Re: Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 5-та тема

  • 65 138
  • 293
# 240
 Салата "Снежанка"

     Лазаня

    Мляко с ориз
Виж целия пост
# 241

от мен едни солени мъфини със сирене и салам
Виж целия пост
# 242

и едни шоколадови бонбони
Виж целия пост
# 243
Обяснявайте с две думи какво показвате де Praynig.
Ето сега тези кексчета какви са що са newsm78, лазанята с какво е newsm78
Пека аз крем карамел.По не активна съм че имам работа за целия китайски народ ooooh!.
Ще се отчета по късно Heart Eyes
Не е като да не готвя, но до качване на снимки не допирам ooooh!
П.С - гледам има вече обяснения към снимките Peace, ама рецепти Praynig
Виж целия пост
# 244
Рецепта за чийзкейк по мотиви от Google Laughing Laughing

За блата - 150 грама бисквити
около 60-70 грама масло, може и по малко
1-2 с.л. захар (аз лично я пропуснах)

за пълнежа: 1 сирене филаделфия (300 мл), 1 сметана (500мл), 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 с.л. лимонов сок

за отгоре - плодове по избор (червени плодове май стават най-добре)

Бисквитите се смилат и се омесват добре с маслото. По принцип в много рецепти съм чела, че се слага 30-40 гр. някакви ядки (смлени също), аз лично не сложих, че нямах възможност, но предполагам е добре за по-хубавото спояване на блата. Сместта се слага на дъното на тортена форма и се притиска добре, пече се във фурна 15 мин. на висока степен.
Пълнежът се приготвя като филаделфията се обърква добре със захарта, после се добавя сметаната и после яйцата и сокът. Всичко се омесва добре и се изсипва върху блата от бисквити и се пече около 1 час на 150-160 градуса.
След това се приготвят плодовете - аз купих замразени плодове, които сложих в касеролка, добавих захар на око ( Embarassed) и добавих малко желатин, разтворен във вода, за да стегне.
Разпределя се отгоре и се слага в хладилника. При мен както се вижда от снимката се получи така, че сокът от плодовете попиха малко в белия пълнеж, не знам как да го коригирам това, ако знае някой по-опитен кулинар, моля да сподели Hug
Тъй като съм начинаещ готвач Flushed, моля ви консултирайте се и с други рецепти за чийзкейк на по-опитни готвачи! newsm10
Ако имате въпроси, ще отговоря с радост! Hug Hug
Ето и едно парче от творението Grinning

Виж целия пост
# 245
вечеря салата (неудостоена с фотосесия)  и печени глазирани крилца


Виж целия пост
# 246
Направих най-накрая панираните тиквичките на фурна. Страхотни са. Ометохме двойна доза 3-ма човека.  Blush
Гарнитурата е пастет от маслини и доматки.



Не си спомням вече на кой беше рецептата за тиквичките, но му благодаря много!   bouquet   bouquet   bouquet


ЛУРДЕС, мерси за рецептата за чийзкейка!   Hug bouquet
Имам само един въпрос - какви бисквити си използвала? Не ме интересува марката, защото тук няма да ги намеря по всяка вероятност. По-скоро ми кажи какъв тип са бисквитите.

На мен много ми харесва, че сироп от плодовете е попил в крема.  Grinning
Виж целия пост
# 247
Лурдес, много добре изглежда чийзкейка ! Peace

cubbit, с graham crumbs ще стане блата. Те се ползват често за чийзкейкове.
Виж целия пост
# 248

За закуска.

Виж целия пост
# 249
labrex какво е това с кремвиршчетата?
Виж целия пост
# 250
Лурдес, за чийзкейка пробвай плодовете да ги оваляш в брашно преди да ги наредиш отгоре, може да се получи.
Диди, чакаме рецептата за десерта. Отново си върхът  Grinning
Виж целия пост
# 251
labrex какво е това с кремвиршчетата?

L 0 V E, пържени гъсенички! Grinning Досега съм ги правила само печени от тесто с мая, сега реших да пробвам с тестото за мекици и това се получи. Вкусна закуска стана.
Виж целия пост
# 252
labrex, от кога им се каня на тези гъсенички с кренвирши, но в скоро време ще ги направя. Peace
А ето от мен едно мезе от снощи /идеята взех от pep-4o    bouquet/
Виж целия пост
# 253

L 0 V E, пържени гъсенички! Grinning Досега съм ги правила само печени от тесто с мая, сега реших да пробвам с тестото за мекици и това се получи. Вкусна закуска стана.
Как ги правиш?
Усукваш тесто на фитил и после го правиш на осморка като в двете осморки не остава нищо и слагаш кремвирш ли?
Аз как гадая обаче...
Виж целия пост
# 254
labrex , страхотни мекички и ефектни на вид. Дори и най-злоядото дете /като моето/ мисля, че няма да им устои.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия