиш + някакви ядки (принципно кедрови, но надали имаш така вкъщи от нищото та примерно слънчогледови, тиквени семки, орехи... Орехите също могат да се запекат на тиган с крутоните.)

Това ми хрумва с наличните продукти + такива, които сигурно има във всяко домакинство (ядки + филия хляб + сирене).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия