Какво да направим с останалите яйца?

  • 71 418
  • 224
Дайте идеи какво да направим с останалите яйца от празника!  chef
Аз правя салата-
яйца
кашкавал или сирене
майонеза
чесън

Салата от зелен лук с яйца и сметана Crazy

Яйца с пастет


Вие сте!!!!  chef  chef  chef
Виж целия пост
# 1
аз правя салата от яйца с олио и червен пипер или слагам яйца в руската салата  chef
Виж целия пост
# 2
филийки с настьргано яйце и кашкавал на фурна Peace....
Виж целия пост
# 3
Аз ги забърквам с майонеза,сварени картофи и лук Grinning
Виж целия пост
# 4
Салата Simple Smile с домати, краставици, печени чушки, сирене.
Виж целия пост
# 5
Запичам нарязаните яйца с кашкавал на грила на микровълновата.
Виж целия пост
# 6
Може и руло Стефани, вярно две три яйца са, но пак влизат в употреба.
Виж целия пост
# 7
Шотландки яйца.. руло Стефани... Яйца с бекон и със сос от горчица... Зелена салата.. Пълнен хляб със сварени яйца..
Виж целия пост
# 8
Шотландки яйца.. руло Стефани... Яйца с бекон и със сос от горчица... Зелена салата.. Пълнен хляб със сварени яйца..
обясни, моля те, повече за тези работки Grinning
Виж целия пост
# 9
marabu, какви са тези шотландски яйца ?
Виж целия пост
# 10
Аз правя салата с яйца, сирене, печени чушки, майонеза , малко кисело мляко и черен пипер.Всичко слафгам на око и на вкус.
И една салатка идеална за ракийка: яйца, пресен червен лук, сол, олио и оцет пак на вкус.
Довечера ще спретна една да пийнем по една ракийка с мъжлето. smile3503
Виж целия пост
# 11
Мисля да направя една диетка - тази с яйцата. Толкова много ядене тези дни, че сега имам нужда от малко диета.
Виж целия пост
# 12
Салата - яйца, майонеза, кисело мляко, лимонов сок, сол, черен пипер, може и чесън на прах  Peace
Виж целия пост
# 13
Ако става дума за Шотландските яйца на Honda- ето:
1 кг.кайма
5 св.яйца(обелени)
1 сурово яйце
галета
сол,черен пипер,брашно
Яйцето се овалва в брашно.Обвива се хубаво в каймата.Суровото яйце се разбива с малко вода,потапя се топчето,после в галета и се пържи 5-6 мин.Отцежда се върху кухненска хартия и се поднася със салата.
Виж целия пост
# 14
Сещам се за 2 неща които не са писани по-горе, но са доста калорични:

Шопски хайвер
- Настъргани или накълцани наситно яйца
- Натрошено сирене
- Меко масло
Обърква се добре, съхранява се в хладилника. Много е вкусно като се намажат филийки с него

Азербайджанки
- франзела
- майонеза
- чесън (2-3 скилидки)
- яйца
Франзелата се нарязва на филийки, които се пържат в много добре загрято олио. Докато са топлички се натриват с чесън. Намазват се с тънък слой майонеза, а отгоре се поръсват с настъргани яйца (пласта е около 3-5мм)
Виж целия пост
# 15
Салатка от спанак, яйца, лимонов сок, зехтин, сол.
Салатка с рулца от раци, яйца, кутия царевица, майонеза    chef.
Виж целия пост
# 16
Имаше едни сладки с варени яйца! Rolling Eyes Някой сеща ли се? Confused Не мога да ги открия с търсачката! ooooh!
Виж целия пост
# 17
Имаше едни сладки с варени яйца! Rolling Eyes Някой сеща ли се? Confused Не мога да ги открия с търсачката! ooooh!
сладки с яйца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 18
Аз разрязвам яйцата на две, вадя жълтъка и го слагам в купичка, прибавям майонеза, чесън,кисели краставички, черен пипер, кашкавал и каквото се сетите,. Получава се гъста каша, с която се пълнят белтъците. Получава се страхотно мезе или салатка, кой както го нарече.
Виж целия пост
# 19
Имаше едни сладки с варени яйца! Rolling Eyes Някой сеща ли се? Confused Не мога да ги открия с търсачката! ooooh!
сладки с яйца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Благодарско! Hug
Виж целия пост
# 20
Мързеливи яйца по шотландски

Да подобен на Honda рецептата(все пак това е класическата рецепта)..но печени във фурна, затова са по мързеливи  Simple Smile

Виж целия пост
# 21
Пълнен Великденски хляб

300 г брашно
150 мл вода
1 ч л сол
1 щипка захар
1 с л зехтин/олио
3,5 г суха мая

1 жълтък

Пълнеж

1 гл лук
2 тиквички
150 гр шунка
120 г кашкавал
1 сварено яйце
сол
смлян черен пипер

. Маята се разтваря в топла вода заедно със захарта и се оставя встрани, докато не се образува шапка.
. Добавя се пресятото брашно, зехтина и солта.
. Омесва се еластично тесто.
. Втасва за около 1 час или докато не увеличи обема си .
. В това време се задушава ситно нарязан лук, настъргани на едро тиквичките за около 10 минути.
. Към охладената смес се добавя шунката и свареното яйце, които са нарязани на кубчета.
. Подправете сместа по желание.
. Втасалото тесто се разточва на лента с дължина 1 метър и ширина 20 см...
. В началото на лента се поставя пълнежа и се навива на руло.
. Лентата се разделя на 2 . Като едната част трябва да е по дълга от втората.
. Изплита се тип козунак .
. Края на козунака е добре да се подгъне отдолу.
. Отгоре се намазва с разбит жълтък с вода(1 жълтък с 2 с л вода)  и се поръсва със сусам и/или мак и т.н по желание.
.  В предварително загрята фурна на 200 С за около 30 -35 минути.

** може пълнежа да варира .. повече сварени яйца и лук само .. и т.н

Източник : kuking.net / Guilia
Виж целия пост
# 22
Пастет със сирене, яйца и кисело мляко

500 г кисело мляко
200 г сирене
3 сварени твърдо яйца
6 стръка магданоз
сол

. Яйцата се настъргват на ренде, сиренето се натрошава на дребно и се прибавят към киселото мляко..
. Сместа се разбърква добре.
. Прибавя се ситно нарязан магданоз и се посолява.
. Сервира се самостоятелно или намазан на филийка хляб.
Виж целия пост
# 23
Ние ги обожаваме пълнени с лук!


Разделяте ги наполовина и изваждате жълтъците.Към тях прибавяте запържения лук отцеден от мазнината!Сол на вкус.

Пълните половинките белтъци и намазвате отгоре с майонеза!  chef

Виж целия пост
# 24
Снощи направих маного вкусна салатка,днес ще я направя пак,щото много ни хареса Grinning
Значи:
5 яйца
300 гр сладка царевица консерва
1/2 кутийка лека майонеза
2-3 суп.лъж. кисело мляко
Сол,лимонов сок и черен пипер за овкусяване.
Яйцата ги нарязах на парченца,обърках с всичко останало и стана бижу Blush Crazy
Виж целия пост
# 25
Ето и моето предложение  Hug

КАРТОФИ ПО ЧЕШКИ

Малко съм променила оригиналната рецепта, но става по-вкусно

картофи (нарязани на филийки и сварени) около 1 кг. (зависи от тавичката в която ще печете)
4 суп.л сметана (заквасена)
3-4 твърдо сварени яйца
100 г. шунка (или каквото имате в хладилника)
150-200 г. гъби (задушени в масло)
150 г. кашкавал
1-2 суп. л прясно мляко
1-2 скилидки чесън

В тавичка редите в следната последователност:
1. Картофи
2. Сметана (2 суп.л) + малко водичка, за да стане по-течна + пасираният чесън и мажете картофите
3. Сварените яйза нарязани на кръгчета
4. шунката
5. гъбите
И накрая отново картофи със сметана
Най отгоре настъргвате кашкавала и запичате докато хубаво се зачерви.
Ако обичате да ви е по-сочно прибавете и млякото преди да запечете.

Това е една много лека и приятна вечеря   bouquet
Виж целия пост
# 26
Моята любима салатка с яйца е следната:

6 сварени яйца
4-5 кисели краставички
200-250 гр. сирене
1 майонеза
2 суп. лъж. кисело мляко
копър
чесън

Всичко се настъргва на едро ренде. Смесва се добре и се охлажда.
Виж целия пост
# 27
Ау...темата е страхотна! Браво!И мерси за страхотните идеи!  Heart Eyes

Ето и какво правя аз:(не е моя рецепта, заимствана е, но е страхотно вкусна!)

Задушавам нарязан на много дребно една голяма глава лук в краве маслко. Задушения лук се разбърква с натрошените жълтъци. С тази смес се пълнят белтъците(които са нарязани на половина. Тоест яйцето се срязва на половина и белтъците стават като лодки). Отгоре се слага малко майонеза.  bowuu   chef
Виж целия пост
# 28
Ау...темата е страхотна! Браво!И мерси за страхотните идеи!  Heart Eyes

Ето и какво правя аз:(не е моя рецепта, заимствана е, но е страхотно вкусна!)

Задушавам нарязан на много дребно една голяма глава лук в краве маслко. Задушения лук се разбърква с натрошените жълтъци. С тази смес се пълнят белтъците(които са нарязани на половина. Тоест яйцето се срязва на половина и белтъците стават като лодки). Отгоре се слага малко майонеза.  bowuu   chef

Хихи, пак четеш по диагонал - по-нагоре снежи е дала абсолютно същата рецепта.  Laughing
Виж целия пост
# 29
Аз правя следният сос:
1 пак.майонеза
1/2 коф. кис.мляко
1 ч.л. горчица
ситно нарязан магданоз
вегета, подправка за яйца, зелена пикантина, 4ерен пипер  и др. подправки на вкус
(може да се добавят ситно нарязани кис.краставички)
Нарязвам яйцата на резен4ета и заливам със соса. Пикантно е.
Виж целия пост
# 30
Старософийска салата:
4 печени червени чушки, нарязани на дребно
2 домата, нарязани на дребно
3 сварени яйда, настъргани
100 гр. сирене, настъргано
1/2 кофичка кисело мляко, изцедено
олио
магданоз
сол
Всичко се обърква одбре и се охлажда. Върви и като предястие върху препечени филийки. Ако не ви се реже и стърже, всичко може да се сложи в чопър, но така става по-добре.
 
 
Виж целия пост
# 31
Салата

яйца+майонеза
може и с варени картофи и рулца от раци...
Виж целия пост
# 32
В4ера направих мързеливите яйца по шотландски, станаха много вкусни с мааалко модификация Simple Smile
Ето ги:
Виж целия пост
# 33
Пастет със сирене, яйца и кисело мляко


Днес направих твоя пастет, страхотен е! Мерси за рецептата!   bouquet
Виж целия пост
# 34
Небесна, току що спретнах твоята саладка, много ми хареса. Благодаря за рецептата!
Страхотна тема момичета, много полезна. Аз обикновенно приготвям с яйцата салата с пресен лук и олио . Но скоро я правих, с пукнатите  яйца , които варих за Велик Ден и исках нещо по-различно. Харесаха ми и шотландските яйца, ще ги изпробвам непременно Peace
Виж целия пост
# 35
Или пък едно скромно сандвичЕ с майонеза, тънко нарязано сварено яйце на кръгчета, резен маслина и една идея домат, нейде загатнат в картината....
А колко дъго могат да стоят сварените яйца в хладилника?
Виж целия пост
# 36
Emi Браво Simple Smile това кашкавал отгоре ли е?
Фукла Няма защо Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Чудя се дали не може да ковнат някъде темата и тази за козунаците(като Великденска) , че и догодина ще е актуална и полезна! newsm78 Какво ще кажете?
Виж целия пост
# 38
Emi Браво Simple Smile това кашкавал отгоре ли е?
Да, а поради липсата на галета ги бях оваляла в цареви4ната смес за готов ка4амак  Grinning. Каймата замесих като за кюфтета с едно яйце и мааалко намокрена среда от хляб и подправки, но беше от шол и станаха малко сухи, въпреки, 4е преди да сложа кашкавала им сложих по бу4ка масълце. Мисля, 4е с по - "шаренка" кайма биха станали по-со4ни. Grinning
Виж целия пост
# 39
Аз направих изварено-яйчна салата(моя измишльотина).Забърках извара,ситно нарязани варени яйца,пресен чесън-също на ситно,кисело мляко-за да поразреди изварата,че беше много гъста,черен и червен пипер,самардала и олио!Страхотна стана!
Виж целия пост
# 40
Едно време майка ми ги правеше като таралежи. Като ги завие с каймата им изтегляше муцунки, слага 2 черни пиперчета за очи, а с фиде или спагети прави бодли. Много красиво и ефектно става.
Виж целия пост
# 41
Аз правих скоро нещо по рецепта,която ми даде една мама от друг форум - лесна е и става вкусно:

500гр зеления (лапад,спанак,каквото искате)
по желание по една връзка зелен лук и чесън,джоджен
яйцата
3-4с.л. брашно
малко олио или масло
500мл мляко (може и с кисело който обича, само трябва да се разреди малко)
кашкавал за поръсване

Зелените работи се нарязват и се задушават до омекване в малко олио и вода в тавичката,в която ще печете нещото. Разстилат се на равномерен пласт. Отгоре се нареждат яйцата, разполовени по дължина, с жълтъка надолу. От останалите продукти се прави гъст бешамелов сос, подправя се със сол и подправки (аз само чер пипер и сух джоджен му сложих), излива се върху яйцата. Може да се наръси с настърган кашкавал отгоре и се запича във фурната 20-тина мин да стане коричка Grinning
Виж целия пост
# 42
Сега се сетих и за още една страхотна салата-
 2-3 връзки зел. лук
4-5 яйця
закв.сметана

Всичко се реже на ситно и обърква, по желание може да се добави и краставица и марули- божествено е!
Виж целия пост
# 43
Още едно предложение за салатка..

1/2 връзка пресен лук
2 домата
1 яйце
50-100 г. сирене
 олио и сол на вкус

Това е единствената салата, с която не импровизирам в пропорциите и продуктите...просто вкусът не е същият. Важно е съотношението домати яйца 2:1

През лятото я правя в тройно количество ....че никога не стига Joy
Виж целия пост
# 44
Супер рецепти предлагате, няма да ми стигнат яйцата да направя всичко което ми хареса, ще трябва да си купя още!  Wink
Виж целия пост
# 45
Аз правя "огретен" с яйца :

яйцата се нарязват на шайби и се нареждат в намаслена тавичка
правя  сос от :
задушен пресен лук, доматен сос, малко рендосан кашкавал и сирене, подправки, понякога добавям 1 лъж. заквасена сметана
заливат се яйцата и се пече, малко преди да го извадя от фурната добавям отгоре настърган кашкавал да се запече

в къщи много го харесват и му викат СледВеликденски яйца  Joy
Виж целия пост
# 46
Супер идеики! Ние си ги правим на салатка с царевица от консерва, киели краставички, ролца от раци, майонеза, копър, разбира  се яйцата  Joy черен пипер...
Виж целия пост
# 47
И любимите на мъжа ми са пълнени с пастет. Режете на две , жълтъците обърквате с пастет и пълните. Може отгоре да се намажат с майонеза  chef
Виж целия пост
# 48
Аз правя една такава салата :
4-5 яйца се натрошават с вилица
около 200 гр. сирене , може да се обезсоли по желание се натрошава и също се намачква заедно с яйцата
слага се нарязан на ситно магданоз и малко зехтин
Всичко трябва да се обърка много добре .
Идеално е да се намаже върху препечени филийки .
Също може и да се напълнят печени чушки със тази смес - става супер мезе .
Виж целия пост
# 49
Аз правя зелена салатка от марула,млад лук(кромид) и рендисвам от яйцата.Става супер. Heart Eyes
Виж целия пост
# 50
Направо страхотно ,аз бях приготвила яйцата за хвърляне но сега ще ги опулзотворя!Моята салата е следната:7-8 яйца, пресн лук, царевица, и консерва риба тон, става страхотно!
Още веднъж благодаря за хубавите рецепти!  bouquet
Виж целия пост
# 51
Мойте заминаха в боклука преди  малко.

Не рискувайте за натравяне.
Виж целия пост
# 52
Аз имам още 5 яйца и мисля да ги направя за днес на салата. Харесах си една от по горе изброените.
Виж целия пост
# 53
Аз имам още 5 яйца и мисля да ги направя за днес на салата. Харесах си една от по горе изброените.

Недей, недей, че си и бременна - яйца на 12 дена!  Praynig
Виж целия пост
# 54
Аз имам още 5 яйца и мисля да ги направя за днес на салата. Харесах си една от по горе изброените.

Недей, недей, че си и бременна - яйца на 12 дена!  Praynig

Е, те като стоят в хладилника нищо им няма...май Thinking
Виж целия пост
# 55
Ами, толкова е опасно хранително натравяне.  Confused

Не не, не бива. Много е опасно.
Виж целия пост
# 56
Аз имам още 5 яйца и мисля да ги направя за днес на салата. Харесах си една от по горе изброените.

Недей, недей, че си и бременна - яйца на 12 дена!  Praynig
И аз мислех да ги хвърля, но вчера ми подадоха половин яйце и то беше от великден. И нали подадено няма как да не се изяде, изядох го и нищо ми няма. Затова реших че и моите 5 дето са в хладилника ще ги направя на салата. Хич не обичам да хвърлям, но много често хвърляме храна. Добре че имаме кучета на село.
Виж целия пост
# 57

И аз мислех да ги хвърля, но вчера ми подадоха половин яйце и то беше от великден. И нали подадено няма как да не се изяде, изядох го и нищо ми няма. Затова реших че и моите 5 дето са в хладилника ще ги направя на салата. Хич не обичам да хвърлям, но много често хвърляме храна. Добре че имаме кучета на село.

Не рискувай ....5 яйца не са толкова много, за хвърляне пред риска да навредиш на себе си и бебето
Ти пак си направи салата, която си си харесала, но с прясно сварени яйца Hug
Виж целия пост
# 58
Те великденските издържат повече!
Виж целия пост
# 59
И аз мисля, че нищо им няма, все пак са в хладилника.
Вчера и ние подавахме яйца, останали от Великден. Ядохме от тях, всичко е ок
Виж целия пост
# 60
Дайте идеи какво да направим с останалите яйца от празника!  chef
Аз правя салата-
яйца
кашкавал или сирене
майонеза
чесън

Вие сте!!!!  chef  chef  chef
Пасирам яйцата+маьонеза+гъсто кисело мляко+чесън на прах+сол+чер пипер Peace
Виж целия пост
# 61
Баща мие намерил рецептата в нета.
мезе  за всякакво питие
Сварените белтъци и жалтъци се рендосват поотделно.
Настъргва се кашкавал, шунка (с  робот го правиме).
Реди се на редове в купа. Ред белтък, ред  кашкавал, ред жалтък, ред шунка и т.н.
Най-накрая се залива със сос от майонеза, кисело мляко и горчица.

Става уникално. Влюбена съм в тази салата. ЖЕСТОКА Е!!!...
Виж целия пост
# 62
Още ли имате останали яйца?  #Crazy
Виж целия пост
# 63
Още ли имате останали яйца?  #Crazy

имамеее...и незнам докога могат да си стоят в хладилника...според вас  newsm78...идеите са чудесни, но малко късно ги виждам Tired
Виж целия пост
# 64
Аз ги нарязвам на тънки филийки, подреждам ги в една купа. Отделно забърквам кисело мляко с чесън и 2-3 лъжици майонеза, заливам яйцата и оставям да престои в хладилника около 2-3 часа. Страхотно предястие става  Simple Smile
Виж целия пост
# 65
Христос Воскресе!
Равносметката след днешния ден е много счупени яйца в хладилника, предполагам какво ще е след утрешния. За това искам да ви помоля за някоя вкусна рецепта със сварени яйца. Предварително благодаря на всички.
Виж целия пост
# 66
Салата от яйца: основните продукти са яйца, майонеза, кисело мляко, малко горчица, сол и черен пипер. Яйцата се нарязват и се заливат със соса от останалите продукти. По желание може да се добавят печени червени чушки, киеи краставици, или кой каквото обича.
Виж целия пост
# 67
Време е и за тази тема  Laughing
Виж целия пост
# 68
Гнезда с яйца
 Омесена като за кюфтета кайма, взима се топка с големина на юмрук,прави се вдлъбнатина,слага се яйцето вътре(може и половин яйце).Поставят се в намазана с мазнина тавичка,отстрани се залива с полуготов доматен сос (защото гнездата се опичат бързо) и се пече до готовност.Може да се гарнират с картофена слама (пържени или задушени картофи на пръчици).
Виж целия пост
# 69
Аз тази година смятам да оползотворя останалите яйца за една японска диета  Mr. Green
Виж целия пост
# 70
Аз знам от моята прабаба ,че великденските яйца се развалят по-трудно ,неделята след Великден заставаме седнали в кръг и   търкаляме яйцата по земята,по този начин си разменяме яйцата Grinning
Виж целия пост
# 71
Нарязани ги прибавям към зелена салата (марули, лук, чесън, репички, краставица).
Виж целия пост
# 72
Ама вие по колко яйца боядисвате, че да ви останат? Аз съм такава ламя, че ако няма кой да ме спре, по 5-6 на ден ще ям и на четвъртия ден ще съм ги опукала, особено и ако някой друг вкъщи успее да се вреди от мен с някое яйчице.
Виж целия пост
# 73
яйца със зелена салата...

яйца с кисело мляко и зелен чесън...

яйца, на които им се отделя жълтъка и се смесва със сирене или извара и малко кетчуп и после се поставя обратно върхи белтъка (яйчани лодки)

поканете си гости и ги излапайте...

раздайте ги на съседи...

Ние боядисахме 15'на яйца, аз изядох 1, раздадох половината и съответно нямам останали яйца...  Party Party

Виж целия пост
# 74
Ама вие по колко яйца боядисвате, че да ви останат? Аз съм такава ламя, че ако няма кой да ме спре, по 5-6 на ден ще ям и на четвъртия ден ще съм ги опукала, особено и ако някой друг вкъщи успее да се вреди от мен с някое яйчице.

Аз боядисах около 30, раздавах даваха ми и пак са си толкова. По празниците ям из хората и моите остават, и сега ще правя яко салати. Харесала съм си една от тази тема.
Виж целия пост
# 75
Яйца с пастет

Виж целия пост
# 76
Диета с варени яйца, как какво!
Виж целия пост
# 77
Ами правете салатки, оползотворете ги, но в случай че има излишък, ми раздайте ги .
Виж целия пост
# 78
На пасатора се накълцват на ситно шунка и кисели краставички ,смесват се с майонеза и 1-2 с,л,кисео мляко,с тази смес се поливат разрязаните на 2 яйца
Виж целия пост
# 79
Слагам ги на зеланата салата
Салата от яйца /намачкони/ , сирене и майонеза.
Виж целия пост
# 80
яйца, кисели краставички, кисело мляко, майонеза, сол. всичко е на око. омешвам и хапвам  Grinning върви и с черен пипер да се поръси
Виж целия пост
# 81
яйца, кисели краставички, кисело мляко, майонеза, сол. всичко е на око. омешвам и хапвам  Grinning върви и с черен пипер да се поръси

Това изглежда доста добро... Не съм се сещала за кисели краставички... Някой ден ще се пробва, най-вероятно следващия Великден  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 82
Салата - яйца, майонеза, кисело мляко, лимонов сок, сол, черен пипер, може и чесън на прах  Peace

слагам малко мляко,защото много ми киселее,но прибавям кашкавалена извара.става страхотно   chef
Виж целия пост
# 83
Още една страхотна салата.
Откраднах я от нашия стол, но който я е опитал много я е харесал. Кръстена е на името на готвача ни
САЛАТА ИХТИАНДЪР
Всичко се нарязва на кубчета
Белтъците
шунка
царевица
сирене
печени чушки
разбива се с майонеза смесена с кисело мляко и хубаво размит вътре жълтък. овкусява се с черен пипер

Направете я, няма да съжалявате. Който я е опитал после ми е искал рецептата
Виж целия пост
# 84
Картофени крокети с яйчен пълнеж

750 гр картофи, сварени и намачкани
2/3 ч.ч. галета (или брашно)
1 сурово яйце
сол, червен пипер по желание

Пълнеж
4 твърдо сварени яйца, нарязани дребно
1 връзка зелен лук, нарязан
2-3 с.л. кисело мляко
сол, черен пипер

Продуктите за крокетите се омесват и полученото тесто (лепкаво е) се приплесква на кора, дебела около 1-1,5см. Реже се на квадрати (моите бяха 6, доста големи - но няма проблем да се нареже на малки, просто е повече играчка). Продуктите за плънката се объркват, слага се плънка във всеки квадрат и се загъват като крокети (дебелички кебапчета). Може да се овалят в галета и да се изпържат - но на мен не ми се занимаваше, така че просто ги сложих в намаслена тавичка и ги запекох до зачервяване във фурната на 200 градуса (около 20-25мин).
Виж целия пост
# 85
Панирани яйца
10яйца,120гр.шунка;1 стрък кромид лук;1ч.л.ситно нарязан магданоз;ч.пипер;сол на вкус;олио за пържене.
Приготвяне:Срязват се яйцата на две по дължина.вадят се жълтъците.4 от тях се смесват със ситно нарязаните шунка,лук и магданоз и подправките,плюс един суров жълтък .Пълнят се белтъците и се и ако е по -рядка сместа се забожда по една клечка за зъби през средата,за да не изпадне плънката при панирането.яйцата се панират първо в едро смлян сухар,после в разбито яйце и пак в галетата.Пържат се в гореща мазнина.
След това се приготвя сос:Разбиват се 4 с.л.олио/зехтин/с щипка сол и сок от един лимон,докато сместа побелее и се сгъсти.Към нея се прибавя половин ч.л.горчица и половин ч.л. смлян черен пипер.Отделно се разбижат4 много пълни с.л.кисело мляко с останалите стрити жълтъци,сол,попловин връзка ситно нарязан магданоз.Смесват се двете смеси и готовия сос се поднася с панираните яйца.
Рецептата е малко занимавка,но са много вкусни.Приятен апетит
Виж целия пост
# 86
Със зелена салата, лук, чесън, маслини, зехтин, магданоз и джоджен - вкусно и засищащо
Виж целия пост
# 87
Ето едно предложение и от мен

Пълнени яйца

Виж целия пост
# 88
Ето едно предложение и от мен

изглежда приятно и много вкусно.ще пробвам(поне стават бързо)
Виж целия пост
# 89
Аз намачквам с вилица яйцата и ги обърквам с натрошено сирене,малко кисело мляко и копър.Който иска добавя чесънче...много вкусно е става за салатка за пълнежи а и за мазване върху филийка..  Simple Smile
Виж целия пост
# 90
Аз намачквам с вилица яйцата и ги обърквам с натрошено сирене,малко кисело мляко и копър.Който иска добавя чесънче...много вкусно е става за салатка за пълнежи а и за мазване върху филийка..  Simple Smile

И аз го правя така, но без сирене  Peace
Виж целия пост
# 91
Аз намачквам с вилица яйцата и ги обърквам с натрошено сирене,малко кисело мляко и копър.Който иска добавя чесънче...много вкусно е става за салатка за пълнежи а и за мазване върху филийка..  Simple Smile
а пък колко ракия се изпива с нея......... Joy
Виж целия пост
# 92
Аз намачквам с вилица яйцата и ги обърквам с натрошено сирене,малко кисело мляко и копър.Който иска добавя чесънче...много вкусно е става за салатка за пълнежи а и за мазване върху филийка..  Simple Smile
а пък колко ракия се изпива с нея......... Joy

това най вече  bowuu може направо от дамаджаната  Joy hahaha Joy
Виж целия пост
# 93
Тази салата ихтиандър ще си я направя задължително!
Виж целия пост
# 94
Аз правя една салатка от картофи, ролца от раци, царевица, варените яйца и майонеза.Много  вкусно става! Peace
Виж целия пост
# 95
яйца, кисели краставички, кисело мляко, майонеза, сол. всичко е на око. омешвам и хапвам  Grinning върви и с черен пипер да се поръси


Това ми харесва - още утре ще се изява като  cook Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 96
Запичам нарязаните яйца с кашкавал на грила на микровълновата.
непремено ще пробвам, страхотна идея

Аз правя тази яйчена салата:
яйцата се нарязват на 4
приготвя се сос от майонеза или квасена сметана по избор + чесън и лук на прах, черен пипер, горчица на вкус. Заливам яйцата със соса и добавям каперси, а ако нямам ги заменям с кисели краставички, нарязани на дребно. Може да добавите и кашкавал, нарязан на кубчета или настърган.
Виж целия пост
# 97
Аз правя така;- нарязвам ги на по едро ,зелен лук ,олио,сол,оцет много хубава става Peace
Виж целия пост
# 98
Аз правя така;- нарязвам ги на по едро ,зелен лук ,олио,сол,оцет много хубава става Peace

Това е и моята салата, обожавам я !
Виж целия пост
# 99
Аз правя така;- нарязвам ги на по едро ,зелен лук ,олио,сол,оцет много хубава става Peace

Това е и моята салата, обожавам я !
И МОЯТА  Hug
Ето едно предложение и от мен

Пълнени яйца


Това изглежда страхотно.Непремено ще се пробва.  bouquet
Виж целия пост
# 100
Най - често ги оползотворяваме на салатка....

Яйцата се настъргват,добавя се зелен лук на вкус,сол,майонеза+заквасена сметана,черен млян пипер.Обърква се и се консумира с ракийка или водка..........   bouquet
Виж целия пост
# 101
яйчен пастет-яйца,маргарин,сирене,сол.Омесва се на пастет-може за гарнитура,но повече за мезе
Виж целия пост
# 102
яйчен пастет-яйца,маргарин,сирене,сол.Омесва се на пастет-може за гарнитура,но повече за мезе

Сиренето обезсолено ли и колко маргарин  Simple Smile
Виж целия пост
# 103
На лютика - 2-3 сварени картофа, според размера, намачкани или настъргани; за това време от годината замразени или консервирани печени червени чушки, през лятото - прясно опечени, ситно накълцани или още по-добре счукани в хаване, към 500-750 гр, според колкото ги обичате; 3-4 намачкани или настъргани сварени яйца; 200-300 гр ситно натрошено сирене, за тези на диета - извара и една голяма кофичка заквасена сметана, въпреки че отива по-малко, може и с цедено мляко; сол,чесън, магданоз, оцет, зехтин на вкус, аз му ръсвам и малко черен пипер. Цялата галимация може да се метне и в блендер и се получава едно чудооо- мезе за ракийка , върху препечена филийка , пълнеж за нещо си, изобщо - както ви се иска. Може да си променяте пропорциите по вкус, както и да го правите по-гъсто или по-рядичко.По врачонско си знаят да си хапват с табайет  Wink
Виж целия пост
# 104
На лютика - 2-3 сварени картофа, според размера, намачкани или настъргани; за това време от годината замразени или консервирани печени червени чушки, през лятото - прясно опечени, ситно накълцани или още по-добре счукани в хаване, към 500-750 гр, според колкото ги обичате; 3-4 намачкани или настъргани сварени яйца; 200-300 гр ситно натрошено сирене, за тези на диета - извара и една голяма кофичка заквасена сметана, въпреки че отива по-малко, може и с цедено мляко; сол,чесън, магданоз, оцет, зехтин на вкус, аз му ръсвам и малко черен пипер. Цялата галимация може да се метне и в блендер и се получава едно чудооо- мезе за ракийка , върху препечена филийка , пълнеж за нещо си, изобщо - както ви се иска. Може да си променяте пропорциите по вкус, както и да го правите по-гъсто или по-рядичко.По врачонско си знаят да си хапват с табайет  Wink

Ухаааа страхотна рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 105
На лютика - 2-3 сварени картофа, според размера, намачкани или настъргани; за това време от годината замразени или консервирани печени червени чушки, през лятото - прясно опечени, ситно накълцани или още по-добре счукани в хаване, към 500-750 гр, според колкото ги обичате; 3-4 намачкани или настъргани сварени яйца; 200-300 гр ситно натрошено сирене, за тези на диета - извара и една голяма кофичка заквасена сметана, въпреки че отива по-малко, може и с цедено мляко; сол,чесън, магданоз, оцет, зехтин на вкус, аз му ръсвам и малко черен пипер. Цялата галимация може да се метне и в блендер и се получава едно чудооо- мезе за ракийка , върху препечена филийка , пълнеж за нещо си, изобщо - както ви се иска. Може да си променяте пропорциите по вкус, както и да го правите по-гъсто или по-рядичко.По врачонско си знаят да си хапват с табайет  Wink
[/quote

Ах, това е точно по наш вкус Heart Eyes
Виж целия пост
# 106
На лютика - 2-3 сварени картофа, според размера, намачкани или настъргани; за това време от годината замразени или консервирани печени червени чушки, през лятото - прясно опечени, ситно накълцани или още по-добре счукани в хаване, към 500-750 гр, според колкото ги обичате; 3-4 намачкани или настъргани сварени яйца; 200-300 гр ситно натрошено сирене, за тези на диета - извара и една голяма кофичка заквасена сметана, въпреки че отива по-малко, може и с цедено мляко; сол,чесън, магданоз, оцет, зехтин на вкус, аз му ръсвам и малко черен пипер. Цялата галимация може да се метне и в блендер и се получава едно чудооо- мезе за ракийка , върху препечена филийка , пълнеж за нещо си, изобщо - както ви се иска. Може да си променяте пропорциите по вкус, както и да го правите по-гъсто или по-рядичко.По врачонско си знаят да си хапват с табайет  Wink

Ухаааа страхотна рецепта   bouquet

Да върха е.Във вторник ще се събираме с приятели и смятам да я пробвам, сигурна съм че ще направи впечатление  Simple Smile
Виж целия пост
# 107
1/   яйца+зелен лук+консервиран зелен грах+майонеза=лесна и много вкусна салата
2/   яйца + зелен лук =много хубава плънка за ,например, банички от бутер тесто!  bouquet
Виж целия пост
# 108
Слагам ги на марулена салата или друг вид салата. Примерно правя овчарска салата и слагам и яйца Peace
Виж целия пост
# 109
Аз вчера направих следното от 4 спукани варени яйца:   /като част от ордьовър/

Разрязват се по дължина яйцата, изваждат се внимателно жълтъците и се мачкат с вилица. Слага се извара - няколко чаени лъжички /според желанието/, малко настърган кашкавал на ситното ренде, 1-2 ч. л. майонеза, 1 ч. л. горчица, щипка смлян черен пипер, ако е необходимо и малко сол. Сместа се разбърква до еднородна маса и се гребва с чаена лъжичка или шприц и с нея се пълнят белтъците. Подреждат се в чиния и по желание може да се поръсвт със съвсем малко червен пипер за цвят.

Аз подредих яйцата в чиния върху листа от къдрава салата, направих в средата розичка от домат, подредих кръгчета краставици и рози от репички, тук-там по малко луканка и се получи чудесно мезе за ракийка  Heart Eyes
Виж целия пост
# 110
Това с лютиката ще се пробва!!!
Аз винаги правя едно предястие, тук видях няколко подобни варизации, моето е:
яйцата се режат на половинки, вадят се жълтъците в купичка и се размачкват с вилица и една лъжица майонеза, добавя се сол и ч.пипер, пресен лук и магданоз.Напълват се половинките белтъци с жълтъчената смес и в същата купичка се забърква заливка от майонеза и две лъжици кисело мляко (хубаво се обира полепналия жълтък по купичката).Заливат се яцата със така приготвения сос.

Другото което правя е яйчена салата за сандвичи :
яйцата се намачкват добре с вилица (или направо в блендера) и се добавя малко майонеза и малко течна сметана (може и квасена, става леко киселко).Консистенцията да не е много течна.Сол на вкус.Намазва се дебело филийка и се слага отгоре друга - любим сандвич на сина ми.
Виж целия пост
# 111
яйчен пастет-яйца,маргарин,сирене,сол.Омесва се на пастет-може за гарнитура,но повече за мезе
Този маргарин има ли начин да се избегне, че в къщи такова нещо не консумираме?
Виж целия пост
# 112
яйчен пастет-яйца,маргарин,сирене,сол.Омесва се на пастет-може за гарнитура,но повече за мезе
Този маргарин има ли начин да се избегне, че в къщи такова нещо не консумираме?

Това се нарича "Шопски хайвер" и се прави с масло. Още на 1-ва страница съм писала за него Wink
Виж целия пост
# 113
яйчен пастет-яйца,маргарин,сирене,сол.Омесва се на пастет-може за гарнитура,но повече за мезе
Този маргарин има ли начин да се избегне, че в къщи такова нещо не консумираме?

Това се нарича "Шопски хайвер" и се прави с масло. Още на 1-ва страница съм писала за него Wink
Добре де, маслото може ли да го няма или да се замени с нещо друго?
Виж целия пост
# 114
пробвай с майонеза  Sunglasses
ако и майонеза не ядете, тогава с цедено кисело мляко
Виж целия пост
# 115
t_ilieva, така вече се променя вкуса.
Виж целия пост
# 116
Другото което правя е яйчена салата за сандвичи

Това не е лошо като идея. Аз като правих онзи ден пълнените яйца, забърках малко повече смес и понеже ми остана, я намазах на препечена филийка и ми хареса. Получи се сандвич с яйчен пастет. Мъжът ми, обаче, не се впечатли особено. Той повече обича от ония зеленчуци дето растат на кокал... Laughing  Аз мисля, че може отгоре на сандвича да се сложи кръгче домат и магданоз. Поне за моята рецепта:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94677.msg7329023#msg7329023

Жалко, че тогава не се сетих и си го ядох така.
Виж целия пост
# 117
Сега се сетих, че може да се направи някаква солена торта с останалите яйца.

Тук някъде във форума срещах рецепта с варени картофи, пасирани с малко масло и малко мляко. Пюрето да не става рядко. Половината картофи се слагат в тортена форма със свалящо се дъно, отгоре се слага обилно майонеза, нарязани на дребно кисели краставички и колбас по желание - шунка, кренвирши, някакъв салам... - кой каквото обича. След това се слага другата половина картофи, пак майонеза и отгоре се настъргват варените яйца. Може белтъците и жълтъците да се настържат отделно върху тортата. Украсата е по избор. Не посочвам пропорции, защото всеки предпочита вкусът на някой от продуктите да се усеща повече. Аз предпочитам повече краставици.

Може да се направи и някаква палачинкова торта.

Палачинките се подреждат една върху друга в тортена форма, като върху всяка се поставят различни продукти, например:
- майонеза + настърган кашкавал;
- лютеница + колбас;
- майонеза+ кисели краставички+ печени червени чушки...

 и т.н. докато се получи торта и отгоре се намазва с майонеза и се настъргват яйцата.
Виж целия пост
# 118
В4ера направих мързеливите яйца по шотландски, станаха много вкусни с мааалко модификация Simple Smile
Ето ги:

мнооого вкусни изглеждат smile3501 smile3501 smile3501 чудех се дали да ги пробвам, но след тази апетитна снимка е решено newsm74
Виж целия пост
# 119
лястовиче гнездо-като шотл.яйца,но свареното яйце се мушка половината в каймяното кюфте и се пекат в тавичка с доматен сос.Някъде из форума е и оригинала./ако неясно съм преразказала Embarassed/
Виж целия пост
# 120
аз правя салата от яйца с олио и червен пипер
И аз така,но мъжът ми каза,че и така вече му омръзнали
Виж целия пост
# 121
На лютика - 2-3 сварени картофа, според размера, намачкани или настъргани; за това време от годината замразени или консервирани печени червени чушки, през лятото - прясно опечени, ситно накълцани или още по-добре счукани в хаване, към 500-750 гр, според колкото ги обичате; 3-4 намачкани или настъргани сварени яйца; 200-300 гр ситно натрошено сирене, за тези на диета - извара и една голяма кофичка заквасена сметана, въпреки че отива по-малко, може и с цедено мляко; сол,чесън, магданоз, оцет, зехтин на вкус, аз му ръсвам и малко черен пипер. Цялата галимация може да се метне и в блендер и се получава едно чудооо- мезе за ракийка , върху препечена филийка , пълнеж за нещо си, изобщо - както ви се иска. Може да си променяте пропорциите по вкус, както и да го правите по-гъсто или по-рядичко.По врачонско си знаят да си хапват с табайет  Wink
Това е страхотна идея задължително мисля да я пробвам
Виж целия пост
# 122
Незнам дали няма да повторя някого, но ние ядем яйцата на салата със сухи чушки. В купа се намачкват варените яйца е сирене. Добавя се нарязан пресен лук и начупени на ситно печени сухи чушки. Няма особено привлекателен вид но печените чушки й придават страхотен вкус.
Виж целия пост
# 123
Ето и творението ми
Simple Smile



Много вкусно се получи  Mr. Green
Виж целия пост
# 124
Mpulle, и аз съм правила нещо подобно, само че с форма на таралежковци. Слагам спагети за бодли и издължавам муцунката, черни пиперчета за очички и морковче за уста. /Идеята за таралежите е от Блонди. Преди това бях пуснала нейна снимка, /доскоро се чудех чия беше/, защото нямах цифров апарат тогава, а и нямах още навика да си записвам авторите на рецептите  newsm78./

Редакция (26.04.2009): Това е моя снимка - бодлите са от макарони /по идея от Гелева./



Смятам утре да правя руло Стефани с яйцата, което е същата рецепта за каймата като на таралежите: кайма + лук + ким + черен пипер + сол + галета + сурово яйце. Плънка: варено яйце, кисела карставичка, варен морков.

Снощи правих пиленца от яйцата, които са останали - като част от ордьовър. Сместа ми е същата като за пълнените яйца от предишната ми рецепта: жълтъци + майонеза + горчица + извара + черен пипер + сол /ако е необходимо/. Пиленцата се получават като се изреже горната част на яйцето зигзагообразно като капаче - получават се две части от яйцето като счупени яйчени черупки. Не знам добре ли обясних. По-голямата ще е тялото. Жълтъкът се издълбава колкото може и с него се прави горепосочената смес. Пълни се тялото на пиленцето, но повече - сместа да излиза доста, след което се захлупва с капачето. Показалата се от пилето смес оформя косичката. На тялото се забождат очички от черен пипер и клюн от червена чушка и пилето е готово. Може да се направят няколко пиленца и да се пуснат в тревичка от къдрава салата с розички от репички и др. вид украса по желание. Снощи малката им се зарадва. Simple Smile Ето снимка:


Снимката е от "Кулинарен журнал", но рецептата там за плънката е по-различна.

Редакция от 11.10.2008 г: Ето снимка, която аз съм правила - това са Мишлета от кайма със същите продукти като за руло "Стефани" и за таралежите, само че вътре в мишлето има само яйце, без краставичка и морков:



Виж целия пост
# 125
Аз сега направих пълнения великденски хляб по рецептата на Марабу от първите страници на темата - плънката при мен е от сварени яйца, праз и кашкавал - много вкусно стана Grinning
Виж целия пост
# 126
Редактирах си поста, вече имаме и снимки  Simple Smile Ако някой си познае снимката за таралежите, нека не се сърди. Посочила съм, че не съм я правила аз. Просто нямам навика да си записвам авторите на снимките и рецептите.  Peace
Виж целия пост
# 127


Баница с варени яйца

5 варени яйца
около 300 г. краве сирене
1/2 пакетче (100 г.) майонеза
1 кофичка (400 г.) кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 пакет (300 г.) фини точени кори за баница

Фурната се пуска да загрее на 180*С.

Яйцата се обелват и настъргват на ренде. Към тях се добавят натрошеното сирене, майонезата и киселото мляко, в което е "угасена" содата. Разбърква се добре.

С тази плънка се намазват корите за баница - аз ги нареждам по три и ги навивам на руло, което поставям в намаслена правоъгълна тавичка.

След изпичането, баницата се напръсква с вода и се покрива с кърпа.
Виж целия пост
# 128
Ето и една салата с яйца
Яйца нарязани на малки кубчета
Краставица също нарязана на малки кубчета
3-5 с.л. горчица /зависи от количеството на яйцата и краставиците/
1 -2 кофички заквасена сметана /пак зависи от количеството на другите продукти/
черен пипер, магданоз и копър
Виж целия пост
# 129
вчера спретнах това мезенце:

няколкото сварени яйца, почти пълна кофичка с кисело мляко, 1 майонеза, няколко кисели краставички, няколко скилидки чесън и парче кашкавал


в подходяща купа изсипах киселото мляко и майонезата, сложих сол, смлях с пресичката малко чесън, добавих обелените и нарязани сварени яйца. накрая прибавих нарязаните на ситно кисели краставички и нарязания на кубчета кашкавал. разбърках добре и готово Simple Smile


Виж целия пост
# 130
А някой знае ли колко дни издържат сварените яйца в хладилник?
Виж целия пост
# 131
А някой знае ли колко дни издържат сварените яйца в хладилник?
Ами като го обелиш то си показва само...Ако няма променен аромат си го ползвам,ако обаче усетя и най-малка промяна-хвърлям!
Виж целия пост
# 132
                      Яйца-гъбки 


В средата на подходяща чиния сложете и оформете добре руска или картофена салата с майонеза. Украсете я с маслини и ивички от кисели краставички. Наоколо наредете 6-7 твърдо сварени яйца, отрязани малко отдолу, за да стоят изправени. Похлупете върху тях малки издълбани червени домати. Върху доматите нанесете с кибритена клечица точки от гъста майонеза или прясно масло. Между яйцата наредете колбаси.
Виж целия пост
# 133
                      Яйца-гъбки 


В средата на подходяща чиния сложете и оформете добре руска или картофена салата с майонеза. Украсете я с маслини и ивички от кисели краставички. Наоколо наредете 6-7 твърдо сварени яйца, отрязани малко отдолу, за да стоят изправени. Похлупете върху тях малки издълбани червени домати. Върху доматите нанесете с кибритена клечица точки от гъста майонеза или прясно масло. Между яйцата наредете колбаси.

То това е цяло изкуство   bouquet
Виж целия пост
# 134
                      Яйца-гъбки 
В средата на подходяща чиния ....

То това е цяло изкуство   bouquet

Искам го на снимка! Simple Smile
Виж целия пост
# 135
                      Яйца-гъбки 
В средата на подходяща чиния ....

То това е цяло изкуство   bouquet

Искам го на снимка! Simple Smile

Днес съм поканена на гости и няма да се завъртя в кухнята, но утре със сигурност. Обещавам като ги приготвя да ви покажа снимките.   Simple Smile
Виж целия пост
# 136

Ето:

Гъбки от яйца (рецепта на Мими)



Аз сутринта правих охлювчета от бутер тесто /пускам снимката на Лео/ , защото няма как да снимам, като ползвах идеята на Sladka hapka и сложих настъргани варени яйца + сирене и кашкавал. Бих казала, че станаха добре.  Simple Smile

Виж целия пост
# 137
Вчера направих бутерки с яйца и лук.

За 1/2 пакет бутер тесто (от големите)
3-4 стръка пресен лук
2-3 варени яйца

Лука се задушава в масло до леко порозовяване и се прибавя към ситно накълцаните яйца. Добавя се малко сол на вкус. С тази плънка се правят банички. Аз ги правя триъгълни Wink За жалост не ги снимах, че мъжо умираше от глад   Simple Smile
Виж целия пост
# 138
Аз правя яйчен пастет- настъргвам сварените яйца, добавям пасиран чесън, малко кисело мялко и майонеза, черен пипер.....става чудесно мезе, а може да се намаже и върху филийка хляб или още по-добре - върху сухар.
Внимавайте- уханно е, заради чесъна  Mr. Green
Виж целия пост
# 139
Аз правя яйчен пастет- настъргвам сварените яйца, добавям пасиран чесън, малко кисело мялко и майонеза, черен пипер.....става чудесно мезе, а може да се намаже и върху филийка хляб или още по-добре - върху сухар.
Внимавайте- уханно е, заради чесъна  Mr. Green

Това , ще го направя още днес  Hug
Виж целия пост
# 140
Направих салатката на mimensita снощи, беше приета с овации!  Simple Smile
Виж целия пост
# 141
Шуши, пиши после какво е станало, но не се съмнявам, защото винаги е много вкусно.
Сещам се за друг вариант, който приготвям, когато им трябва мезе на мъжете. Наши приятели са ги кръстили "Яйца по марокански"
Сварени и обелени яйца разрязвам на половинки по дължина, изронвам жълтъка и го смесвам с меко сирене, малко майонеза + кис. мляко, чесънче, пасирани маслинка, месце или каквото се сетите и с получения крем-пастет пълня дупките от жълтъците. Отгоре поръсвам с червен пипер и смачкан жълтък.
Ще си оближете пръстите, обещавам Peace
Виж целия пост
# 142
А някой знае ли колко дни издържат сварените яйца в хладилник?
Доколкото знам 5-6 дни
Виж целия пост
# 143
запис
Виж целия пост
# 144
Не мога да изчета цялата тема и може да се повтарям, но Торта за Водка е добър вариант за изразходване на 10 яйца.
Редите последователно:
1 палачинка
настъргани белтъци от 5 или повече  яйца
майонеза
кашкавал-много малко че иначе много се усеща
1 консерва с риба тон и малко настърган лук
пак малко кашкавал
още белтъци настъргани
майонеза отново с която добре покривате
най-отгоре настъргвате жълтъците
украсявате с маслинки ,краставички, морковчета и там каквото имате и ви харесва
Не забравяйте да осолите леко продуктите вътре

Реже се като торта и върви много за мезе на водка или ракийка
Виж целия пост
# 145
Шуши, пиши после какво е станало, но не се съмнявам, защото винаги е много вкусно.
Сещам се за друг вариант, който приготвям, когато им трябва мезе на мъжете. Наши приятели са ги кръстили "Яйца по марокански"
Сварени и обелени яйца разрязвам на половинки по дължина, изронвам жълтъка и го смесвам с меко сирене, малко майонеза + кис. мляко, чесънче, пасирани маслинка, месце или каквото се сетите и с получения крем-пастет пълня дупките от жълтъците. Отгоре поръсвам с червен пипер и смачкан жълтък.
Ще си оближете пръстите, обещавам Peace

И това си го взимам в колекцията , а от яйчния пастет по вкусен няма - направих го вече   chef   bouquet
Виж целия пост
# 146
Ето снимките на обещаните яйца-гъбки. Вместо кисели краставички съм сложила пресни.



Виж целия пост
# 147
Голяма красота  Peace
Виж целия пост
# 148

Благодаря! newsm03
Виж целия пост
# 149
  Момичета, яйцата дори сурови по БДС се съхраняват 28дни от датата на снасянето при12 градуса. Това, че в магазина са на 5-6 градуса го правят за всеки случай. Така, че твърдо сварени, дори и не в хладилник издържат поне 2 седм.  Peace
Виж целия пост
# 150
Аз си мисля, че вече е време да хвърлим останалите яйца Wink
Виж целия пост
# 151
Аз си мисля, че вече е време да хвърлим останалите яйца Wink
Е, рано е още, могат да потраят още 2-3 дни.  Peace
Виж целия пост
# 152
Да напомним Party
Виж целия пост
# 153
С останалите яйца правя яйчено-майонезена салата,слагам и в салата с кус-кус и рулца раци.Видях рецепта и за таралежчета с кайма-може и това да пробвам.Чакам и още предложения.
Виж целия пост
# 154
Аз пък направих салатата на  Небесна /има я на 2 страница/ . Хареса се. Така че :
Небесна, благодаря ти.   bouquet
Виж целия пост
# 155
Аз си мисля, че вече е време да хвърлим останалите яйца Wink
Моите от четвъртък си стоят само в хладилника и са домашни,затова засега не мисля да ги хвърлям! Naughty
Виж целия пост
# 156
katka72, този пост е от май месец миналата година. Laughing
Виж целия пост
# 157
еее що миналата година не попаднах на тази тема хем яйца имах бол, а сега и да чета файда няма щото и яйца няма Mr. Green
Виж целия пост
# 158
  Има доста рецепти със сварени яйца,но като се има предвид топлото време,съмнителното качество на купените яйца и боите си е рисковано да се правят експерименти.В новините даваха репортаж за зачестили случаи на отравяния с яйца ooooh!
Виж целия пост
# 159
Имат още трайност според мене, но ще си запиша някой идеи.  bouquet
Виж целия пост
# 160
с моите останали яйца мисля да направя някаква салата, може би ...
Виж целия пост
# 161
Дано не повтарям някого, но любимата вкъщи салата е от ред сварени картофи, ред настъргани сварени яйца, ред настъргано сирене и ред настърган кашкавал. Между редовете слагам майонеза и кисело мляко в сътоношение едно към едно.
Виж целия пост
# 162
Ще ги задържа още известно време в хладилника, но ако останат със сигурност няма да се "напъвам" да ги дояждам ,за да не си докарам някоя хранителна алергия !
Виж целия пост
# 163
Запичам нарязаните яйца с кашкавал на грила на микровълновата.
Това правя и аз,но не в микровълновата.
Също и салата от яйца,черв.пипер,олио.
И спагети правих вчера,вътре нарязах някое друго яйце.
Виж целия пост
# 164
Ето я и моята салата с яйца:
Един пакет готова нарязана салата айсберг /купувам я от Била/.
Една краставица.
Около 200гр кашкавал, нарязан на малки кубчета.
3 или 4 настъргани яйца.
Подправя се със сол, зехтин и ачето балсамико.
Това е.   chef
Виж целия пост
# 165
А , аз правя салата с олио , червен пипер , оцет и лук  Wink
Виж целия пост
# 166
Леле, обожавам варени яйца, всички видове пастети с тях са ми любими  Joy
Виж целия пост
# 167
Аз имам още 30 яйца за доизяждане.
Вчера правих яйчена салата: настъргват се 6 яйца, 4-5 кисели краставички, 200-250г сирене, една майонеза,2-3с.л. кисело мляко; копър, чесън. Всичко се обърква.
Ето го резултата: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&pid=11735091
Виж целия пост
# 168
Ами.. нещо като огретен... Редиш яйцата нарязани на филийки между тях сиренце или кашкавал и заливаш със заливка за мусака. Подправка.. черен пипер. Хич не е зле  Peace
Виж целия пост
# 169
страхотни идей
Виж целия пост
# 170
Аз правя пастет.
Настъргвам яйцата,сирене, и обърквам с маргарин и подправки пожелание.
С тази смес мажа филийки. Peace
Виж целия пост
# 171
Тази година не боядисах много яйца и повечето раздадох. Остана ми само едно, което не ми се ядеше и реших да го оползотворя, като за целта сварих още 2  Laughing , за да направя тази

Картофена тарта със спанак на NordinaHeart Eyes

- и парче...

Промених рецептата съвсем малко - махнах ригана и сложих копър. Също така пресният лук включваше и пресен чесън, освен червен лук.

Иначе миналата година имах повече останали яйца, които основно пълних с различни плънки и поднасях като мезе, (мисля, че съм писала назад), също така правих бутер-охлювчетата на Leo, като вместо сурови яйца рендосвах сварени... Но тогава нямах цифров апарат и не съм правила снимки.  Confused

И какво от това, че е късно да има останали яйца /знам, че става въпрос за пост от миналата година/? Идеите са много хубави и полезни, понякога идеите от тази тема /както и за козунаците/ влизат в употреба и за по-нататък...

Виж целия пост
# 172
аз им сложих кисело мляко, майонеза, чесан и копър.И с една чашка 50гр домошарска и свършиха Laughing
Виж целия пост
# 173
Още ли имате останали яйца?  #Crazy

Аз още....половин кора  Whistling ooooh!
Чудя се дали да рискувам...
Инче как ги обичам аз: накълцвам ги както дойде и ги заливам с лимон, сол, зехтин, червен пипер и течен чили сос. С ракия е идеално  Simple Smile
Виж целия пост
# 174
Аз направих ето такива канапета с яйцата. Изпържих филийки и сложих вареното яйце, разбих една майонеза с горчица, подправки и лимоно сок и полях . Стана чудно!  chef

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8512455
Виж целия пост
# 175
запис, мама ми набута няколко яйца, но се чудя дали да не ги хвърля вече   Rolling Eyes
Виж целия пост
# 176
Ами.. нещо като огретен... Редиш яйцата нарязани на филийки между тях сиренце или кашкавал и заливаш със заливка за мусака. Подправка.. черен пипер. Хич не е зле  Peace

Аз направих нещо подобно, но не ми се получи със заливка, а със сосче: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=42925&pid=11779743
Това естествено го правих миналата седмица. Имам още 7 яйца, но не мисля да рискувам!
Виж целия пост
# 177
Ето една моя любима рецепта:
Кошнички
Сварените яйца се разрязват наполовина, жълтъците се събират в купа, а белтъците се нареждат в чиния върху листа от салата. Ако се търкалят срежете ги малко от долната страна. Жълтъците се намачкват с вилица, добавям  сол, зехтин (олио), черен пипер и лимонов сок. Трябва да се получи гъста паста. След това се слага обратно в половинките от яйцата, най-добре със шприц. Аз нямам и си ги пълня с лъжичка. Оформям плънката като пълнеж на кошничката. Отрязвам около на около 5-6 см. пера от лук -закрепят се отстрани между белтъка и плунката като дръжка на кошничката. По желание може да се направят цветя за украса в/у кошничките от моркови или червени пиперки.
Виж целия пост
# 178
великденските яйца вече свършиха  Simple Smile,но ето нещо и от мен яйца със спанак

Виж целия пост
# 179
Моя мъж обожава таза салата
САЛАТА СЪС ЗЕЛЕН ЛУК
сварени яйца
зелен лук (перата)
майонеза
пушено месо (свинско, пуешко)
лук
Виж целия пост
# 180
Да напомня за темата Wink Wink
Виж целия пост
# 181
И аз чакам още идеи, че имам да оползотворявам доста яйца! Peace
Виж целия пост
# 182
Аз направих предварително /не с останали, а със спукани при варенето/ една салата. Нарязах яйцата, кисели краставички, пушено филе, царевица, една лъжичка горчица, 1с.л. майонеза и кофичка цедено кисело мляко, черен пипер. Изяде се доста бързо.  Peace
Виж целия пост
# 183
  МОже да се направят различни видове пирожки с плънка от варено яйце + пържен( или пресен) лук.

Пирожки с кисело мляко.
Кифлички с пълнеж.
Пирожки с плънка.

   Може да се направи и супа "Харчо",като вместо суровото яйце да се сложат 2 нарязани на кубчета сварени яйца.

   Може да се направят и пълнени яйца.

   Разядка с кашкавал,яйца и чесън.
   Салата от краставици и яйца.
   Салата Мимоза.
Виж целия пост
# 184
Преди малко импровизирах и останах доволна от резултата.
Пасирах:
100 - 150гр. сирене
3 - 4 с.л. кисело мляко
скилидка чесън
връзка копър
сол и подправки на вкус /аз сложих само черен пипер/
Намачках жълтъците на 8 яйца с вилица, добавих млечния сос и напълних белтъците. С останалата смес напълних рулца от шунка и намазах по една филия.
Виж целия пост
# 185
Най-обикновена яйчена салата правя аз.

Настъргвам обелените яйца или ги смилам в робота.Добавям сол,черен пипер,1 малк а главичка лук нарязан много ситно,майонеза+кисело мляко(за да не е много тежко),малко лимонов сок и една две щипки настъргана лимонова кора.Разбърквам и толкоз! Laughing
Виж целия пост
# 186
Вчера направих салатата на Бубичка и останахме много доволни. Сега си извадих някои от идеите на Селма, че имаме още около 30 яйца за доизяждане.
Виж целия пост
# 187
Вчера направих така наречената Яйчна салата на Била.Нарязах яйцата на кубчета,добавих към тях 1 пакет майонеза,1 ч.л. горчица,1 суп.л. кисело мляко,черен пипер на вкус и ситно нарязан магданоз.Стана супер.Забравих шунката,нарязана на ивички.Всичко е на око,аз ползвах 8 яйца и около 100 гр. шунка.
Виж целия пост
# 188
Спунк, и твоята идея осъществих. А супата на Селма е разкошна.
Виж целия пост
# 189
А супата на Селма е разкошна.
  О!Направи ли я? Simple Smile
Виж целия пост
# 190
Страхотни рецепти! Браво за хубавата тема!   bouquet
Връщам се да чета назад и после   chef
Виж целия пост
# 191
Здравейте, момичета!

Искам да благодаря на Анелиз за чудесната идея! 
Вчера направих кошничките от яйца:



Много ефектно се получиха! Анелиз, благодаря!   bouquet

Това бяха последните яйца вкъщи, ние хапваме яйца в доволни количества. Най-много се изразходват в майонезени салата. Имам една любима, продуктите варират според случая, но основните са: макарони, майонеза, яйца, царевица, кашкавал, шунка. Може да се добавят печени чушки, кисели краставички или грах. С малко сол и босилек става страхотно. Майонезата се олекотява малко с една-две лъжици кисело мляко.

Приятен ден на всички!

Виж целия пост
# 192
А супата на Селма е разкошна.
  О!Направи ли я? Simple Smile

Да! Вече и нас ни става любима, изядохме цялата тенджера.  Peace
Виж целия пост
# 193
А супата на Селма е разкошна.
  О!Направи ли я? Simple Smile

Да! Вече и нас ни става любима, изядохме цялата тенджера.  Peace
  Страхотно!  Hug Много се радвам!  newsm44
Виж целия пост
# 194
Ани, радвам се, че ви е харесала салатата. Мен сега ме врънкат пак да правя, ама скоро яйце няма да сваря!  Crossing Arms
Виж целия пост
# 195
Салата - яйцата се режат на половинки и се нареждат в съд с равната част надолу. Заливат се със сос от майонеза, кисело мляко, горчица и подправки на вкус. Стават като хълмчета, покрити със сняг  Simple Smile
Виж целия пост
# 196
Ани, радвам се, че ви е харесала салатата. Мен сега ме врънкат пак да правя, ама скоро яйце няма да сваря!  Crossing Arms

Да ти пратя от моите  Wink , че имам още доста. Но днес май за последно ще ядем и вече няма.
Според вас до колко дни след сваряването им могат да се консумират, ако са стояли в хладилник?
Виж целия пост
# 197
Здравейте!
За пръв път влизам тук,досега само"крадна" идейки...
Не успях да изчета всичко,но имам и аз една рецепта,даже довечера ще я спретна с последните яйца:
Режете ги на половинки по дължина и ги нареждате с жълтъка надолу в намаслена тава.
Задушавате 4-5 стръка праз с малко пикантина,червен пипер и 1 супена лъжица горчица.
Заливате яйцата,поръсвате със натрошено сирене и запичате за 20 мин.
Много е лесно и много вкусно!
Виж целия пост
# 198
Ани, радвам се, че ви е харесала салатата. Мен сега ме врънкат пак да правя, ама скоро яйце няма да сваря!  Crossing Arms

Да ти пратя от моите  Wink , че имам още доста. Но днес май за последно ще ядем и вече няма.
Според вас до колко дни след сваряването им могат да се консумират, ако са стояли в хладилник?
Идея нямам... аз изхвърлих в четвъртък само 2 останали... Ааааааа, от твоите не искам пък, ако знаеш как не обичам варени яйцаааа  Joy
Виж целия пост
# 199
Ето нещо непретенциозно и супер лесно:
Яйцата се нарязват на четвъртинки, разбива се една кутийка маойнеза с 1 с.л. кисело млясо и черен пипер. Намазвате яйцата с тази смес, отгоре правите решетка с кетчуп, какъвто ви се намира под ръка. Ужасно вкусно е!
Виж целия пост
# 200
С риска да се повторя, тъй като не мога да изчета всички рецепти - останалите яйца се режат на ситно/може на машинките за кръгчета първо напреко и после надлъжно/, нарязан на ситно праз, нарязани на ситно маслини/лично аз нарязах зелени/, повечко черен пипер, оцет и олио/зехтин. Цаката е в ситното нарязване и след разбъркването сместа да остане за малко, за да поеме праза.  Peace Опитайте
Виж целия пост
# 201
И аз с риск да се повторя, но ще използвам вместо запис:
намачквам яйцата със сирене, олио и шарена сол, разбърквам хубаво и готов бърз обяд
Виж целия пост
# 202
Аз нали само черпих идеи, да си кажа, че направих в петък и салата Мимоза. Препоръчвам я. Вече изхвърлих останалите яйца! Другия Великден пак!
Виж целия пост
# 203
Хич не обичам варени яйца, но в тази форма мога да хапна.
Ето и още една идея - сладка:
Виж целия пост
# 204
Ние у дома си ги изяждаме на яйца.
Ако някое оцелее се прави на лютика или в краен случай на пиленца.
Виж целия пост
# 205
А ние у нас си сваряваме и няколко картофчета,и си редим стъргани яйца,олекотена майонезка с няколко лъжички кисело мляко и картофките и те настъргани.Може и чесънче за любителите на специфичният му аромат-настъргано в сосчето. Flutter
Виж целия пост
# 206
А не може ли да се мариноват великденските яйца? Аз днес пробвах да мариновам, ама се чудя дали ще ми се получи.
Виж целия пост
# 207
Дойде й времето на тая тема  Laughing

По филмите съм виждала по разни ирландски барове( вероятно, ако не бъркам) в едни големи буркани точно мариновани яйца. Ама хич не мисля, че би ми харесало такова нещо  Sick
Виж целия пост
# 208
маринованите яйца са вкусно нещо  Peace а предполагам те сменят ежедневно запъръците вътре  Laughing
тези мариновани също възнамерявам да ги пробвам
Следпразничното ядене на останали яйца мина, но тъй като у нас целегодишно се ядат, давам  моите идеи, може да има и други любители най варени яйца

ето мариновани яйца в сос от цвекло  
и на сандвичи с риба  и на салата морови с варени яйца и настъргани на предястие ли, салата, както дойде
а снощи с последните направих мусака с лапад и варени яйца.  Но тъй като ни хареса, ще се прави още; безмесните ястия у нас без друго са мало на брой  Laughing

Виж целия пост
# 209
Пирог с "великденска" плънка.  Grinning Hug
Виж целия пост
# 210
Пепчо, като гледам гарнитурата към мусаката, верно са ви малко безмесните ястия  Laughing
Виж целия пост
# 211
сакън, вълчото мезе е за девойчето  Laughing тя по-канибал от баща си стана.
Виж целия пост
# 212
здравейте аз правя следното:
3 сварени яица
1 не варено яйце
зелен лук
1 глава настарган лук
чесън
1 червена чушка настъргана или нарязана на много малки кубчета
1 настърган морков
400 гр кайма
чубрица,сол,черен пипер,кимион
малко брашно
от това правя смес за кюфтета и ги пържа.
надявам се да ви харесат
Виж целия пост
# 213
Малко предложения за останалите сварени яйца
Виж целия пост
# 214
Колко време е годността на сварените яйца ако се държат в хладилник? Имам едни на десетина дни и се чудя дали още стават.
Виж целия пост
# 215
там някъде. Великденските долу горе за толкова се изяждат. Обели ги, подуши и ако малко се съмняваш в тях - изхвърли ги.
Виж целия пост
# 216
Обикновено яйцата ги ползвам в различни салати. Ето няколко примера:

Салата с пушено месо и ананас

Рибена салата с майонеза

Салата "Есенна целувка"

Правя и руло "Стефани", и не на последно място прекрасния Пилешки пирог.



Виж целия пост
# 217
По принцип вкъщи често след Великден се минава на Японската диета, онази с многото яйца и така проблемът със сварените яйца е напълно решен. Иначе ги влагам главно в салати и предястия, като например картофена салата с варени яйца и краставица и пълнени яйца с крем сирене
Виж целия пост
# 218
Фалшива дробсърма- лесно и много вкусно

10 сварени яйца

1 чаена голяма чаша ориз

пресен лук 1 връзка

1 връзка пресен джоджен, 1 връзка пресен магданоз

черен, червен пипер- по 1 ч. лъж.

1 кисело мляко, 2 яйца сурови за заливката

сол

 Задушава се пресния лук, после леко ориза да стане ,,стъклен", подправки и  3 чаши топла вода и се вари на 
бавен огън до готовност. Към края се прибавя обилно магданоза, джоджена и внимателно нарязаните на кубчета яйца. Бърка се много внимателно.Залива се със смес от яйца и кис. мляко и се пече до златисто като дробсърма. Много ароматно и вкусно, и най- вече бързо! Яйцата приличат на парчета дроб. От години го правя  и всички го обожават!!
Виж целия пост
# 219
някой опитвал ли е мариновани яйца? според наличната шотландка, това било най-върховното нещо, което може да се направи с едно яйце  Crazy

аз направих опит преди месец с шест яйца по две рецепти от нета, но моичкият преценил, че вече пет дена са в буркана и ги изхвърли без да ги опитаме  Confused поне да видим на какво приличат  Confused

Виж целия пост
# 220
да, там си пише. преди повече от година започнах да ги мариновам, преди малко пак напълних един буркан. Правя само червени, мариновани с цвекло
Виж целия пост
# 221
 Blush чак сега разбирам, че можели и пресносолни да се направят  ooooh!
 Hug Благодаря за идеята.

аз опитвах по ингилизките рецепти - с дълго стоене в буркана с маринатата  Peace

 Laughing не успях и да ги опитам от помощници Laughing

Виж целия пост
# 222
В едни приятели поляци съм яла една много вкусна салата от сварен карфиол, сварени яйца, майонеза, черен пипер и сол. Карфиолът и яйцата с 50/50 ( предполагам, че с броколи също ще стане).
Виж целия пост
# 223
Яйца по френски

Много ни харесаха!
Виж целия пост
# 224
Днес установих, че има останало едно яйце (беше се скрило в дъното на хладилника). Simple Smile Направих маслинова паста. Чудесно мазилце за филийка.   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия