"Неостаряващо" универсално тесто

  • 29 002
  • 135
# 75
Bo_slavova,
благодаря за бързото включване!   bouquet
Уж чета темата редовно, но това сигурно ми е убягнало. Embarassed
Виж целия пост
# 76
Замесих го.
Въобще нямам идея какво ще правя с него, но се надявам докато отлежава нещо да ми дойде в измъчения мозък.
После ще споделя какво е станало, макар че ми се струва, че нищо няма да се получи.
Изглежда ми доста подозрително това тесто.
Дали защото съм свикнала тестото да изглежда по различен начин, но това не е като другите теста, които съм виждала. Thinking
Виж целия пост
# 77
Изглежда ми доста подозрително това тесто.

 Laughing

Така е, изглежда подозрително. Но ще стане  Peace
Виж целия пост
# 78
Замесих го.
Въобще нямам идея какво ще правя с него, но се надявам докато отлежава нещо да ми дойде в измъчения мозък.
После ще споделя какво е станало, макар че ми се струва, че нищо няма да се получи.
Изглежда ми доста подозрително това тесто.
Дали защото съм свикнала тестото да изглежда по различен начин, но това не е като другите теста, които съм виждала. Thinking

И моето изглеждаше доста "подозрително" Joy, както се изрази, но пък беше много вкусно  Blush
Виж целия пост
# 79
Cathie, Bo_slavova,вдъхнахте ми надежда, че не съм оплескала нещо нещата.
Виж целия пост
# 80
Това тесто дали не може да се замразява? Thinking
Виж целия пост
# 81
Много рядко меся тесто. Но това ме заинтригува. Ще накарам мъжа ми го омеси  Mr. Green
Виж целия пост
# 82
Ще може да замръзне ако е с масло, а не с маргарин  Grinning
Виж целия пост
# 83
Това тесто дали не може да се замразява? Thinking

половината от моето го замразих.
замесено е с масло и олио.
незнам как ще е после, но досега не съм имала проблеми със замразени теста. Peace
Виж целия пост
# 84
Аз го замесих с маргарин.
Все още не знам какво ще правя с него, но ако остане ще пробвам да го замразя.
Виж целия пост
# 85
Аз го замесих с маргарин.
Все още не знам какво ще правя с него, но ако остане ще пробвам да го замразя.

аз правих кифлички с халва и основа за пай.
другата половина е в камерата.
Виж целия пост
# 86
Така-а-а-а...
Ето и отчета, за съжаление без снимки, защото на вид не можах да ги докарам. Tired
Въобще не можах да разточа тестото.Беше едно такова лепкаво, залепваше по точилката и се късаше. Rolling Eyes
Обаче завивах топчета с кашкавал.
На вкус са просто перфектни!Нещо невероятно са! Самото тесто ти се топи в устата...

Кати е абсолютно права като казва, че е много тежко. От две кашкавалки, а аз ги направих малки, ми стана тежко.А обикновенно съм ненаситна на тестени произведения. Mr. Green

Ами това е.Няма дя се откажа и пак ще пробвам някой ден, като ми дойде музата.

Остатъка го сложих във фризера.
Виж целия пост
# 87
аз го правих с по- малко мазнина... незнам защо ти е лепнело, моето беше много еластично.
важното е да е вкусно  Simple Smile

п.п. аз за закуска изядах 10 кифлички с халва... нооо маслото беше наполовина.
Виж целия пост
# 88
Не мога да повярвам, че ако използвате тези пропорции и няма да ви лепне... Naughty

50 грама мая
Половин чаена лъжичка сол – смесва се с маята.
Добавя се 1 ч.ч. мляко, 2 с.л. захар
200 гр. Мек маргарин
Около 3.5 ч.ч. пресято брашно.

Бях абсолютно точна този път и няма да ви кажа колко много го месих... продължава да си лепне - не много, но като размахам точилката утре и пак ще си залепва и по нея. А аз не искам на ръка да го разстилам и издърпвам, защото няма да е тъничко и равномерно Crossing Arms
Относно вкуса - спор няма - великолепно е Hug
Виж целия пост
# 89
Аз също пробвах тестото и се получи добре. По принцип при такива рецепти брашното винаги е ориентировъчно. Дори по принцип се казва "и брашно за меко тесто". Докато месих добавих още малко брашно и спря да лепне. След това при разточването също поръсих масата и тестото с брашно. Пицата стана хубава, но домашните казаха, че с обикновено тесто е по-добре. Соленките с кашкавал ни харесаха. Много ми хареса идеята на asyalein и следващия път ще пробвам и аз с халва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия