За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 35 515
  • 734
# 15
слагам ги сурови и каквото стане Confused олиото ми загоря Laughing
ами маика ми го кипва 30 мин   и  става супер Peace
не е ли много 30 мин newsm78
Виж целия пост
# 16
Намислила съм да освободя бидона от останалото кисело зеле. Ще го нарежа и сложа в буркани.
Въпросът ми е, колко време трябва да ги кипна?
5-10 минути след като заври водата.
Виж целия пост
# 17
cecunka76 Благодаря ти   bouquet
Виж целия пост
# 18
И от мен едно въпросче Blush
Как се казваше тази салата - настъргани картофи, кисели краставички, някакъв сос също имаше? newsm78
Виж целия пост
# 19
въздушната салатка ли,настърган и колбас и яйце и майонеза
Виж целия пост
# 20
Здравейте. Въпросче:

От украсата на една торта ми остана голямо количество смлени маслени бисквити. Дайте идеи какво да ги правя! Кръмбъл например става ли? Мерси предварително.  Hug
Виж целия пост
# 21
Здравейте. Въпросче:

От украсата на една торта ми остана голямо количество смлени маслени бисквити. Дайте идеи какво да ги правя! Кръмбъл например става ли? Мерси предварително.  Hug

БИСВИТЕНА ТОРТА "ЕЛЕНА"

540 г бисквити /маслени ,закуска/
250 г масло
4 бр. яйца/пресни/
2 ч.ч. смлени орехи
2 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
3 бр. банани
4 с.л. какао
2 ванилии
шоколадови пръчици
   chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef
  
  Смилат се бисквитите и се заливат се с топлото подсладено със захарта мляко. Прибавят се орехите и се разбърква добре. Маслото, жълтъците и какаото се разбиват и се прибавят към бисквитената смес. Половината смес се разстила върху намаслена тавичка или поднос. Нареждат се бананите нарязани на колелца. Слага се отгоре останалата смес. Отгоре се покрива с крем от белтъците разбити с 12 с.л. захар на твърд сняг. Наръсва се с шоколадови пръчици или настърган шоколад. Слага се в хладилник да стегне.
Виж целия пост
# 22
днес сутринта правих лесна пица по нова рецепта, която пробвам за пръв път, като тестото се състои от 2 яйца,половин кубче мая, чаша прясно мляко,8 суп. лъж. олио, щипка сол и захар и брашно...получи се добре, обаче тетстото стана много ронливо, че се чудя от кое лие така /предполагам от олиото, но не съм сигурна/
Виж целия пост
# 23


ЛОКУМЕНИ ТОПКИ

Продукти:
2 кутии обикновени бисквити или маслени бисквити
2 1/2 кутии локум;
100гр нарязани орехи;
100гр сладко от портокалови кори;
1/2 с.л какао;
200мл вода;
стафиди;
кокосови стърготини за овалване

Локумът се разтапя на печката заедно с водата.Бърка се.Към него се прибавят натрошените на дребно бисквити, орехите, стафидите и какаото.Всичко се разбърква.Правят се топки, които се овалват в кокосовите стърготини.

Нямах портокалови корички и сложих нарязани на ситно черешки от сладко.

Виж целия пост
# 24
днес сутринта правих лесна пица по нова рецепта, която пробвам за пръв път, като тестото се състои от 2 яйца,половин кубче мая, чаша прясно мляко,8 суп. лъж. олио, щипка сол и захар и брашно...получи се добре, обаче тетстото стана много ронливо, че се чудя от кое лие така /предполагам от олиото, но не съм сигурна/

Мисля си, че без да уточните количеството на брашното няма как да установим причината.
Виж целия пост
# 25
Здравейте Simple Smile
Направих тази вечер едно тесто за мекици с мая,прясно мляко,яйце с намерението да ги пържа утре.Обаче се отказах утре сутринта да пържа Rolling Eyes-Мога ли да съхраня това тесто за друг ден?В момента е в хладилника както е по рецепта.
Виж целия пост
# 26
Да, рецептата на Пепчо я видях, но и там се настъргват, а тя иска да избегне това, тъй като ябълките са страшно много, и е изморително, и няма да може да се справи.


да впряга всички наоколо да стържат, макар на едрото ренде.
С нарязани пак ще стане, но мноооооооого бавно - ферментацията им зависи от времето, сега навън е студено. А когато са и нарязани, още по-бавно ще ферментират.
Виж целия пост
# 27
Да, рецептата на Пепчо я видях, но и там се настъргват, а тя иска да избегне това, тъй като ябълките са страшно много, и е изморително, и няма да може да се справи.


да впряга всички наоколо да стържат, макар на едрото ренде.
С нарязани пак ще стане, но мноооооооого бавно - ферментацията им зависи от времето, сега навън е студено. А когато са и нарязани, още по-бавно ще ферментират.


Да сте чували нещо за блендер или пък месомелачка.  Thinking
Виж целия пост
# 28
Здравейте Simple Smile
Направих тази вечер едно тесто за мекици с мая,прясно мляко,яйце с намерението да ги пържа утре.Обаче се отказах утре сутринта да пържа Rolling Eyes-Мога ли да съхраня това тесто за друг ден?В момента е в хладилника както е по рецепта.
Тестото за мекици е по-рядко, така че ще ти превтаса. Единственото, което можеш да направиш е сутринта да го премесиш и най-късно следобед да го изпържиш или да го изпечеш. Peace
Виж целия пост
# 29
Да, рецептата на Пепчо я видях, но и там се настъргват, а тя иска да избегне това, тъй като ябълките са страшно много, и е изморително, и няма да може да се справи.


да впряга всички наоколо да стържат, макар на едрото ренде.
С нарязани пак ще стане, но мноооооооого бавно - ферментацията им зависи от времето, сега навън е студено. А когато са и нарязани, още по-бавно ще ферментират.


Да сте чували нещо за блендер или пък месомелачка.  Thinking

С месомелачка става. Но ако има 2-3 чифта ръце по-бързо е на ренде.

С блендер не съм пробвала, но ако са "страшно много"  кг ябълки ще е по-голяма врътня.  Освен това ще ги направи на  нееднакви парченца, което не е желателно, тъй като ферментирането е по-бързо и по-бързо ще свърши, като са еднакви парченца.

Ти правил ли си оцет по тази рецепта?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия