Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 842
  • 721
# 420
Кивито нагарча, когато се смесва с други продукти, в сладкиши съм го пробвала или в кисело мляко. Как мога да направя торта с киви и да избегна нагарчането?
Много често слагам в торти киви и банани, обикновено в бисквитена по средата или в някаква шоколадова. Слагала съм и на кръгчета, и пасирано с банан и вътре 1-2 бисквити, за да не е много водно.
Никога не ми е нагарчало. Или е било от самия плод или от комбинацията с млякото. Ужасно ми е вкусно и желирано, но не мога да го направя. Пустият желатин все ми се опъва!
Виж целия пост
# 421
За пилето с бира, пълните цялата бутилка равни части бира и газирана вода, така ли? А бутилката се поставя права, с пилето върху нея?
Виж целия пост
# 422
За пилето с бира, пълните цялата бутилка равни части бира и газирана вода, така ли? А бутилката се поставя права, с пилето върху нея?


http://www.youtube.com/watch?v=ZtGz3sx32hE
Виж целия пост
# 423
Пейчев, благодаря за пореден път. bouquet Не знаех, че бутилката трябва да се показва над пилето. Снощи си взех от Кауфланд две пресни пилета, намалени на половин цена. Едното сварих за супа и пиле с ориз. Другото го замразих и доста се чудя дали да не го "напия".  Mr. Green
Виж целия пост
# 424
Зaквaсенaтa сметaнa пресича ли се при печене? Ще правя подвaренa паста, объркaнa с бекон и чесън и залятa със смесени сметaнa и прясно мляко. Ще ми се да има и външен вид  Praynig
Виж целия пост
# 425
По принцип прясното киви не може да се желира, защото съдържа някакъв ензим, който разгражда желатина. Същото е и с ананаса. Ако са от компот може и да се получи, защото този ензим е изчезнал при варенето.

А за нагарчането най-вероятно е било от самия плод. Не от комбинацията му с млякото. Правила съм няколко пъти парфе със заквасена сметана, киви и ягоди и никога не е имало такъв проблем.
Виж целия пост
# 426
По принцип прясното киви не може да се желира, защото съдържа някакъв ензим, който разгражда желатина. Същото е и с ананаса. Ако са от компот може и да се получи, защото този ензим е изчезнал при варенето.

А за нагарчането най-вероятно е било от самия плод. Не от комбинацията му с млякото. Правила съм няколко пъти парфе със заквасена сметана, киви и ягоди и никога не е имало такъв проблем.

Може да се желира  Simple Smile

Виж целия пост
# 427
Аз съм яла торти с желирани плодове и е имало и киви
Виж целия пост
# 428
Като ви чета как го ползвате разбирам, че явно съм уцелила такова киви и съм си създала грешно впечатление.  Peace

И да попитам - как се премахва миризмата на ярешко месо?
Приготвях скоро по начин, който тук ми препоръчахте и стана вкусно, но си остава специфичния аромат.
Виж целия пост
# 429
Децата искат боб яхния, а не супа. Като в училище да бъде  newsm78 И сега съм в чуденка какво точно да го направя тоя боб-сварявам го в по-малко вода и го слагам във фурната да хване коричка ли?
Виж целия пост
# 430
beauty_magnolia , на миризливи меса при варенето слагам 2-3 лъжици силна ракия. Алкохолът се изпарява , но донякъде притъпява миризмата и  целина, пащърнак.

tzvety26, ако искаш да е печен опитай този на Фукла ( любим ни е на Бъдни вечер )
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447465.105
 Ако искаш варен, то се отцежда повечето вода и запръжката се прави с повече брашно.
Виж целия пост
# 431
Моят боб е без запръжка, а боб яхнията ми е просто с по-малко вода.
Виж целия пост
# 432
Децата искат боб яхния, а не супа. Като в училище да бъде  newsm78 И сега съм в чуденка какво точно да го направя тоя боб-сварявам го в по-малко вода и го слагам във фурната да хване коричка ли?


Има всичко подробно обяснено в рецептата. Успех!
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post.html


За да стане по гъста яхнията, Биляна_69 е обяснила как.

beauty_magnolia , това за ракията си е верно. Ако има силна миризма месото /но не е развалено/ на 1кг се слага около 100 мл ракия. На агнешкото и ярешко аз слагам бяло вино /мускат/ по 1ч.ч. на 1 кг или го мариновам предварително в равни количества бяло вино и вода, може и малко оцет към тях да прибавиш.
Виж целия пост
# 433
beauty_magnolia , на миризливи меса при варенето слагам 2-3 лъжици силна ракия. Алкохолът се изпарява , но донякъде притъпява миризмата и  целина, пащърнак.

tzvety26, ако искаш да е печен опитай този на Фукла ( любим ни е на Бъдни вечер )
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447465.105
 Ако искаш варен, то се отцежда повечето вода и запръжката се прави с повече брашно.

 bouquet Ще го пека във фурната с бяло вино по рецепта, но ще сложа и малко ракия, предполагам няма да е проблем?

i_peych, писали сме по едно и също време.  Peace
Виж целия пост
# 434
Не съм пробвала с два вида алкохол, действай си по рецептата.
 Morena, аз също не правя запръжка - разреждам си брашно с доматено пюре и вода от боба, но повечето хора си правят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия