За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 35 510
  • 734
# 720
Благодаря и на Венета и на Лабрекс,след 300 обяснения ако не се справя значи съм бая зле  hahaha После ще показвам снимки и няма да се смеете колкото толкова.
Виж целия пост
# 721
Didolinaa, ще видиш, че ще се получи!  Naughty Ще  се справиш и после ще ръкопляскаме даже!!!  Naughty
Виж целия пост
# 722
Аз пак да напомня за питането си от предната страница за кокосовите бонбони. Ще съм благодарна за мнения
Виж целия пост
# 723
Как стафидите да си остават вътре в кекса ,а не на дъното? GrinningОвалях ги в брашно,ама друга техника незнам newsm78
Виж целия пост
# 724
Как стафидите да си остават вътре в кекса ,а не на дъното? GrinningОвалях ги в брашно,ама друга техника незнам newsm78

Вероятно тестото ти е много рядко, щом пропадат. Аз никога не ги овалвам, слагам ги съвсем накрая и леко обърквам, не ми пропадат.
Виж целия пост
# 725
Здравейте мами,

Много полезна темичка сте открили, поздравления  Simple Smile Бих искала да ви питам, някоя от вас чувала ли е за розова вода, която се използва при правене на сладкиши и имате ли представа от къде мога да си купя ( става върпос за София).


Мерси много  Wink


Има такава, продават я наливно, 7 лв. е литъра.  Да обясня ли откъде се купува ?

JerryF  ще ти бъда много благодарна ако ми обясниш къде се продава това чудо  Simple Smile

Dunia53 мерси много за съвета– аз по аптеките търсих, но никой не е чувал, че има розова вода за хранителни цели..  
Виж целия пост
# 726
Как стафидите да си остават вътре в кекса ,а не на дъното? GrinningОвалях ги в брашно,ама друга техника незнам newsm78

Аз ги прибавям предпоследни, преди белтъците и никога не ги овалвам или кисна в нещо и никога не падат долу. Това за брашното съм го чела, но за друго и аз не знам.
Виж целия пост
# 727
Днес мисля да правя фунийки(за първи път ще ми е )имам ламаринени формички за фунийки.Въпроса ми дали трябва да ги намажа тези формички предварително с олио,защото се притеснявам да не ми залепне тестото като ги вадя опечени.
Благодаря предварително!   bouquet


Аз ги намазвам и изпечените фунийки излизат много лесно. Peace
И аз така направих,благодаря ти много   bouquet
Виж целия пост
# 728
labrex , Venetta ,благодаря ви за отговорите Hug  bouquet
Значи тази рецепта за кекс си я знам от край време Simple Smile,сполучлива е и винаги става,но днес реших да сложа стафиди и  не се получи. ThinkingЯвно трябва да си търся рецепта в която специално е указано че се слагат стафиди-т.е.  там пропорциите да са други  на брашното,захарта, яйцата Thinking
Виж целия пост
# 729
labrex , Venetta ,благодаря ви за отговорите Hug  bouquet
Значи тази рецепта за кекс си я знам от край време Simple Smile,сполучлива е и винаги става,но днес реших да сложа стафиди и  не се получи. ThinkingЯвно трябва да си търся рецепта в която специално е указано че се слагат стафиди-т.е.  там пропорциите да са други  на брашното,захарта, яйцата Thinking

Sundey, аз на този кекс слагам понякога орехи и стафиди вместо орехи и какао и става също много вкусен. Ако искаш опитай. Днес например му прибавих и малко яйчен ликьор + малко пудинг ванилия на прах и пак стана чудесен.
Виж целия пост
# 730



Venetta нещо по бързо и лесно ще намериш ли  Praynig тия 2 крема и нам ко няма го докарам,много сложно а и няма да имам толкова време  ooooh!.Знам че все ще изнамериш нещо по лесно,аз още чета из тортената тема,ма там па като за факири бре.

Ще ти кажа аз как се справям с този проблем....( за двете леви ръце). Правя торта само с течна сладкарска сметана - Хопла - 0.5л. Сметаната ( трябва да е студена) се разбива в дълбок съд ( поне с обем 2л.) с миксер. Правя си крокант и в тигана сипвам малко вода ( около 150мл) и малко ром или коняк ( 1 с.л.) - с това напръсквам блатовете. Намазва се всеки блат със сметаната, поръсвам с начуканият крокант и слагам вторият блат. Ние не обичаме плодове в торта , но ако вие харесвате може да сложиш м/у блатовете. Отгоре и отстрани се замазва само със сметана. За украса можеш да използваш цветни захарни пръчици или украса от плодове.Много добре се получава украсата с киви, мандарини и и дребен червен плод ( къпини, малини, боровинки. Мандарините сега можеш да замениш с ягоди. Не използвай банани и ябълки - те почерняват бързо.Получава се много лека и профирна торта. Приготвянето на тази торта е за 30 мин.
Дано съм ти полезна.
Виж целия пост
# 731
Venetta,според мен най-лесният вариант за торта е като вземеш от кремовете на др.Йоткер. Сега има и кремчета за торта,които се правят по същия начин с прясно мляко за 3 мин. Сиропираш блата със сок от компот,нареждаш кръгчета банан и отгоре крем. Намазваш цялата торта от същия крем,импровизираш с украсата каквото имаш под ръка-някакви пръчици или дори настърган шоколад отгоре и тортата ти е готова.Бананите винаги придават невероятен вкус на тортите независимо как са направени.
Виж целия пост
# 732
Вместо компот, сиропирам с прясно мляко+мед /или нескуик, или някакъв алкохолен ликьор, или сладко от ягоди например, или топинг/, независимо дали са блатове, или бисквити. Резултата винаги е отличен. Крема може да бъде от заквасена сметана, която можеш да подсладиш, и въобще импровизациите може да са безброй Peace.
Виж целия пост
# 733
Разбира се момичета има много лесни варианти за торти с готови или полуготови кремове и т.н. Аз предложих на Didolinaa тази, защото отзивите са били винаги отлични, леснa е, продуктите които са необходими ги има човек почти винаги вкъщи и най-важното за мен e, че не е чак толкова калорична, колкото дотези, с купените кремове, ... всеки както желае и каквото му харесва. Иначе предложенията ви са чудесни, не отричам.
Виж целия пост
# 734

И МОЛЯ АКО ОБИЧАТЕ ПОВЕЧЕ ТУК НЕ ПИШЕТЕ !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия