БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 153
  • 754
# 90
У нас езикът се яде само сварен, запечен с масло, червен пипер и сол  Heart Eyes


Аз пък моля за рецепти с амарант. Правя едни много хубави тиквички пълнени с амарант. Майка ми ми донесе обаче почти 2 кг амарант  Shocked и само с тиквички ще ни втръсне, та търся и други изпитани и вкусни идеи.
Виж целия пост
# 91
Аз го слагам на салата, както ползвам булгур, мисля, че и пълнени чушки ще станат с него, също сармички (правила съм с булгур). Мисля, че можеш да ги заменяш с булгура, поне донякъде.

Иначе на нас този амарант не ни хареса, много ситен... предпочитаме булгур и киноа от тези ситните. Simple Smile
Виж целия пост
# 92

huliganka, аз приготвям езика по тази рецепта. Като го варя слагам лук, морков, целина, черен пипер на зърна. Използвам бульон от варенето на езика и сметана за соса.
http://recepti.ezine.bg/r-17837-%D0%95%D0%B7%D0%B8%D0%BA_%D1%81_ … D1%8A%D0%B1%D0%B8
Виж целия пост
# 93
Моля не се смейте на кулинарните ми напъни и питането, свързано с тях Simple Smile
Искам да направя питки със сирене или милинки, нещо такова. Преди време бях опитвала подобни, поръсени с нещо, невероятно приятно и хрупкаво. Тогава жената, която ги беше правила, ми каза, че това хрупкавото, ставало много лесно - запържвало се брашно(или галета) и имаше и още нещо, но съм забравила какво.
Та, моля, дайте идея за подобна поръска - не семена, а нещо такова, като споменатото горе.
Благодаря!
Виж целия пост
# 94
Ще правя шомлой галушка за пръв път.
Ореховият и какаовият блат без захар ли са? newsm78 Или да забъркам трите блата на куп, а после към двата да добавя съответно орехи и какао.
Сравнително спешно ми е питането. Макар че в момента варя все още сиропа  Hug
Виж целия пост
# 95
Ще правя шомлой галушка за пръв път.
Ореховият и какаовият блат без захар ли са? newsm78 Или да забъркам трите блата на куп, а после към двата да добавя съответно орехи и какао.
Сравнително спешно ми е питането. Макар че в момента варя все още сиропа  Hug
Като чета други рецепти навсякъде има захар, май варианта да забъркаш и накрая да разделиш е по-добре. Но тук например във всеки блат има захар
http://www.menumag.bg/recepta/shomloi-galushka
Виж целия пост
# 96
Благодаря, Ала-бала! Ще направя нещо по средата между двете рецепти - ще ги забъркам заедно блатовете, но ще увелича захарта. Дано да се получи
Виж целия пост
# 97
Искам да попитам, ако някой знае рецепта за приготвяне на агнешки езичета. Наскоро ядох в едно заведение и бяха вълшебни. С някакво леко сосче, като че имаше в него и доматена салца....
Виж целия пост
# 98
Искам да попитам, ако някой знае рецепта за приготвяне на агнешки езичета. Наскоро ядох в едно заведение и бяха вълшебни. С някакво леко сосче, като че имаше в него и доматена салца....
Агнешките можеш да приготвиш по всяка една рецепта, която е за телешки или свински език. Били с подлучено масло, сос илисамо със сол и червен пипер.
http://blogovoditel.com/recepta/agneshki-ezici-s-podlucheno-maslo/16676/
http://pep-4o.blogspot.bg/2011/11/blog-post.html
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … furna-sas-zalivka
Виж целия пост
# 99
Моля не се смейте на кулинарните ми напъни и питането, свързано с тях Simple Smile
Искам да направя питки със сирене или милинки, нещо такова. Преди време бях опитвала подобни, поръсени с нещо, невероятно приятно и хрупкаво. Тогава жената, която ги беше правила, ми каза, че това хрупкавото, ставало много лесно - запържвало се брашно(или галета) и имаше и още нещо, но съм забравила какво.
Та, моля, дайте идея за подобна поръска - не семена, а нещо такова, като споменатото горе.
Благодаря!

Мисля, че става въпрос за милинки  Grinning
http://merudia.bg/nai_vkusnite_milinki_na_sveta/
Виж целия пост
# 100
Моля не се смейте на кулинарните ми напъни и питането, свързано с тях Simple Smile
Искам да направя питки със сирене или милинки, нещо такова. Преди време бях опитвала подобни, поръсени с нещо, невероятно приятно и хрупкаво. Тогава жената, която ги беше правила, ми каза, че това хрупкавото, ставало много лесно - запържвало се брашно(или галета) и имаше и още нещо, но съм забравила какво.
Та, моля, дайте идея за подобна поръска - не семена, а нещо такова, като споменатото горе.
Благодаря!

Мисля, че става въпрос за милинки  Grinning
http://merudia.bg/nai_vkusnite_milinki_na_sveta/


Благодаря ти, обаче не е това "покритието". Имаше нещо от типа на брашно, или галета, или трохи и още нещо  newsm78

Ама така става, когато пишман кулинари като мен се захванат с по-сложни неща.
Виж целия пост
# 101
Виж тези в такъв случай
Виж целия пост
# 102

Благодаря, може би е било нещо такова. Ще пробвам така. Следобяд ще споделя отзиви Simple Smile
Виж целия пост
# 103
Shamsina,

в случай, че вече не е късно - достатъчно е само с галета да поръсиш и пак ще станат хрупкави отгоре. Рецептата, която Онна пусна, е с мая, ако се правят със сода, сиренцето се показва отгоре и се запича и то, аз затова гиправя със сода. Wink
Виж целия пост
# 104
Здравейте ,чудя се нещо ,ако замеся тесто за питка от петък и го прибера в хладилника ,мога ли в неделя да го изпека ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия