За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 699
  • 729
# 555
Екстра върджинът винаги нагарча, особено ако е качествен. Мисля, че и двете марки са добри, каква е цената на промоция.
Екстра върджинът не е за готвене. В смисъл, нищо опасно няма, ако готвиш с него, но му унищожаваш най-ценните свойства - а именно, че е получен по суров начин само с пресоване. Ако искаш да готвиш със зехтин спокойно можеш да си купиш и по-евтин.
Виж целия пост
# 556
Благодаря, момичета! Hug

И в другата тема ми казаха, че второто не е зехтин. Така че ще купим първия. Цената му е 19.99 лв. / брой, но сега можем да вземем 2 на тази цена.
Olisana-та е по-евтин.

Poni69, ние, за съжаление, рядко правим салати – не че не обичаме, просто нямаме този навик, така че зехтинът ще го ползваме предимно за готвене. Не знаех, че губи част от свойствата си след термична обработка. Не съм чела много по темата, признавам – жалко, щом е така. Confused
Виж целия пост
# 557
Мисля да приготвя риба във фолио или хартия. Мога ли да я сложа замразена или непременно трябва да се размрази?
Виж целия пост
# 558
Каква ти е рибата? Цяла, филе? Ако искаш направо снимай. Много от филетата е замразена с вода, ако печеш - вместо да се изпече бързо, ще се вари в размразения лед.
Виж целия пост
# 559
Изчистена мерлуза пише на плика, не ми се ходи сега да я снимам 😂 Още мисля какво да готвя 😂
Виж целия пост
# 560
Ето мерлуза точно https://pep-4o.blogspot.bg/2016/09/blog-post_6.html с гарнитурата. Хубаво размразяваш, да се отцеди водата, може да попиеш с кухненска  хартия. И да добавиш още нещо за печенето на гарнитурата вътре Simple Smile може тиквичка, чушка - сухи зеленчуци, не и домати.
Виж целия пост
# 561
Супер, мерси 🤗
Виж целия пост
# 562
Благодаря, момичета! Hug

И в другата тема ми казаха, че второто не е зехтин. Така че ще купим първия. Цената му е 19.99 лв. / брой, но сега можем да вземем 2 на тази цена.
Olisana-та е по-евтин.

Poni69, ние, за съжаление, рядко правим салати – не че не обичаме, просто нямаме този навик, така че зехтинът ще го ползваме предимно за готвене. Не знаех, че губи част от свойствата си след термична обработка. Не съм чела много по темата, признавам – жалко, щом е така. Confused

по-добре е да се готви с екстра върджин, другият не става нито за готвене, нито за салата.
Виж целия пост
# 563
По-мазничка свинска кайма, домашна, с какво и как да я приготвя, че мазнинката да не се усеща много?
Виж целия пост
# 564
С картофи печени
С патладжани -виж патладжан кебапа
И на сарми, или пълнени чушки.
Като навсякъде не добавяш мазнина ,щом е мазна
Виж целия пост
# 565
С картофи печени
С патладжани -виж патладжан кебапа
И на сарми, или пълнени чушки.
Като навсякъде не добавяш мазнина ,щом е мазна

 bouquet пеп-4о, благодаря!
С картофи печени как имаш предвид - като за мусака заедно да ги изпека?
Виж целия пост
# 566
Нареждам ред картофи на дебели филийки в тавата и отгоре застилам с кайма /аз моята я омешвам с морков, лук и зелени подправки/ , запичам и малко преди края слагам резени домат. Налива се малко водичка. Много вкусно става
Виж целия пост
# 567
Оказа се, че съм забутала в хладилника едно многолистно тесто. Леко късно го откривам, срокът му на годност е до 18.04, почти преди месец Grinning Не ми мирише, няма мухлясало...мога ли да го пекна?
Виж целия пост
# 568
Нареждам ред картофи на дебели филийки в тавата и отгоре застилам с кайма /аз моята я омешвам с морков, лук и зелени подправки/ , запичам и малко преди края слагам резени домат. Налива се малко водичка. Много вкусно става

За такъв вариант не бях се сетила.  bouquet Благодаря!
Виж целия пост
# 569
С картофи печени
С патладжани -виж патладжан кебапа
И на сарми, или пълнени чушки.
Като навсякъде не добавяш мазнина ,щом е мазна

 bouquet пеп-4о, благодаря!
С картофи печени как имаш предвид - като за мусака заедно да ги изпека?

Нареждаш нарязаните картофи, по-едро, не за мусака, между тях кпфтета. Поръсваш подправки, сол, малко вода и печеш. Накрая можеш да залееш бешамелов сос и да засечеш за кратко
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия