За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 35 623
  • 734
# 660
До колко дена може да се държи студена пача в хладилника? И дали ще издържи, да не се размекне, в хладилна чанта около 3ч?
т.к. днес почивам, ми се иска да я направя. Но, ще се консумира едва в петък и събота...

Нищо няма да и стане до тогава.
Виж целия пост
# 661
Почнах да правя млечна супа, сложих вода, морков, малко олио, фиде и като повря сипах прясно мляко, след известно време се пресече, а млякото е в срок, не е развалено, какво стана и аз не знам  Tired. Защо така се получи? Rolling Eyes

Следващия път взимаш една паничка, слагаш млякото вътре и почваш да добавяш лъжица по лъжица от топлата супа към млякото, за да се загрее млякото постепенно, и накрая добавяш затоплената смес от купичката обратно в тенджерата - така млякото ще се уеднакви по температура със супата постепенно, а не изведнъж, и няма да се пресече.
Благодаря ти много  Hug
Виж целия пост
# 662
Моят въпрос е малко странен...ще ни идват гости на вечеря, но искат да направя питата, която правих на прощъпулника на дъщеря ми. И сега съм в голяма чуденка, какво освен питата, която е сладка, да сервирам. Едно е да е закуска, но все пак те идват на вечеря, питата е в огромно количество. Примерно ще сервирам салати, за да има за алкохола, а и някакви мезета, ама  за нищо друго не ми идва на ум.


Ами на една питка (па макар и сладка) си върви почти всичко - и сирене и колбаси, че даже и лютеница със сварени яйца и картофи, защо пък не и нещо леко с майонеза.

Ако не са ти толкова изискани гостите, чупят си хората парче от питката с вилица си слагат нещо отгоре и хоп ето ти илюзия, че сте на пикник в планината - хем отпускащо, хем приятно.
Виж целия пост
# 663
Момичета,правил ли е някои толумбички.Днес правих,вареното тесто е същото като за еклери само дето се пържи,да но еклерите се надуват и стават кухи а толумбите като ги пържих грам не се надуха и си останаха такива каквито ги шприцовах и плътни,Така ли трябва да бъде?
Дали не трябва и те да се пекат newsm78 въпреки че пише че се пържат.Ако можете помогнете със съвети.
П.С Между другото са много вкусни и ги хапнахме.
Виж целия пост
# 664
Момичета,правил ли е някои тулумбички.Днес правих, вареното тесто е същото като за еклери само дето се пържи,да но еклерите се надуват и стават кухи а тулумбите като ги пържих грам не се надуха и си останаха такива каквито ги шприцовах и плътни,Така ли трябва да бъде?
Дали не трябва и те да се пекат newsm78 въпреки че пише че се пържат.Ако можете помогнете със съвети.
П.С Между другото са много вкусни и ги хапнахме.

Ditsan, аз ги правя по тази рецепта. Имам я от една приятелка, от най-малко 20 години  вече. Но ги правя рядко, че калориите им са ужасно много.

Тулумбички

250 мл вода
125 гр брашно
3 бр. яйца
65 гр масло
1 щипка сол

Водата се поставя на котлона да заври, прибавя се маслото. След това брашното и веднага се сваля от котлона като се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. След като поизстине се прибавят яйцата едно по едно. След което тестото се шприцова и се пържи в много олио. Изстиналите тулумбички се заливат със сироп от
600 мл вода
500 гр. захар
щипка лимонтозу
Виж целия пост
# 665
Венета рецептата е същата само яйцата са 4,но защо не се надуха .Ако искаш виж снимката такива ли трябва да са?
Виж целия пост
# 666
здравей ditsan, извинявай че се намесвам, но от опит да ти кажа: толумбите се пържат в хладко олио, в никакъв случай да не се загрява предварително. За целта трябва да имаш два тигана, слагаш единия на печката и шприцоваш, като се загрява мазнината и толумбите се надуват. След като са готови вадиш ги и сменяш тигана с олио, така винаги олиото ще ти бъде хладко. Аз лично така ги правя и стават много бухнали, ако искаш ще погледна рецептата, но сигурно е подобна на тази. Само си приготвям сиропа по-рано, слагам го в купа със студена вода и веднага след тигана слагам тулумбичката в студения сироп за няколко секунди. Този съвет го знам от професионален сладкар, дано се получи и при теб.  Peace
Виж целия пост
# 667
Момичета, имам ново питание - има месо, нарязано на пържоли - пилешко и свинско, но нямам скара.. давайте идея как да го приготвя на фурна?

Имах идея да го направя на сач - но сме 5 човека, голям ми е сача, но въпреки всичко не побира ядене като за 5 човека...
Виж целия пост
# 668
Илето , аз напоследък когато пека месо във фурна винаги го правя с бира. Много ни харесва така. Но, ако ще ги печеш пържолите заедно, сложи първо свинското, по- късно пилешките. Ако имаш голяма йена / но става и в по- дълбока тава, която да завиеш хубаво с фолио/ можеш да сложиш месото с подправки, отгоре няколко бучици масло и заливаш с кофичка или една и половина кисело мляко. Да покрие месцето. Слагаш и след два часа вадиш мозък. Всъщност така се пече, докато киселото мляко не изври и не стане на парченца сиренца.  Peace
Виж целия пост
# 669
Привет!
Може ли да ми дадете рецепта за приготвяне на охлюви? Обаче най-подробно, като започнем от варенето Embarassed.
Виж целия пост
# 670
здравей ditsan, извинявай че се намесвам, но от опит да ти кажа: толумбите се пържат в хладко олио, в никакъв случай да не се загрява предварително. За целта трябва да имаш два тигана, слагаш единия на печката и шприцоваш, като се загрява мазнината и толумбите се надуват.

а така не поемат ли много мазнина толумбите  newsm78 newsm78  на бавно загряване?
Винаги ги пържа в горещо олио, степента на котлона е 75% от мощността долу горе,  надували са се винаги (с изключение на два три пъти - единия път сложих яйцата във врялото тесто и ги "сварих" другия път брашното беше калпаво - правих и друго с него, пак не се наду) Това ми е рецептата http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg757.html#msg757  увеличават си обема двойно.
Виж целия пост
# 671
здравейте,едно бързо въпросче забърках сместа за шоколадовите меденки на Селма но стана многоо лепкава и немога да ги уформя.дайте идея?? Благодаря
Виж целия пост
# 672
Венета рецептата е същата само яйцата са 4,но защо не се надуха.

Ditsan, аз ги пържа в горещо олио и стават много хубави. Да не би да ти е било рядко тестото. Ако искаш сложи следващия път 3 яйца вместо 4. Или ако ги направи по рецептата на Пеп_40 ако желаеш.
Моите тулумбички стават определено по-надути и ги режа, не ме питай защо и аз не знам, по-къси.
Виж целия пост
# 673
здравейте,едно бързо въпросче забърках сместа за шоколадовите меденки на Селма но стана многоо лепкава и немога да ги уформя.дайте идея?? Благодаря
Сложи тестото за малко в хладилника и после действай бързо Simple Smile
Виж целия пост
# 674
Никой ли не е готвил охлюви newsm78?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия