Страхотен Кекс!

  • 66 437
  • 182
Продуктите:
5 яйца (отделят се жълтъците от белтъците)(става и с 3 по големи)
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2-1 ч.ч. орехи
1/2 пакетче масло
Рецептата е без бакпулвер ,  защото колкото повече яйцата се бият със захарта толкова повече се надига,не му трябва бакпулвер
 


Жълтъците и белтъците се разделят!Белтъците и захарта се разбиват на сняг!
  Постепенно към белтъчения сняг се прибавят жълтъците и се разбива,добавя се и брашното и е готово!
  Във формичката за кекс се разтопява маслото във фурната Към разтопеното масло се прибавят на едро счукани орехи,отгоре се изсипва сместа и е готово за печене!

Пече се 20 минути в предварително загрятата фурна 220гр.(според фурната може и по малко време)
Не се отваря докато се пече за да не спадне!
Става пандишпанен вкусен и ароматен кекс!
След 20те минути се изважда и се обръща във подходяща чиния!
   И орехите са отгоре заедно със разтопеното и попило масълце !
Може да се поръси и със пудра захар!
Това е да ви е сладко!
Виж целия пост
# 1
Звучи интересно...ще го пробвам. А ти не се притеснявай толкова много. Постарала си се дооостаа с тия снимки. Браво.
Виж целия пост
# 2
Браво Ели ! Чудесно представяне , надявам се и кекса да е толкова вкусен , колкото изглежда . Май съм разгледала всичките кексове от кулинарната книга , точно този не съм срещала . Аз също правя пандишпанен , но все нямам орехи и кр. масло и му слагам кафе на прах и олио - да има шарка и коричката да е мазничка Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Веднага си копвам рецептата и следващите дни мисля да я направя Grinning Звучи лесно,а такива рецепти най ги обичам Laughing
Виж целия пост
# 4
Eli83, мерси за идеята     bouquet
тъкмо си мислех, какъв по-различен кекс да направя тия дни, че и аз като бабите, знам си два и тях си бъркам - каквото си баба знае туй си бае   Embarassed
а като гледам този е и лесен и бърз, може още довечера да пробвам  Peace
Виж целия пост
# 5
Eli много подробно си обяснила направянето на това кексче и изглежда добре  Grinning
Виж целия пост
# 6
Супер лесно и бързо звучи,Ели!
 А не може ли да се сложи и малко захар на дъното, за да се карамелизира? И друга идея ми идва на ума - да се разреже и по средата да се сложи мармалад, желе или течен шоколад ( малката ми щерка яде всичко с него!).Прилича много на пандишпаненото руло дето се пече с хартия, а за толкова години все не успявам да си купя правоъгълна тава.
 Без набухватели е, нали? А ванилия?
  EmbarassedМного питам, ама то си е професионално изкривяване.
Виж целия пост
# 7
 Eli83, кексчето звучи и изглежда страхотно!   bouquet Сложи, ако не те затруднява, последната снимка по-голяма. Благодаря, че сподели рецептата на свеки!  Grinning
Виж целия пост
# 8
Кексчето е страхотно! Много отдавна съм го яла и рецепта ми даваха, нооо остана някъде в небитието... и преглъщам като се сетя за вкуса му мммм
Благодаря за рецептата  Peace
Виж целия пост
# 9
 Hug
Билянка няма набухвател то си бухва много защото разбиваш белтъците  със захарта и това е достатъчно!Ванилия -можее Peace
Захар на дъното незнам Thinking
А по средата да се разреже -също -можее,след като е готов обаче де и изстинал защото има период от изваждането от фурната когато е опасно да пипаш може да спадне,пандишпанова му работа!


А кекса вече свършиии ! Mr. Green

Вървеше и с кисело млекце за закуска, нооо няма!
Виж целия пост
# 10
стана за половин час - бързо и лесно  Peace
аз вече го извадих от фурната - наистина си бухна достатъчно  Laughing
следвах стриктно инструкциите и само ванилия добавих
сега баткото се върти около него и чака да изстине, че да си похапне за десерт  Mr. Green

Виж целия пост
# 11
Много добре изглежда!  Grinning Ние обичаме кекс и ще го пробвам! 
Виж целия пост
# 12
Кексът е супер, докато съм била на работа половината са го омели ! Добре, че успях да го опитам преди да тръгнем за гостито, че като се върна....
Виж целия пост
# 13
Страхотен е  Peace
аз пък като се прибрах и ми бяха оставили чинията за миене  Rolling Eyes ама сутринта с кафето го опитах  Laughing

Eli83 , мерси  Hug
извади още вкусотийки от тефтера на свеки Peace
Виж целия пост
# 14
Хихихи има още наистина !
Радвам се че ви хареса!
Виж целия пост
# 15
Дааа ,вкусен и лесен кекс!Само трябва да съкратя малко времето за печене от 20 на 15 мин.Печката ми е с вентилатор и затова може би ми идват мн. 20мин newsm78
Виж целия пост
# 16
   Миксера ми е изгорял,щом с сдобия с нов, веднага ще опитам тази рецепта!
  Абсолютен фен съм на пандишпановото тесто!
Виж целия пост
# 17
Може и на ръка!  Wink
Виж целия пост
# 18
Да покажа и моя кекс Heart Eyes



Eli83, за теб и свеки  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 19
Що ли влязох в темата  ooooh! Сега ще го сънувам, както обичам орехи...
labrex, дай едно парченце насам... или поне от падналите орехчета  Blush
Eli83, мерси за рецептата
Виж целия пост
# 20
Що ли влязох в темата  ooooh! Сега ще го сънувам, както обичам орехи...
labrex, дай едно парченце насам... или поне от падналите орехчета  Blush
Eli83, мерси за рецептата

cathie, бързо вземай докато има, че май за утре няма да остане! Grinning
Виж целия пост
# 21
Чудесно изглежда!Утре е наред френския сладкиш с крушите и след него веднага ще заджуркам твоето,пардон на твоето свеки кексчето!Ако стане ще се похваля със снимков материал.Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 22
Страхотно изглежда,записах си рецептата и ще я пробвам!
Виж целия пост
# 23
 Чудесна идея за орехчетата! Благодаря!
Виж целия пост
# 24
Мерси за рецептата,    bouquet ще го направя непременно.
Изглежда страхотно
Виж целия пост
# 25
Нямате милост.  Sad Мусака ли да правя, таратор ли да бъркам, салата ли да мия или кекс да спретвам по-напред? 
Виж целия пост
# 26
Апропо - БЛАГОДАРЯ за рецептата, ще я пробвам след мъничко.
Виж целия пост
# 27
  Благодаря за рецептата!  bouquet

Вчера го направих.Вече е изяден!Всички в къщи много го харесаха!
Виж целия пост
# 28
Благодаря за рецептата!   bouquet
Само да попитам - маслото колко грама да бъде - половин пакетче от 250гр или от 125 newsm78
Виж целия пост
# 29
и аz чакам отговор zа маслото и го почвам.
Виж целия пост
# 30
Маслото-колкото душа ви иска,
 аз съм го правила кекса и със 3 яйца и със маргарин,и без орехи  но по рецептата си е най хубав де,а масло колкото повече толкова повече! Laughing
Пробвайте като за начало със 125 грамовите -1/2 Thinking
Виж целия пост
# 31
Ели, мерси за рецептата - кекса стана супер

  bouquet
Виж целия пост
# 32
Така като го гледам ми иде да го изям,дали да не ида да си направяя! newsm78

Браво на вас,ваште даже са красиви,моя не става такъв изразителен!Да ти дойде през екрана да ядеш! Grinning
Виж целия пост
# 33
Ето и моята рецепта за кекс.Разбивам си 4 яйца на пяна,добавям 2 ч.ч. захар,1 пакетче бакпулвер,щипка сода бикарбонат,3/4 ч.ч. олио (малко повече от половината чашата),4 ванилийки и 2 1/2 ч.ч. брашно.Накрая разреждаме с 1 ч.ч. топла вода,до необходимата гъстота за кекс.На мен ми отива с едно пръсче по малко от 1 ч.ч. вода.Вътре може да му сложите и орехи или да го украсите наполовина с какао.Това е.
Виж целия пост
# 34
Ели, благодаря ти за рецептата  bouquet
Не знаех за такъв кекс с орехчета, срещала съм тривиалният вариант - с орехите вътре. А обожавам кекс с орехи. Утре ще купя орехи и ще го направя.

мими82 направо каква снимка си сложила, да полудее човек ooooh!
Виж целия пост
# 35
mimi_82, ама това си е направо разкошотия!   bouquet
Виж целия пост
# 36
Имам само 4 яйца. Дали ще стане, че искам да го направя?
Виж целия пост
# 37
авторката каzа, че и с три яйца го е правила и е ставал.
Виж целия пост
# 38
направих го и аз. само да кажа на тези, които имат като моята форма - горната част се вдига, тоест не са едно цяло: не слагайте маслото направо във формата, всичко изтече и фурната го загори и се включи пожарната аларма, а орехите изгоряха без мазнина Sick сложете хартия за печене и чак после маслото, орехите и т.н. втория път ще го пека и на по-малко градуси, май фурните тук са по-силнички, може би на 180-200 градуса  newsm78
Виж целия пост
# 39
И аз го направих, но понеже формата ми за кекс не е незалепваща, та ми залепна и не мога да го обърна #2gunfire
Виж целия пост
# 40

 ooooh! И при мен стана така, като правих сладкиша на Лео с карамел, разтече се карамела по време на печенето. Затова вече не я ползвам тази тава, само за обикновен кекс. Виждала съм Anna Olson от Foodcanada да облепя тавичката с фолио за да не тече  Thinking  На алармата отдавна съм махнала батериите,  не ми се иска да ме стресират допълнително пожарникарите  Laughing
Виж целия пост
# 41
Да формата трябва да е незалепваща или си я намажете с масълцето! Peace

А за тези форми с махащото дъно-те не са ли само за торти? newsm78

Вече от фурната зависи дали на 200 или 220 или 180 !

Може и с 3 яйца става по малък просто! Peace
Виж целия пост
# 42
....Да ти дойде през екрана да ядеш! Grinning

Присъединявам се  smile3521

Мими 82 - олигавих клавиатурата  Crazy
Виж целия пост
# 43
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet
Виж целия пост
# 44
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet
Ами хайде прати ми едно парченце де........  Sad
Виж целия пост
# 45
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet
Ами хайде прати ми едно парченце де........  Sad

Ми да ти пратя де, ама ти нещо ми се сърдиш Hug
Виж целия пост
# 46
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet
Ами хайде прати ми едно парченце де........  Sad

Ми да ти пратя де, ама ти нещо ми се сърдиш Hug
Аз ли? Ти пък, как ти хрумна?  Shocked
Виж целия пост
# 47
Защо спадна  Cry

Направих го точно по рецептата пекох в електрическа тенджера около 25 мин, но още преди да го изключа както се беше надул до капака започна да се връща  newsm78

Къде бъркам  ooooh!
Виж целия пост
# 48
И аз го направих кексчето,само че сложих и какао в тестото,+малко лешници и бадеми към орехчетата.Стана добре,хубаво се наду.Малко ми дойде по-голяма формата за печене Rolling EyesВажното е,че бързо свърши,т.е беше одобрен Grinning
Благодарско за рецептата.
Виж целия пост
# 49

 ooooh! И при мен стана така, като правих сладкиша на Лео с карамел, разтече се карамела по време на печенето. Затова вече не я ползвам тази тава, само за обикновен кекс. Виждала съм Anna Olson от Foodcanada да облепя тавичката с фолио за да не тече  Thinking  На алармата отдавна съм махнала батериите,  не ми се иска да ме стресират допълнително пожарникарите  Laughing

за фолио не бих се сетила... но с хартия за печене става, правила съм други кексове със заливка и се изпича идеално  Hug

Да формата трябва да е незалепваща или си я намажете с масълцето! Peace

А за тези форми с махащото дъно-те не са ли само за торти? newsm78

Вече от фурната зависи дали на 200 или 220 или 180 !

Може и с 3 яйца става по малък просто! Peace

не са за торта, те са с друга форма. за кекс са, просто тази част, която е с издаденото нагоре (което прави дупката на кекса в средата) е отделна от обиколната и дъното - така се вади супер лесно, само се издърпва като е изпечен, но не помислих хич, че все пак има някакъв луфт  newsm78 нищо де, кекса е супер, просто ще намаже домочадието още един в бързината  Party
Виж целия пост
# 50
В декемврийската ни темичка няма никой,затова реших да се "поразходя" из форума,което правя твърде рядко и преди около 2 часа се натъкнах на тази рецепта.Страхотна е !Е,това са думите на моя мъж,защото аз такива вкусотии не си позволявам,особено пак толкова късно!Кексът не ми направи никакви мизерии,наду се добре,отлепи се като хората.Като изстина го разрязах и намазах с шоколад,за да стане по-калоричен,че иначе не е... Joy
Е,след този страхотен кекс може  тази вечер да има секс hahaha
Виж целия пост
# 51
Хихи браво след кекс следва секс!

Росалче незнам на мен в началото когато го правех все ми спадаше или от силна фурна и като го извадя спада,или ако съм отваряла фурната през време на печенето!
  А в електрическа тенджера незнам каква ще е причината! newsm78
Виж целия пост
# 52
...................Е,след този страхотен кекс може  тази вечер да има секс hahaha
Е това вече е приказва!
Виж целия пост
# 53
Рецептата изглежда страхотна и ще я пробвам още утре за закуска!
Благодаря!
Виж целия пост
# 54
Току що го направих, стана бързо за около 35 минути с печенето, вдигна ми се доста, само забравих да сложа една две ванилийки в сместа, но пак се очертава вкусен, след около 8 минути го изваждам от фурната, а как ухаееее Party
Мислех да правя пак френския с круши, но не съжалявам, страхотна рецепта..мерси  bouquet
Виж целия пост
# 55
Eli83, благодаря за рецептата сега бързо ще си я копна . Утре  още ставам и ще го пробвам и аз .  chef
Виж целия пост
# 56
Eli83 благодаря за страхотната и лесна рецепта.  bouquet  bouquet  bouquetвече е една от любимите ни.
Виж целия пост
# 57
Страхотна рецепта - лесна и ефектна, много благодаря! Не усетих колко бързо стана, а още по-малко усетих колко бързо свърши...  bouquet
Виж целия пост
# 58
Рецептата е уникална  smile3501 smile3501  бърза, лесна ииии много вкусна Peace уверих се в това след като я пробвах Всички в къщи са доволни . Благодаря  на Ели83 Hug Grinning
Виж целия пост
# 59
Дъщеря ми се е запалила по сладкарството Rolling Eyes.
Като видя тази рецепта и реши, че непременно трябва да се пробва.
Стана страхотен кекс Peace, само че орехите не останаха отгоре, а в средата.
Защо  33uu?
Ето го 
Виж целия пост
# 60
А дали има възможност това кексче да се изпече в обикновена тава, нямам форма за сладкиши, а много ме съблазнява ooooh! ooooh!
Виж целия пост
# 61
Аз ли нещо не разбирам или се сегуваш?  33uu
Виж целия пост
# 62
интересни рецепти------->  http://---цензуриран-спам---/f.php?f=Shiroka%20polqna
Аз ли нещо не разбирам или се сегуваш?  33uu
 


 newsm78 newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 63
А дали има възможност това кексче да се изпече в обикновена тава, нямам форма за сладкиши, а много ме съблазнява ooooh! ooooh!


Може защо да не може и да пуснеш снимка да видим после,но да е малка тавичка  Peace и дълбока  Peace
Виж целия пост
# 64
Благодаря за рецептата!  bouquet
Кекса се получи чуден.
СЛожих малко повече масло и на мен лично ми стана мазничък, но мъжо - мммм...много го хареса  chef .
А дали има възможност това кексче да се изпече в обикновена тава, нямам форма за сладкиши, а много ме съблазнява ooooh! ooooh!
Пекох го в малка тава, понеже формата ми за кекс е много малка. Получи се Simple Smile.
Снимки нямам обаче.
Виж целия пост
# 65
  Момичета и аз реших да се пробвам вчера с този кекс, но нещо не ми се получи. Във фурната изглеждаше страхотно. Като го извадих обаче спадна на половина и стана сбит, не е мекичък. Общо взето децата пообраха орехите отгоре. Не знам какво не направих както трябва.
Виж целия пост
# 66
Не знам какво точно си объркала
Аз съм го правила вече три пъти, но втория път и на мен не ми се получи
Моята грешка обаче си я знам: яйцата директно от хладилника тръгнах да ги разбивам и съответно белтъците не можах добре да ги направя на сняг, и резултата - кекса сбит
Виж целия пост
# 67
Май и при мен ще е нещо такова. Яйцата ги взех от магазина, но там са били в хладилника явно. След половин час взех да го правя. И при мен не се рзбиха много добре белтъците. Другият път ще си приготвя от вечерта продуктите. Пък дано се получи.
Виж целия пост
# 68
     Много интересно!Досега винаги нарочно съм охлаждала яйцата преди биене......
     При мен ,когато не се получава(даже и не си спомням,кога е било за последно...  33uu),слагам в белтъците няколко капки лимонов сок и се бият перфектно!Важното  е да няма остатъци от мазнина там,където (и с каквото) се бият белтъците. Simple Smile
Виж целия пост
# 69
Аз също разбивам яйцата винаги направо от хладилника. Не си спомням да се е проваляло  разбиването им на сняг. Вероятно някаква друга е причината newsm78
Виж целия пост
# 70
     Много интересно!Досега винаги нарочно съм охлаждала яйцата преди биене......
     При мен ,когато не се получава(даже и не си спомням,кога е било за последно...  33uu),слагам в белтъците няколко капки лимонов сок и се бият перфектно!Важното  е да няма остатъци от мазнина там,където (и с каквото) се бият белтъците. Simple Smile
Освен това не трябва да попада жълтък, не стават на сняг ,колкото и да ги разбиваш.
Виж целия пост
# 71

Освен това не трябва да попада жълтък, не стават на сняг ,колкото и да ги разбиваш.
  Абсолютно! Peace
Виж целия пост
# 72

Освен това не трябва да попада жълтък, не стават на сняг ,колкото и да ги разбиваш.
  Абсолютно! Peace

Ами аз тъй като това за жълтъка го знам, винаги много внимавам, обаче понякога не ми се разбиват добре  newsm78
Останала съм с убеждение, че някъде съм чела за температурата като проблем, ама може и да бъркам
Знам ли защо не винаги ми се получава "снега"
Ще пробвам при следващия проблем с лимонов сок. Благодаря Селма за съвета ,не го знаех този трик Grinning
Виж целия пост
# 73
днес прочетох рецептата и направих кекса.много благодаря на ели bouquetтова е най-хубавият кекс който някога сьм правила.спазих рецептата ,единствено не добавих орехи защото мьжа ми много не обича ядки.а ето и снимка

п.с.извинявам се за размера на снимката,но и идея си нямам как да я намаля Embarassed
Виж целия пост
# 74
При мен първият опит беше провал, но сега съм решила да пробвам още веднъж, като съм изкарала яйцата да станат със стайна Т.
Тъй като формичката ми е малка /първият път пекох в ел.тенджера/ ще намаля яйцата на три и др.продукти пропорционално, пък да видим какво ще стане, а и вместо орехи ще сложа фъстици Laughing
Виж целия пост
# 75
Доколкото знам съда, в който ще се разбиват белтъците трябва да е добре подсушен.
Виж целия пост
# 76
 newsm10 наистина е страхотен
Виж целия пост
# 77
Когато кекса не се получава както трябва е възможно проблема да е във фурната - температурата на печене.
Виж целия пост
# 78
Кекса е много вкусен! Благодаря ти Ели за добрата рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 79
Разкошно изглежда. Ще го направя още утре или в другиден  Peace
Виж целия пост
# 80
Аз съм само на 11 и го направих сама е са баба ми помогна при отделянето от жълтъците ! изяде се направих още един за да може и мама да го пробва!!!  bouquet  chef
Виж целия пост
# 81
  Браво,Lovly! Hug
Виж целия пост
# 82
Здравейте! Ако не слагам орехи, как да сложа маслото? Може ли да се разбърка със сместа или пак цялото трябва да се разтопи само в тавата и върху него да се изсипе сместа? newsm78 А дали може без масло, за да не е много мазно, само да намажа тавата?  Thinking
Виж целия пост
# 83
Здравейте! Ако не слагам орехи, как да сложа маслото? Може ли да се разбърка със сместа или пак цялото трябва да се разтопи само в тавата и върху него да се изсипе сместа? newsm78 А дали може без масло, за да не е много мазно, само да намажа тавата?  Thinking
    Според мен,само намажи тавата.С това масло кекса се получава бая мазничек!
Виж целия пост
# 84
Здравейте! Ако не слагам орехи, как да сложа маслото? Може ли да се разбърка със сместа или пак цялото трябва да се разтопи само в тавата и върху него да се изсипе сместа? newsm78 А дали може без масло, за да не е много мазно, само да намажа тавата?  Thinking
    Според мен,само намажи тавата.С това масло кекса се получава бая мазничек!

 Hug Мерси, след малко го почвам. Дано да се справя, че за първи път ще пека някакъв сладкиш. Не разбрах само яйцата със стайна температура ли трябва да са или може направо от хладилника.
Виж целия пост
# 85
И моят кекс стана сбит и твърд. Стана едно малко кексче, а на снимките изглежда огромен. Направих го със студени яйца, разбивах белтъците поне 10 минути и не се наду кекса. В началото се наду догоре на тавичката и после спадна до половината. Иначе е много вкусен! Пак ще се пробва!
Виж целия пост
# 86
И моят кекс стана сбит и твърд. Стана едно малко кексче, а на снимките изглежда огромен. Направих го със студени яйца, разбивах белтъците поне 10 минути и не се наду кекса. В началото се наду догоре на тавичката и после спадна до половината. Иначе е много вкусен! Пак ще се пробва!

marella, кексът наистина е чудесен - и красив, и вкусен. Мисля, че 10 мин са малко да разбиеш на твърд сняг белтъците и захарта. Биеш докато, като извадиш бъркалките, сместта не се влачи, а е твърда. И тогава внимателно и леко добавяш другите компоненти. Непременно пробвай пак, пожелавам ти да го направиш!  bouquet
Виж целия пост
# 87
И моят кекс стана сбит и твърд. Стана едно малко кексче, а на снимките изглежда огромен. Направих го със студени яйца, разбивах белтъците поне 10 минути и не се наду кекса. В началото се наду догоре на тавичката и после спадна до половината. Иначе е много вкусен! Пак ще се пробва!

marella, кексът наистина е чудесен - и красив, и вкусен. Мисля, че 10 мин са малко да разбиеш на твърд сняг белтъците и захарта. Биеш докато, като извадиш бъркалките, сместта не се влачи, а е твърда. И тогава внимателно и леко добавяш другите компоненти. Непременно пробвай пак, пожелавам ти да го направиш!  bouquet

 Heart Eyes Мерси! Ще направя първо някой по-лесен кекс, че тези пандишпани не са за всеки. Grinning
Виж целия пост
# 88
Кексът е страхотен . току що го направих и дори мажът ми поиска да си запише рецептата  Laughing

Бетъците трябва да са топли за да се разбият хубаво. Ако яйцата са от хладилника се поставят за 10-20 мин в топла вода.
Белтъците се разбиват без захар и ставт на пяна за няколко минути , поцле се добавя захарта и се бие докато сместа получи блясък. Около 5-10 мин. Става твард сняг.
По същия начин се спрвят и целувки.

Виж целия пост
# 89

Белтъците се разбиват без захар и ставт на пяна за няколко минути , поцле се добавя захарта и се бие докато сместа получи блясък. Около 5-10 мин. Става твард сняг.



  Това е абсолютно вярно! Peace
  За затоплянето на яйцата,обаче, не съм сигурна...... Thinking От малка знам,че яйцата трябва да са студени.Винаги ги бия студени и винаги ми стават на сняг! Rolling Eyes

  marella , Ако не ти се получава пандишпан с биенето на белтъци,не ги бий!Просто сложи в сместа за кекса 1 пакетче бакпулвер и той ще се получи! Grinning
Виж целия пост
# 90
Селма, ако са студени се разбиват много бавно и стават пак гасти но разтегливи.
Топлите бетъци се разбиват за броени минути и като се сложи захарта стават тварди, дори може да оформиш фигурки с тях.
Дори съм чела че се препоръчва купата с бетъците докато се разбиват да се сложи с съд с гореща вода.
Но в карйна сметка важното е да си доволна от резултата, нали така Simple Smile)
Виж целия пост
# 91

Дори съм чела че се препоръчва купата с бетъците докато се разбиват да се сложи с съд с гореща вода.

  Аз,пък,съм чела за съд със студена вода!  Crazy Joy Joy Joy
  Права си,важен е резултата!Но в интерес на истина,досега не съм имала  провал с белтъците. Peace
Виж целия пост
# 92
И на мен ми се разбиват белтъците почти без проблем. Аз, като Селма, ги разбивам студени - направо от хладилника вадя яйцата. Слагам в миксера белтъците и нужното количество захар, оставям го да си ги разбива (на мах.скорост) и в това време си приготвям останалите неща. Но се разбиват доста повече от 10 мин, докато се получи гъст твърд сняг.
Така че, явно начини много, важното е да се получи. Peace
Виж целия пост
# 93
Аз, като Селма, ги разбивам студени - направо от хладилника вадя яйцата.
    Май,точно по руските готварски книги пише,че яйцата трябва да са студени.(сетих се,защото знам,че  посещаваш руски готварски сайтове).
    Като че ли е въпрос на вяра:както вярваш,че се получава,така и се получава. Laughing
Виж целия пост
# 94
 Laughing Laughing Laughing

а по английските пише че трябва да са топли, дори днес четох във википедия  защото ми се възбуди любопитсвото Laughing
нещо като капитализъм срещу комунизъм
ще падна от смях  Laughing
Виж целия пост
# 95
  Накрая ще се окаже,че това няма никакво значение! Joy Joy Joy
  А бе,като че ли ,е въпрос на внушение! Wink
Виж целия пост
# 96
Браво. Кекса е страхотен направих го в събота и за няма и 10 мин
вече беше излапан от моите лакомници . В понеделник го
направих пак, но след като го извадих и обърнах го полях с
разтопено масло и  1 л какао  стана невероятно.
 
Виж целия пост
# 97
Страхотен кекс .Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 98
Радвам се че ви харесва! Hug
Виж целия пост
# 99
А аз току- що го изгорих  Cry!
Първоначално смятах, че го слагам в недостатъчно загрята фулна, но на 17-тата минута ми замириса на изгоряло и веднага го извадих.
Опитвам се да го обърна в плосък поднос, все пак се надявам да може да се изяде нещо от него  Thinking.
Виж целия пост
# 100
Na istina e prevashoden tozi keks. Wink
Виж целия пост
# 101
  Понеже веднъж стана въпрос,затова на каква температура трябва да са белтъците ,за да се разбият хубаво....
  Консултирах се с една професионална сладкарка/хлебар,която ми каза,че яйцата непременно трябва да са студени!А ,ако по някаква причина не са,може да се направи следното нещо:съда,в който се бият белтъците да се сложи в легенче със студена вода,така те ще се охлаждат по време на разбиването и в резултат ще имате много бързо твърда белтъчена пяна.
   Още нещо.Белтъците в началото се разбиват БЕЗ захар,чак ,когато пяната ще е налице,но все още не толкова твърда,постепенно  се добавя  и захарта.

    Уверявам ви,ако спазвате тези правила, белтъците ви винаги ще се разбиват перфектно! newsm10
Виж целия пост
# 102
Благодаря Селма, като начинаещ в кексоправенето информацията ми е много полезна!
Между другото, изгорелия кекс се изяде за норматив! Моите мъже си облизаха пръстите!
Виж целия пост
# 103
Ще взема да опитам и аз най-накрая след толкова суперлативи   Wink
Виж целия пост
# 104
И аз си я копирах  Hug
Виж целия пост
# 105
Белтъэците хубаво ги ояснихте, аз обаче не разбрах да жълтъците- как се слагат- един по един, или вече разбити??
Виж целия пост
# 106
Белтъэците хубаво ги ояснихте, аз обаче не разбрах да жълтъците- как се слагат- един по един, или вече разбити??

След като се отделят от белтъците се разбъркват и се прибавят внимателно към разбития сняг, поне аз така направих  Hug.
Виж целия пост
# 107
Благодаря на авторката, звучи интересно, ще го пробвам. Hug
Виж целия пост
# 108
Белтъэците хубаво ги ояснихте, аз обаче не разбрах да жълтъците- как се слагат- един по един, или вече разбити??

След като се отделят от белтъците се разбъркват и се прибавят внимателно към разбития сняг, поне аз така направих  Hug.

 
bouquet
Благодаря ти мила  Hug
Виж целия пост
# 109
До сега никога не ми се е получавал кекс при мен, сега ще пробвам за последно, дано да се надуе при печенето.
Виж целия пост
# 110
И аз ще го пробвам. Имам само един въпрос - ронлив  ли става ?
Виж целия пост
# 111
Здравейте пак. Направих го и стана много вкусен, страхотен е, дето аз не обичам благи работи ми хареса.
И аз ще го пробвам. Имам само един въпрос - ронлив  ли става ?
Трудно го отлепих от тавичката и ми стана от страните ронлив, но по средата не. А и му сложих на половината орехи, бях обелила колкото е по рецепта но като започнах да ги слагам и се оказа, че са много и сложих към половината. А и това колко дълго да се пече си е до фурна. Пуснах моята на 220гр., но на 15 мин замириса на поизгоряло и се наложи да го поизтържа отгоре, добре, че това минава от доло, та сега не ли личи по нищо.
А и направих и нещо друго, извадих малко от тестото в чашка и го разбих с какао след това, това от чашката го сипах накраятънко навсякъде и с върха на ножа го направих по сипаното на кръкчета и стана шарен.
 Хареса ми, много е вкусен.
Виж целия пост
# 112
Да май орехите по рецепта са много,аз слагам на око да покрие дъното
Виж целия пост
# 113
 Peace Рецептата е по мой вкус, защото е без бакпулвер или сода бикарбонат. Ще се опитам да го направя довечера. Heart Eyes
Виж целия пост
# 114
Кекса е страхотен  chef
Само че явно си зависи от фурната и моя леко прегоря но го изкарах по-рано Hug
Виж целия пост
# 115
Здравейте, днес и аз правих въпросния кекс и го намирам за страхотен - поздравления на авторката   bouquet и хиляди благодарности - веднага си го записах в тетрадката, само че добавих мъъъъъничко сода бикарбонат-която на момента угасих с оцетец и добавих и малко лимонов сок - стана превъзходен.
Виж целия пост
# 116
наистина кекса е страхотен доста често го правя
Виж целия пост
# 117
Радвам се че ви харесва,и аз редовно си го правя ,много бързо става и лесно,даже в момента имам още от него скоро правих Hug просто разделяш белтъците биеш ги на сняг със 1 чаша захар,прибавяш жълтъците и брашното и печеш,във формата има масълце и орехчета и е чудно Hug
Виж целия пост
# 118
Този кекс наистина е страхотен  Peace Аз го правя от 1 година ,но в  рецепта, която аз знам се прибавя олио и вода  Peace Правя и двойна доза на него ,когато очакваме гости  Peace  защото малката доза все не стига  Blush
Виж целия пост
# 119
Този кекс го видях много отдавна защо ли още не съм го направила?
В скоро време ще го пробвам ,ще го покажа и със снимки
ето го много ни хареса, макар че малко е препечен
Виж целия пост
# 120
Страхотен е кекса , Ели !
Вече втори път го правя  Embarassed . Вчера нямах време да разделям белтъци и жълтъци ( дълго разбих яйцата) , но пак си е много хубав.  Grinning
Виж целия пост
# 121
Ели, благодарности за рецептата!  bouquetСтана супер Peace,а аз не съм никаква кулинарка Crazy.
Правих го 35 мин.,на вентилатор,на 200гр и 180гр към края,сложих масло и орехи(на око),които дори не ми прегоряха.Формата ми е малко по- голяма(26см) и не стана много висок,но скоро мисля да взема нова,с по- малък диаметър.Не съм разбивала белтъци отделно.Снимка направих,но ми е трудно ка4ването.
А рецептата за кекса е като на баба ,без маслото и орехите Peace.
Определено ще се прави отново bowuu.
Виж целия пост
# 122
Много ти благодаря отдавна търсих тази рецепта наистина е невероятен.Дай още такива рецепти на вкусотийки. Grinning
Виж целия пост
# 123
Такам.....     Първите два пъти стана така че много худав и питателен ми стана кекса но след това мама ми ги изяде когато  тръгнах пак да го права ми спадна и стана течно! Cry Много плаках но къде збърках  newsm78 а да питам може ли да го сложа тестото в формички за мини кексчета ? BlushДали ще стане??? ThinkingЩе експериментирам и ще пиша ! Praynig



                                                        Много благодаря за кекса беше много вкусен и питателен! Party


                                                                       Вашата единадесетгодишна готвачка Ангелина  chef
                                                                          

                                                        
Виж целия пост
# 124
 Hug  Трябва да може и във формички не съм пробвала,кажи и снимай като ги пробваш??!!

Виж целия пост
# 125
Кекса е страхотен,правих го венъж и сега в момента пак се пече във фурната Peace
Благодаря за рецептата Hug
Виж целия пост
# 126
Веднъж правих такъв кекс - не стана добре. Проблемът беше в бъркането. Трябва много да се бърка.
Имам изпипана рецепта за такъв вид кекс - 6 яйца, 1 1/2 ч.ч. захар, 1 1/2 ч.ч. брашно+бакпулвер. Става същия на вкус и не иска толкова бъркане  Laughing
Виж целия пост
# 127
Кекса стана много хубав, преди малко го опекох и вече излапахме половината с дъщеря ми   chef
Виж целия пост
# 128
Наистина е супер!!!! Благодаря за рецептата!!!!
Виж целия пост
# 129
По същата рецепта вчера си направих торта(имах РД) и щерката- мамо искам торта, мамо торта и аз направих кекса на торта,във тавичка орехите отдолу,като го изкарах от фурната го надупчих и сиропирах с 1 компот ,после се обръща и маже със сметана ,окараса, и е готова тортата Peace Peace
Виж целия пост
# 130
Запалихте ме по този кекс ,но имам само 4 яйца в хладилника.
Утре ще се пробва   bouquet
Виж целия пост
# 131
Този кекс е страхотно вкусен
аз го правих в силиконова тавичка сега вече ядем и ядем и ядем  chef
Виж целия пост
# 132
Ммм изглежда адски вкусен определено ще го пробвам,но бих добавила малко лимонова кора и канела. Hug
Виж целия пост
# 133
А дали може да сложа орехите вътре в сместа, че синът ми ако ги види от горе върху кекса, няма да иска да го яде?
Виж целия пост
# 134
МОЖЕ ВСЯКАКВИ ВАРИАНТИ,МОЖЕ И СТАФИДИ ВЪТРЕ,ЛОКУМ,СУШЕНИ ПЛОДОВЕ,ОРЕХИ,СЛАДКО  PartyММММ
Виж целия пост
# 135
Благодаря Еli, ще се пробвам и аз с този кекс довечера.
Виж целия пост
# 136
Напоследък нещо не ми върви с кексовете, особено тези с набухвател. Но този е без бакпулвер, непременно ще го пробвам. Обаче, разбиването на белтъците малко ме притеснява. При последния ми опит останаха течни. Някои казват, че трябва да са студени, от хладилника, други казват - да са със стайна температура  Thinking . Кажете някой трик, за да ги разбия както трябва. Никак не съм начинаеща, но признавам си, винаги съм избягвала рецепти, при които жълтъците и белтъците се разбиват отделно.
Виж целия пост
# 137
Няма трик,просто вадиш яйцата, разделяш белтъците , гледаш да не попадне жълтък при тях,биеш на пяна, после  прибавяш захарта!Винаги ми стават!
Виж целия пост
# 138
Обаче, разбиването на белтъците малко ме притеснява. При последния ми опит останаха течни. Някои казват, че трябва да са студени, от хладилника, други казват - да са със стайна температура  Thinking . Кажете някой трик, за да ги разбия както трябва. Никак не съм начинаеща, но признавам си, винаги съм избягвала рецепти, при които жълтъците и белтъците се разбиват отделно.

Яйцата трябва да със стайна температура. Тогава няма никакъв проблем при разбиването им.
Аз ги вадя винаги около час - два преди да започна правенето на сладкиша от хладилника и до сега не съм имала провал  Grinning.
Виж целия пост
# 139
На мен този кекс ми е ставал страхотен и със студени и неразделени белт/жълт. яйца  Simple Smile Wink. Повече разбиване с миксера и няма как да не стане. Мързеше ме да разделям и като видях 4е става... Laughing
Виж целия пост
# 140
Направих кекса, яйцата бяха извадени от хладилника около час преди това и нямах никакъв проблем с разбиването на белтъците. Стана много вкусен, но на моята фурна се опече за около 15 минути, даже започна леко да изгаря. Eli83   bouquet
Виж целия пост
# 141
Ели, благодаря за рецептата  Hug Преди малко го направих, още е горещичък и не съм го вкусила, но се надявам да е станал поне толкова вкусен, колкото е хубав видът му   chef
Вярно е, че дебелите книги казват яйцата да са със стайна температура, но не виждам да има разлика, като ги бъркам директно извадени от хладилника  newsm78
Някои се оплакахте, че кексовете са ви спаднали... моя, докато се печеше, се наду доста.. ето
Мисля, че тайната в това да стане бухнал, е да се добавя по малко брашно и да се разбърква леко... ама съвсем бавно с бъркалка, НЕ С МИКСЕР!  Peace
А това е крайния резултат
Виж целия пост
# 142
Моя се нацепи във фурната
А като го обърнах после и от бутера се разля не е попило всичко
И май тавичката ми малка дойде
Пък и уж бухна, но като го извадих лека полека поспадна, все пак ще го опитам как е на вкус
А другия път се надявам, че ще е по сполучлив, все пак това ми беше първият кекс
Виж целия пост
# 143
Страхотен и лесен.
Виж целия пост
# 144
 Ели и аз  ти благодаря ,приеми моите поздравления! smile3501 smile3501  smile3501


      Страхооооотен  кекс!
Виж целия пост
# 145
Еее много се радвам, че ви харесва,той си е хубав наистина  Blush
Виж целия пост
# 146
Ох, този кекс изглежда страхотен. Crazy Дали е толкова вкусен, колкото изглежда? Хайде казвайте, че да знам дали да го почвам. Party
Лек и усмихнат ден на всички Grinning
Виж целия пост
# 147
Ох, този кекс изглежда страхотен. Crazy Дали е толкова вкусен, колкото изглежда? Хайде казвайте, че да знам дали да го почвам. Party
Лек и усмихнат ден на всички Grinning

На мен ми е много вкусен, защото е мек, пухкав, усеща се вкуса на маслото в съчетание с орехите. Heart Eyes Направи го, докато не пробваш, няма да разбереш. Пък и нали знаеш, че е въпрос на вкус. Успех!  bouquet
Виж целия пост
# 148
Благодаря Hug, май, ще се опитам да го направя днес Grinning
Виж целия пост
# 149
А аз утре Peace.
Виж целия пост
# 150
А при мен защо така се получи  Embarassed някой няма ли да ме посъветва, че пак да се пробвам да го правя
Виж целия пост
# 151
Тази рецепта гледам 2 години вече се подвизава във форума.Благодаря на съгражданката!И наистина става бързо,аз даже позагорих кекса.
Карах по мързеливата-разбих целите яйца(бец черупките Mr. Green) със захарта.Добавих брашното и от мен- малко какао.Тази смес изсипах върху тавичката с разтопеното масло(1/3 масло,орехи нямах) и се получи добре.Предполагам оригиналът е още по-хубав  smile3503 newsm10
Виж целия пост
# 152
....браво! Това е чудесна идея!   bouquet
....ще взема да направя един кекс, че откачих в това гадно време  Close
  bouquet
Виж целия пост
# 153
Сега да дам отчет:
...не изчетох цялата тема, но в процеса на правенето на кекс,
реших, че нещо му липсва...изведнъж се сетих, че това е бакпулвер.
Аз, естествено му сложих и няма да ви казвам какво чудо стана в печката  ooooh!
....като взе да прелива и да тече....после замириса яко на изгоряло...чудо! Close
А без бакпулвер дали ще се надигне? newsm78

п.п...и още нещо- подобрение да предложа...(така да се каже)
По- вкусно ще стане (според мене), ако орехчетата се карамелизират  Wink
Виж целия пост
# 154
Незнам дали някой ще пробва с карамел,като види какво е станало с бакпулвера. cook Joy
Надига се достатъчно-5 яйца са все пак Wink
Виж целия пост
# 155
Рецептата е без бакпулвер  Simple Smile защото колкото повече яйцата се бият със захарта толкова повече се надига,не му трябва бакпулвер Flutter
Виж целия пост
# 156
Рецептата е без бакпулвер  Simple Smile защото колкото повече яйцата се бият със захарта толкова повече се надига,не му трябва бакпулвер Flutter
Да, ама това трябваше да е болднато още в първия ти пост Crossing Arms

Ели, страхотен е кекса. Поздравления   bouquet Hug
Виж целия пост
# 157
Приемам забележката,наистина  не всеки ще прочете 11 страници трябва да го има в рецептата като предупреждение Hug
Виж целия пост
# 158
Може да пишеш:"Това са напълно достатъчните продукти за кекса,ако искате да експериментирате,добавете от вас WinkВсе пак не слагайте набухватели!newsm50  Mr. Green
Според мен,който иска и ванилия може да си сложи,поне няма да прелее във фурната newsm62
Виж целия пост
# 159
страхотен и много лесен,благодаря за рецептата
дори няма нужда да се отделят белтъци от жълтъци,достатъ4но е да се разбият хубаво яйцата със захарта и в никакъв слу4ай да не се разбива браШното(това за на4инаеЩите)от набухвател няма нужда това е пандиШпан.набухватели се слагат когато освен яйца,захар и браШно има и др. добавки.
аз ли4но едно пакет4е бакпулвер използвам 2 или 3 пъти

ето го и моя,http://nrdd.multiply.com/photos/album/13/DESERTI#1
преди да го поръся с пудра захар

но Ще го правя само за мен и половинката ,4е децата не оби4ат с орехи.
пак ви казвам страхотен е ,само едно не ми хареса,4е падат пар4енца орехи от него,не 4е аз не си ги обирам,но...ако измислим неЩо за да не се търкалят в 4инията.аз за сега все оЩе нямам идея
Виж целия пост
# 160


ето го и моя,http://nrdd.multiply.com/photos/album/13/DESERTI#1
преди да го поръся с пудра захар


http://nrdd.multiply.com/photos/album/13/DESERTI#1

Изглежда страхотно!  chef  bouquet Hug
Виж целия пост
# 161
BIZCOCHO, аз съм от начинаещите  Embarassed та какво казваш за брашното - само да го добавя, позабърквам малко не с миксер и толкова - така ли. А тъй като моята форма е по малка с 3 яйца по ли добре ще се получи  newsm78
Виж целия пост
# 162
слагаШ го внимателно малко по малко и  го разбъркваШ нежно и бавно с бъркалка(предпо4итам я) или дървена лъжица от горе на долу.докато се поеме браШното ,ако бъркаШ прекалено му отнемаШ пухкавостта.незнам как да го обясня,неЩо като преобръЩане.когато правех пандиШпан в огромно коли4ество го разбърквах с ръка.
подобно на разбъркване на салата.

ако бъркаШ бързо и продължително Ще спадне а дори може и да се вглети
надяжам се да си ме разбрала
Виж целия пост
# 163
За да не падат орехи се слагат по-малко като количество така че да плуват в маслото и те си се залепват за тестото после като се обърне са залепени но малко,аз примерно днес го правих и сложих доста орехи-тогава падат Hug
Виж целия пост
# 164
ето какво измислих,
на дъното да сложа цели ядки за фасон,след това да сипя един пръст от пандиШпанената смес после останалите орехи и накрая останалата смес,мисля 4е Ще се полу4и.не искам да намалявам коли4еството орехи , обожавам ги.
Ще пробвам и Ще кажа резултата,а дори Ще стане и по красиво с целите ядки.
до скоро
Виж целия пост
# 165
Този кекс ми е във favourites откакто родих и все не намирам време да го направя. Но днес купувам орехи и запретвам ръкави   chef


Направих го, много е вкусен наистина, но моя не се надигна - стана бебе-кекс  baby_neutral

Като го обърнах, орехите бяха стигнали почти до дъното, не бяха отгоре. Дали не беше повечко маслото.. Яйцата бяха извадени 2 часа преди това от хладилника. Фурната на 220гр. Какво да променя следващия път? Белтъците бърках със захарта отделно от жълтъците. Брашното също го бърках с миксера, т.е. с робота. Освен следващия път брашното да разбъркам с бъркалка леко...?
Виж целия пост
# 166
Enti, сама си си отговорила - при пандишпанови леки теста брашното не се добавя с миксер , а с дървена бъркалка или шпатула, както и разбитите белтъци.
Виж целия пост
# 167
Този кекс ми е във favourites откакто родих и все не намирам време да го направя. Но днес купувам орехи и запретвам ръкави   chef


Направих го, много е вкусен наистина, но моя не се надигна - стана бебе-кекс  baby_neutral

Като го обърнах, орехите бяха стигнали почти до дъното, не бяха отгоре. Дали не беше повечко маслото.. Яйцата бяха извадени 2 часа преди това от хладилника. Фурната на 220гр. Какво да променя следващия път? Белтъците бърках със захарта отделно от жълтъците. Брашното също го бърках с миксера, т.е. с робота. Освен следващия път брашното да разбъркам с бъркалка леко...?

Може да пробваш с пресято брашно, леко да бъркаш с дървена бъркалка. Аз така кекс не съм правила, но пандишпанов блат за торта да, и става страхотен.  Успех!


Hug
Виж целия пост
# 168
Незнам дали тук му е мястото, но наистина без миксер дали ще стане (без да ми се схване ръката от бъркане ), защото обикновено казват че бъркането му е ....майката  newsm78
Благодаря ви майсторки  smile3501
Виж целия пост
# 169
искам да се запиша, че да направя този страхотен кекс.
Виж целия пост
# 170
Кексат е страхотен. Благодаря на авторката че сподели рецептата с нас.
Аз добавам към орехите нарязани да парченца ябълки и стафиди.
Виж целия пост
# 171

 ЕТО ГО И МОЯ КЕКС, СТАНА СТРАШЕН ПО ГОЛЯМ КЕКС НЕ БЯХ ПРАВИЛА , БЛАГОДАРНОСТИ ЗА РЕЦЕПТАТА.
Виж целия пост
# 172
Страхотен е,явно си сложила 5 яйца  Peace и бъркане му е майката на белтъците и става пухкав Peace
Виж целия пост
# 173
И само аз ли не съм го направила...??? newsm78 Ей сега ще взема да поправя тази грешка. Mr. Green
Виж целия пост
# 174
Сега и аз почнах да правя този кекс. Разбих белтъци на сняг , добавих захар разбвах пак . А като добявях желтъци едно по едно стана много рядко   newsm78  Дали ще се получи нещо?  Sad


Да се отчета с пълен провал  #Cussing out
Виж целия пост
# 175
Сега и аз почнах да правя този кекс. Разбих белтъци на сняг , добавих захар разбвах пак . А като добявях желтъци едно по едно стана много рядко   newsm78  Дали ще се получи нещо?  Sad


Да се отчета с пълен провал  #Cussing out

Нещо не разбрах, към разбитите белтъци на сняг, си добавила захар? А жълтъците къде ги добавя. Мисля че си объркала като цяло, кое след кое и кое с кое се разбива.

Разбиваш белтъците на сняг, само тях и ги оставяш. В друга купа разбиваш жълтъците със захарта хубаво и след това добавяш другите продукти. После смесваш с дървена лъжица, НЕ с миксер белтъците и другата смес.


Hug
Виж целия пост
# 176
 newsm78
Продуктите:
5 яйца (отделят се жълтъците от белтъците)(става и с 3 по големи)
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2-1 ч.ч. орехи
1/2 пакетче масло
Рецептата е без бакпулвер ,  защото колкото повече яйцата се бият със захарта толкова повече се надига,не му трябва бакпулвер
 


Жълтъците и белтъците се разделят!Белтъците и захарта се разбиват на сняг!
  Постепенно към белтъчения сняг се прибавят жълтъците и се разбива,добавя се и брашното и е готово!
  Във формичката за кекс се разтопява маслото във фурната Към разтопеното масло се прибавят на едро счукани орехи,отгоре се изсипва сместа и е готово за печене!

Пече се 20 минути в предварително загрятата фурна 220гр.(според фурната може и по малко време)
Не се отваря докато се пече за да не спадне!
Става пандишпанен вкусен и ароматен кекс!
След 20те минути се изважда и се обръща във подходяща чиния!
   И орехите са отгоре заедно със разтопеното и попило масълце !
Може да се поръси и със пудра захар!
Това е да ви е сладко!


Еми уж правих по тази рецепта .. Thinking  Брашно не разбивах , а разбърках с лъжица.  newsm78
Виж целия пост
# 177
Така е рецептата както си я правила,незнам защо не се е получило,на мен винаги ми става и с 3 яйца,внимателно ли ги отдели да няма при белтъците нито жълтък,нито вода,съда трябва да е сух,бъркаш ги белтъците,добавяш захар,бъркаш,после жълтъците и накрая брашното винаги става,аз не бъркам даже с дървена лъжица а с миксер брашното,не съм имала провал,но съм му свикнала вече,не му треперя,незнам дали има значение яйцата студени ли са топли ли са винаги става Rolling Eyes може би нещо се е объркало за да не стане Rolling Eyes
Виж целия пост
# 178
 Не знам Ели , защи не се получи,. Искам да пробвам пак, но искам да знам къде ми е грешката да не повторя я пак.   Съд беше сух , раазбивах с комбаина и белтъцети станаха на сняг, много гъсти. Добавях по малко захар и още тогава стана леко по рядко, но когато добавих първия желтък - стана като вода направо.  Яицата ми бяха стайна температура.
Стано много вкусен, но не е бухнал.
Виж целия пост
# 179
Звучи наистина много бързо и лесно ще се пробва
Виж целия пост
# 180
Точно така с пет яйца и наистина доста бърках , но си заслужаваше , благодаря отново ще го правя пак тези дни че свърши въпреки размера си.
Виж целия пост
# 181
Мерси за рецептата и от мен, много вкусен, хубав и пухкав става! Правих го няколко пъти досега, а вчера забравих да сложа на дъното орехите, чак като изсипах сместа се усетих, затова ги добавих  накрая и разбърках направо във формичката...сложих също и малко сладко от праскови.
 Simple Smile
Виж целия пост
# 182
Заминавам да го правя.......заразихте ме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия