Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За движението, здравето, външния вид и още нещо...

  • 630
  • 8
За желанието за движение 🏃🏽♀

В природата всичко се движи, в нашите организми всичко се движи. Застоят е източник на неживото и тук може да си го представим като разликата между река и блато. В реката тече животът, праната, свежестта, докато блатото е източник на неприятна миризма, липса на живот.

Ние, хората, сме създадени, за да се движим, но начинът на живот ни кара да се обездвижваме все повече и повече. Спортът за нас е неприятната задача на деня, а това да вземем стълбите, вместо асансьора, дори не ни минава през ума. Желанието за ходене пеша до дадена точка не би възникнало в никакъв случай, така ако става въпрос за използване на колата. Колко хора притежават колело, а колко хора биха го използвали, за да стигнат до работа?

Бях на едни полезни обучения за природосъобразен начин на живот, на които ми направи впечатление, че доста хора НЕ искат да тренират.

На едната лекция треньорът трябваше да се пазари с една от жените колко тренировки да направи седмично! Дали да бъдат четири или три, разбира се, жената се бореше за по-малкото. Веднага след лекцията излязох да се разходя по плажа и нямаше НИТО един - и въобще не преувеличавам - нито един човек във форма, не визирам мъже, жени или най-неприятното - деца. Говоря и за всички. Мъжете масово с огромни кореми, показващи нагледно, че органите страдат. Жените с паласки, целулит и отпусната плът навсякъде, което изглеждаше не само естетически недобре, но и беше ясен признак за нездрав организъм!🚶🏽♀Забелязвам страх човек да се изпоти, да вдигне пулс, да изпита мускулна треска или да се измори. Има много неща, над които трябва да помислим, и много неща, които трябва да променим. Желанието за движение е първото, после идва радостта от него, после идва здравето и накрая благодарността.

Дами, обръщам се към вас. Движете се!

Давайте добрия пример на децата си, изглеждайте добре заради себе си, та дори и заради мъжете си, мотивирайте и тях да се грижат за себе си! Какво е хубавото в живот, в който тялото ти ти дава сигнали на НЕздраве, а ти не ги виждаш? Какво е хубавото на това да си зависим от кола или асансьор, защото се изморяваш щом направиш десет крачки? Какво е хубавото да гледаш планината само на снимка, защото по една или друга причина не можеш да я качиш?

Включете движението в рутината си още днес, то е ключът към красотата, дълголетието, чистата мисъл и любовта към малките неща в живота. Спрете да търсите бързото хапче, скъпата процедура или режима за две седмици! Позволете си здраве, но знайте, че не става с щракване на пръсти - за хубавите неща в живота трябват усилия и труд и това важи за всичко - за хубава работа, за здравословна връзка, за постигането на поставените цели, за удовлетворението да си най-добрият в някоя сфера и най-добрата версия на себе си!

# 1
Със сигурност преувеличавате. Чак пък и нито едно дете във форма и без наднормено тегло да не е имало на плажа. Оставам скептична за всичко останало след подобно твърдение.
Виж целия пост
# 2
Когато приключвам проект работя около 10-12 часа на ден, спя около 5 часа, грижа се за децата и домакинството, 7 дни в седмицата. Заспивам права от умора, буквално. Единственото ми движение е разходка с малкото дете. За повече нямам сили, а в такива периоди - и време.
Липсата на енергия при напрегнато ежедневие е голям проблем и най-честата пречка за "време за спорт".
Какво бихте посъветвали за преодоляването й?
Виж целия пост
# 3
Всичко разбрах, но "още нещо"-то ми се изгуби ..

Да - всички са дебели и болни. Хуу...
Да - не се движим. Пак хуу...

Нещо повече?

Поне около мен хората са наясно с това - ядем големи колечства храна със съмнително качество, не се движим... Хуу...

Аз също правя това. Ям доста, особено напоследък. Имам и психологическият фактор "емоционално хранене" - често вместо да отработвам емоции - ги изяждам. Под формата на всичко, което зърна...

Обичам ефекта от спортуванено, но не и организацията на и без това пренатовареното ми ежедневие на жена в 30те си години, с 2 малки деца, работа и домакинство и никаква помощ за нища от изброените, извън семейството. Става ми ужасно трудно да отделя от времето си за да вмъкна и спорт. И просто не го правя.

Дайте лек срещу това, моля?
Виж целия пост
# 4
По повод последните 2 мнения мога да споделя мой опит - липсата на енергия поради свръх натоварване в подобно ежедневие съм компенсирала и аз с хранене. Т.е. мислиш - нямам сила , гладна съм. Не е така, но за да усетиш това трябва малко да ти е широко около врата. Трудно е.
По повод авторката - аз пък се учудвам как в България толкова много хора изглеждат супер и са във форма, колко много ходят пеша и се свижат и как хубаво се обличат.
Има и от описаните от нея , но те са много малко и или имат проблеми и не могат да ги разрешат и проблемите им обикн. не са мързел или велика слепота и тъпотия или са друго поколение или си съществуват просто в такова обкръжение.
И да допълня само , че между хора и коне има извстна разлика.
Виж целия пост
# 5
Аз под стрес не изпитвам много глад, случва се да пропускам хранене. Но имам нужда да спя и ако ми изпаднат 2 часа просто ще полегна, вместо да тръгна към залата.
Виж целия пост
# 6
Все още се уча да си създавам време за тренировки. Ясно ми е, че зависи от мен.
Виж целия пост
# 7
Сподели как го правиш, че на мен ми трябват още 6-8 часа в денонощието Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Ами помисли си 🙂 Аз в момента съм заета с мислене. Не ми се става в 6, но май ще стана. Може и по-рано.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия