За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 656
  • 739
# 690
Ами нямам друг избор, никой не отговори Simple Smile ще се жертвам.
карфиола от малка зелка още си белее Simple Smile не трябва да има зелено. Явно е пообработван с нещо. Пък и не се знае от къде е - в БГ по това време не му е сезон

Чили сос с дробчета в тава http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 691
Ами не съм се загледала откъде е. Много вкусен стана Simple Smile, дано няма нежелани последици, че съм правила преди тежка алергия към такива обработващи вещества, ако това му е случая на карфиола.
Виж целия пост
# 692
Аз пък правя с моркови и лук - не ги обработвам предварително, само лекичко ги овалвам в брашно и със зеленчуците и малко бира/вино +вода и пека /първо с фолио, после го махам и поръсвам леко с кашкавал или твърдо сирене/. Зеленчуците може да са всякакви.
Виж целия пост
# 693
безумен въпрос Wink каква е разликата между обикновени и войнишки курабии и въобще има ли такава? щерката яла някъде и много желае. ама такова нещо не съм правила от 20 г.
ако може и някоя изпитана рецепта, макар че като гледам моята ми звучи добре /и класически/;-)
Виж целия пост
# 694
Никаква. Войнишките са на топчета.  Ето
https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/6-300.html?m=0 излизат много. Но и траят много.
Иначе моя позната нарича всякакви вкусни маслени бисквитки и шоколадови - курабета Simple Smile което много ме дразни
Виж целия пост
# 695
Никаква. Войнишките са на топчета.  Ето
............
Иначе моя позната нарича всякакви вкусни маслени бисквитки и шоколадови - курабета Simple Smile което много ме дразни
+ 1.  Хм.. при 200 г масло да ги нарича маслените бисквити -  курабета...  newsm78 и мен ще ме дразни.  Wink
Виж целия пост
# 696
благодаря! като гледам няма много вариации на рецепта, класика е.
Виж целия пост
# 697
Така и не можах да ги харесам тия войнишки курабии. Баба ми правеше в огромни количества и всички казваха, че са много хубави - само като ги гледах нямах желание даже да ги опитам. Сега мъжа ми понякога си купува готови - не ми е ясно какво им харесва.
Иначе и аз обичам фини сладки - имам цял рецептурник в компютъра за коледни лакомства, и аз се дразня ако някой им каже курабии
Виж целия пост
# 698
http://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html
Ей тези са ми фаворитите от последните седмица. Харесват ми повече и от "войнишките".
Виж целия пост
# 699
Е, Тези са страхотни маслени бисквитки

 изобщо не могат да се сравняват с обикновените курабии
Виж целия пост
# 700
Един наистина глупав въпрос - как варите на пара зеленчуци и каква приставка ползвате? Благодаря!
Виж целия пост
# 701
http://pep-4o.blogspot.com/2014/08/blog-post_22.html
Ей тези са ми фаворитите от последните седмица. Харесват ми повече и от "войнишките".

о, не, не, защо ми ги показа Winkмаслени и аз обичам Wink
могат ли да се направят с обикновена извара, че имам една на олимпус и мога веднага да ги метна /едва мЪ навихте, ужас/?
Виж целия пост
# 702
Могат
Виж целия пост
# 703


УЖАС! Sweat Smile никогиш няма да се вталим, но пък ще сме хепи Yum
Виж целия пост
# 704
Един наистина глупав въпрос - лак варите на пара зеленчуци и каква приставка ползвате? Благодаря!

Аз имам метален гевгир, който е с дупки само отдолу, в който слагам зеленчуците, а под него слагам касерола, която пълня с вода. Касеролата ми е широка колкото дъното на гевгира. Отгоре слагам стъклен капак когато се сетя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия