Машина за хляб - 67 тема

  • 42 327
  • 739
# 60
Мулинекс, сега Тефал, винаги са правели по-дебели и твърди кори от другите марки хлебопекарни. Оставам с впечатлението, че още от миналата есен, българското брашно, което се продава в големите вериги е боклук. При мен с 600 грама брашно, хлябът се показваше над ръба на казанчето. Сега е с по два пръста под него, независимо от брашното и маята. Машината е Мулинекс с багети, като и аз ползвам 4-та програма за бял хляб, но добавям 100 грама пълнозърнесто брашно.

П.П. А за рецепта с тънки кори, може да издирите и пробвате рецептата за памук погача.
Виж целия пост
# 61
Здравейте! Имам хлебопекарна Тефал. Много си я харесвам. НО, хляба винаги излиза с дебела кора, каквато и кора да му задам. Вие имате ли такъв модел и при вас получава ли се така?Пробвах какви ли не рецепти, но хляба си е с дебела кора, а и на 2рия ден става адски твърд. Мокря хляба с вода като го извадя и след това го задушавам с кърпа, но същия ефект. Дайте съвети или рецеота за хляб, който е с тънка, никаква кора почти, а и да не става толкова твърд след ден, два.
Скрит текст:
Рецептите и програмите които се водят за хляб за сандвичи обикновено дават хляб с по-тънка коричка, може да се пробва някаква такава.
Май си е вярно това че Мулинекс/Тефал се славят че правят дебела кора. Не ми е правило впечатление, ама то и за мен кората е най-вкусното  на хляба, та проблем не е бивало никога. Един хляб си го ядях в продължение на дни, чак да изсъхне не се е случвало, съхранявах дори не в найлон ами в кутия за хляб и си беше ОК.
Виж целия пост
# 62
Туиг, маята или брашното са причината. Сменяла ли си ги като марка?

Брашното ни е на Симид. Тази година взехме нов чувал. Маята в 99,9 от случаите е на д-р Йоткер. Озадачаващото е, че веднъж дъщеря ми пусна хляба, по нейни думи импровизирала и слагала на око - хлябът избухна Wink  Идва моят ред след два дни, придържам се по рецептата - добре, ама нищо общо с нейния. Стройната тухлички, заради която се оплаках тук.
Виж целия пост
# 63
Туиг, маята или брашното са причината. Сменяла ли си ги като марка?

Брашното ни е на Симид. Тази година взехме нов чувал. Маята в 99,9 от случаите е на д-р Йоткер. Озадачаващото е, че веднъж дъщеря ми пусна хляба, по нейни думи импровизирала и слагала на око - хлябът избухна Wink  Идва моят ред след два дни, придържам се по рецептата - добре, ама нищо общо с нейния. Стройната тухлички, заради която се оплаках тук.
следи си консистенцията на тестото. трябва да знаеш какво би следвало да се получи.Smiley
времето напоследък е доста влажно. възможно е да има несполуки точно поради по-голямата влажност - брашното е по-влажно.
Виж целия пост
# 64
Здравейте момичета купих си хлебопекарна в четвъртък прави страхотен хляб, но много трудно го изваждам от ваничката или както там се казва. Моля за помощ и съвет. Благодаря ви.
Виж целия пост
# 65
в другата тема ти отговорих.
Виж целия пост
# 66
Обръщаш кошницата с дъното нагоре. С кърпа или ръкохватки развърташ малко болта/болтовете на бъркалките, които се подават отвън. Така хлябът ще се отдели по-лесно. Почуквай тавата, така, както е с дъното нагоре, леко в плота върху кърпа или дъска, за да падне хлябът.
Виж целия пост
# 67
Обръщаш кошницата с дъното нагоре. С кърпа или ръкохватки развърташ малко болта/болтовете на бъркалките, които се подават отвън. Така хлябът ще се отдели по-лесно. Почуквай тавата, така, както е с дъното нагоре, леко в плота върху кърпа или дъска, за да падне хлябът.
Да и аз така правя, но понякога болтовете едвам помръдват.
Виж целия пост
# 68
Ако хлябът не се вади веднага след печенето, а се остави да престои в  казанчето (15-20-30) мин, после излиза по-лесно. Няколко пъти сменях бъркалките на Мулинекс,  но хлябът излизаше трудно и с нея правех така.. С Горение излиза лесно,  а  бъркалките са,  като облиззни.
Виж целия пост
# 69
Аз предварително бих вадил бъркалките след последното премесване на тестото. Бъркалките на лидълските машини са с някакво уж керамично покритие и са всичко друго само не и незалепващи. С предварителното изваждане ще си спестите И изваждането на големи топки средина, останали около бъркалките. Това го казвам от опит с три комплекта бъркалки и казанчета за машина от Лидл. Освен това, когато се мъчите да развъртате залепналите бъркалки, помагате за разбиването на закрепването на долните перки към осите на казанчето. Просто всичко там е от прекалено мека китайска ламарина.
Виж целия пост
# 70
Простете невежество ми, но за първи път ще пускам хлебопекарна и искам да направя тези за пърленки. Как да процедирам? До колкото чета, слагам продуктите и пускам на програма?
С лидълска хлебопекарна съм.

Имам програма: Месене, Тесто, Тесто за пица, Тесто за паста
Аз искам до готово тесто, което да извадя и изпека пърленките.
Виж целия пост
# 71
Простете невежество ми, но за първи път ще пускам хлебопекарна и искам да направя тези за пърленки. Как да процедирам? До колкото чета, слагам продуктите и пускам на програма?
С лидълска хлебопекарна съм.

Имам програма: Месене, Тесто, Тесто за пица, Тесто за паста
Аз искам до готово тесто, което да извадя и изпека пърленките.
Според мен слагате на програма тесто и това е
Виж целия пост
# 72
Ще следя с любопитство темата. Замисляме се за покупка на хлебопекарна. Коя марка хлебопекарна е добра? Имаше в Кауфланд Хлебопекарна преди 2-3 седмици. Май беше на Crown за около 90,00 лв. Майка ми мислеше да купи такава хлебопекарна, но аз й казах да почака да разуча кои хлебопекарни са добри. Искам да ям топъл, вкусен и хранителен хляб.
Виж целия пост
# 73
Все още могат да се намерят в много магазини Лидъл техните хлебопекарни. С две бъркалки е, прави всякакъв вид тесто и хляб, аз я имам от около 3 години и съм много доволна. Имат и три години гаранция.
Виж целия пост
# 74
ЗдрВейте,
Някой сменял ли е нагревател? Може ли ние да си го сменим? Видях, че се продават.
Имах съмнения, но вчера не ми втаса въобще тестото и реотанът се пипаше спокойно.
Мулинекс имам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия