Спор за кафето

  • 8 539
  • 49
# 30
не съм знаела, чудна работа.
аз го пия късо с много мат'рял и без шикер
мислих си, че съм голямата кафеджийка
Виж целия пост
# 31
Късото те удря по-бързо в петите  Mr. Green
Виж целия пост
# 32
сега аз ще мина на това, и без това ми беше мерак  Blush




Извинявай, каква е марката на тази машина за еспресо?
Виж целия пост
# 33
Ха! Интересно! Не, че пия кафе, но когато ми скине го правех мнооого дълго, за да ми по-воднисто.  ooooh!
Виж целия пост
# 34
по-дългото е по-слабо , може и да има повече кофеин , но е в по-слаба концентрация ,
както при алкохола - 50 гр. твърд алкохол е равен на 200-300 гр. бира , примерно .
изпива се за по-дълго време и не удря в петите
Виж целия пост
# 35
Загуби спора  Wink
Пия по 4-5 много къси  и всички цъкат, ама как и т.н .
ама аз знам тайната затова  Simple Smile
Виж целия пост
# 36
КАфето е силно на сромат и на вкус, но бедно на кофеин, защото няма време да се извлече всичкия кофеин от него. Оставя се да тече под налягане не повече от 10=12 секунди. Затова и се прави в малки чаши. В дългите кафета е отровата. Омръзна ми това от години да го повтарям на приятели и познати. Ето това е истината.
Виж целия пост
# 37
Не е важна само концентрацията , а и времето за усвояване на кофеина.
При дългото кафе процесът е по- бърз.
Но пък късото е по- добро на вкус.
Аз като се "накафеня" , минавам на мляко.
Кисело .








4"
Виж целия пост
# 38
Била съм на представяне на BRASILIA /кафе машини / ...много подробно ни обясняваха италианците , колко сме заблудени по отношение на дълго и късо кафе , силно и слабо .....Имам специална книга "The 5 Rules "за идеално еспресо .......по техни стандарти - 25 на 25 т.е. за 25 секунди , пускате 25 мл кафе ......За това кратко време се извлича най- доброто от кафето - аромата , вкуса и много малко кофеин .....както знаете италианците пият еспресо "на крак " и то по няколко .....Показваха ни , че ако все пак някой поиска дълго кафе , те приготвят нормално еспресо , което наливат в по-голяма чаша , в която има налята топла вода ...,
Виж целия пост
# 39
А аз винаги пия дълго като си мисля,че е по-слабо.
Виж целия пост
# 40
И аз съм го чувала това, да. Че става по-силно когато се прибави още вода.
да и аз съм го чувала но неззнам колко е вярно newsm78
Виж целия пост
# 41
Извинявай, каква е марката на тази машина за еспресо?

На Неспресо, имат няколко вида и са с такива таблетки:

...

Прави страхотни, ароматни малки кафенца  Blush

Научих нещо ново за кофеина, наистина беше интересно  Peace
Виж целия пост
# 42
И аз съм го чувала това, да. Че става по-силно когато се прибави още вода.
да и аз съм го чувала но неззнам колко е вярно newsm78
Кофейнт е водно-pазтворим, и когато водата не е достатъчно се получава наситен разтвор( както със солта- остава неразтворена= неактивна) така и кафето- колкото повече вода толко по-добре се разпределят йоните.

Виж целия пост
# 43
Кофейнт е водно-pазтворим, и когато водата не е достатъчно се получава наситен разтвор( както със солта- остава неразтворена= неактивна) така и кафето- колкото повече вода толко по-добре се разпределят йоните.

Т.е.?  Crazy
Виж целия пост
# 44
И аз съм го чувала това, да. Че става по-силно когато се прибави още вода.
да и аз съм го чувала но неззнам колко е вярно newsm78
Кофейнт е водно-pазтворим, и когато водата не е достатъчно се получава наситен разтвор( както със солта- остава неразтворена= неактивна) така и кафето- колкото повече вода толко по-добре се разпределят йоните.


това не е вярно. При еспресото, под налягане, от значение е времето,за което се екстрактва кофеина. Температурата на водата също трябва да е около 90 градуса, за да се получи хубаво кафе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия