БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 118
  • 754
# 705
Ваня, никак даже. Не съм учила сладкарство, не споря и не коментирам кой го е измислил. И все пак стоя за думите си.  Simple Smile
Панировката аз я свързвам основно с яйце. Тората да се "наръси и облепи отстрани" ми е къде къде по-ясно и точно от "паниране".  


Яйцето се използва, за да свърже панировката с основния продукт, но тази връзка съвсем не е задължително да се прави с яйце. Има много видове панировки без яйца. Все пак думата "панирам" идва от хляб, а не от яйце, така че не виждам защо да звучи странно да се панира торта.  Peace
Виж целия пост
# 706
Нямам идея дали се ползва терминът "панирам" за торта, и аз като Морена свързвам панирането с яйце, но явно идва от хляб, pain.  Не съм готвач или пък от бранша, не ми е попадала тази информация.

Но потърсих в гъгул "paner un gateau" и на френски първата страница с резултати ми изкара само стандатни рецепти за панировки с яйце за стандартни неща - сирене, тиквички и обща рецепта за панировка. Не намерих да се ползва терминът за торти, поне не на френски.
Виж целия пост
# 707
Нямам идея дали се ползва терминът "панирам" за торта, и аз като Морена свързвам панирането с яйце, но явно идва от хляб, pain.  Не съм готвач или пък от бранша, не ми е попадала тази информация.

Но потърсих в гъгул "paner un gateau" и на френски първата страница с резултати ми изкара само стандатни рецепти за панировки с яйце за стандартни неща - сирене, тиквички и обща рецепта за панировка. Не намерих да се ползва терминът за торти, поне не на френски.

Panieren - Панировката е поръсване с трохи /хлебни/ на предимно месни и рибни продукти. Първо брашно, после яйце и накрая хлебни трохи.
Аз също не съм я срещал като израз относим към тортите.
Виж целия пост
# 708
Какво значение има толкоз - нал разбирате за какво иде реч Grinning
Виж целия пост
# 709
Брашно за баници може ли да се ползва за питки, хляб?!
Виж целия пост
# 710
Брашно за баници може ли да се ползва за питки, хляб?!
Може разбира се. Какъв е съставът му? Освен да има суха мая...  Thinking
Виж целия пост
# 711
Мисля ,че не би трябвало да има суха мая - повечето банични теста да без мая и набухвател.
Виж целия пост
# 712
Ами аз се чудя какво го прави "за баница" или онова "за козунак", та затова питам.  Wink
Виж целия пост
# 713
Състав: пшенично бяло брашно, агент за обработка на брашно ( аскорбинова киселина) , ензими.
Съдържанието на сол се дължи на изключително наличие на естествен съдържащ се в брашното натрий.
Това пише на опаковката.
Виж целия пост
# 714
А протеинът/белтъчините колко са?

Понеже това не оправдава името му "за баница".

Състав: пшенично бяло брашно, агент за обработка на брашно ( аскорбинова киселина) , ензими.
...

Виж целия пост
# 715
Белтъци 12,8 гр.
За по сигурно няма да го използвам за това, което исках.
Явно ще трябва баници да правя Close
Виж целия пост
# 716
Ахаа, с повече е от София мел "Класик". Дали пък онова "за козунак" е с още повече?!
Ползвай си го спокойно и за козунак също е идеално.  Simple Smile
Виж целия пост
# 717
Мюслито гурме нали е печено? това не го ли прави по-малко полезно, от нормалните овесени ядки ?
Виж целия пост
# 718
Брашното за козунаци е по финно. Би трябвало да е тип 450, но май никъде не го пише на опаковката. 
Виж целия пост
# 719
Такова тип 450 (май е Мелко само) не се среща навсякъде обаче. Аз и с тип 650 правя козунак, а обичайно с Класика на София мел, който е тип 500 - най-разпространеното.  С Мелкото (450) съм правила също и не ме впечатли, ама то и разликата е никаква. Wink 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия