За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 35 517
  • 734
# 30
въздушната салатка ли,настърган и колбас и яйце и майонеза

Ами да, явно така се казва. Значи това ли са съставките - картоф, колбас, яйце и майонеза?
Виж целия пост
# 31
...
Ти правил ли си оцет по тази рецепта?

Не съм правил оцет - просто се чудех дали не мога да дам идеи за по-бързото обработване на ябълките.
Виж целия пост
# 32
Здравейте. Въпросче:
 Кръмбъл например става ли?

Става. В намаслена тавичка редиш нарязани банани или ябълки, омешани със захар или с малко мармалад, по желание ръсваш и малко лимонов сок. Бисквитите ги омешваш с малки парченца масло и захар (най-добре става с кафява захар). Върху плодовете ръсиш бисквитено-маслено-захарната смес (може да добавиш канела, и пак по желание ръсваш лимонов сок и настъргана лимонова кора, може и млени орехи). Печеш около 15мин, захарта ще забълбука, и е готово. Гребваш с голяма лъжица, сипваш в купичка и гарнираш със сметанов сладолед  Grinning
Виж целия пост
# 33
...
Ти правил ли си оцет по тази рецепта?

Не съм правил оцет - просто се чудех дали не мога да дам идеи за по-бързото обработване на ябълките.

тя и тъщата на Стоев реши да я прави по бързата процедура, но вече има три вида оцет, от който вместо по лъжичка ползват или половин чашка, или течност с цвят на боза.
И аз не съм  правила, само стържа, като ми кажат. Той си държи на рецептата и за разлика от мен нищо не променя. Затова пък оцета му е винаги бистър и между 9 и 12*

И от мен едно въпросче Blush
Как се казваше тази салата - настъргани картофи, кисели краставички, някакъв сос също имаше? newsm78

да предложа моя вариант на въздушна салата?

и подобието салата Гнездо
Виж целия пост
# 34
Пепчо,  bouquet
Виж целия пост
# 35
Някой може ли да ми даде рецептата за рибни ролца с кашкавал... а и да ме посъветва дали ще станат с талипия? Thinking

На мен защо никой не ми отговаря? Embarassed

Но поне се разтърсих и намерих тази рецепта : http://bgkulinar.net/recepti.php?id=219 , но не пише какво да завия? Т.с. къде остават ролцата? newsm78
Виж целия пост
# 36
Звездичка, ще стане, разбира се, само не трябва да е мек кашкавала, да не се разтече, докато се пече. Избери по-твърд. Можеш дори в камерата да сложиш за малко, да стегна добре.
Намажи ги с подправки и лимон и завий, стегни с шишчета  ако трябва.  Ще стане с тилапия, защо не, нали е бяла риба  newsm78
Виж  рибни рулца но с картофено пюре, ако ти е от полза
Виж целия пост
# 37
  bouquet
Виж целия пост
# 38
Някой може ли да ми даде рецептата за рибни ролца с кашкавал... а и да ме посъветва дали ще станат с талипия? Thinking

Виж рецептата, ако отговаря на вкуса ти.   bouquet
Виж целия пост
# 39

Някой може ли да ми даде рецептата за рибни ролца с кашкавал... а и да ме посъветва дали ще станат с талипия?
Но поне се разтърсих и намерих тази рецепта : http://bgkulinar.net/recepti.php?id=219 , но не пише какво да завия? Т.с. къде остават ролцата? newsm78

С тилапия точно не знам как става, но по принцип, може да сложиш плънка примерно от леко задушен лук и зелена чушка, и настърган кашкавал, или розичка броколи и цяло парченце кашкавал. Друг (италиянски) вариянт е, рибата се намазва обилно с песто, върху пестото се слагат настъргани на ситно моркови, завиват се рулца, ръси се с галета и олио и се пече.
Подправки могат да се ползват на вкус - тази рецепта с портокалите ми се струва интересна. Просто слагаш плънката (по избор) върху филето и навиваш на руло. Забождаш с клечка за зъби да се закрепи и редиш в тавичка. Може да полееш с малко мляко и малко масло, и печеш.

Виж целия пост
# 40
Благодаря, момиета, за съветите!  bouquet Hug

Ще пробвам с портокалите, а ако нещо не ни допадне, ще се възползвам от съвета на Кремче Ванилия за песто, броколи и кашкавал Flutter

Трябва да не е нещо пипниво, че напоследък дългото стоене в кухнята не ми се отразява добре. Crazy Tired




Виж целия пост
# 41
ами Дядо Хаджи, брашното е около 4 чаени чаши....Мислиш, че тестото  може да е ронливо от брашното, така ли...в смисъл че е повече или по-малко newsm78

Ние вече втора година правим оцет от ябълки и нямаме никакъв проблем....употребява се изцяло, само за консервиране не става
Виж целия пост
# 42
Благодаря на Дядо Хаджия за новата тема!  bouquet

Благодаря на ива за рецептата за тортата, която ми изпрати!  bouquet
Стана много сполучлива и вкусна!
Виж целия пост
# 43
Кремче Ванилия, Ива, благодаря за идеите!   bouquet
Виж целия пост
# 44
Как се готви изсушена коприва? И какво мога да сготвя от нея?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия