За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 35 602
  • 734
# 90
Да останем на тема риба... Моята обаче е много по-простичка. Купих пържена трицона, малко едричка и се оказа сурова и недообработена. Ще стане ли ако я доопържа или да я метна на скарата (толкова е едра, че и за скара става  Mr. Green )?
На скарата ще изсъхне много.
Ако решиш да доизпържваш ще попие много мазнина и резултата няма да ти хареса
....Бих ти предложила да си направиш доматен сос(да задушиш 1 глава лук,1 глава чесън,1 морков на кубчета да сипеш един буркан домати,1 дафинов лист,черен пипер,сол,1/2 ч.л. захар и да изчакаш да се посгъсти) и да наредиш отгоре рибката.Да позапечеш до готовност и да си я хапнете.
Виж целия пост
# 91
Мога ли да направя шницели от домашна кайма и да ги пека на тиган или във фурната, защото пържени в  олио ще станат мазни, а искам и детето да яде.
Виж целия пост
# 92
Мога ли да направя шницели от домашна кайма и да ги пека на тиган или във фурната, защото пържени в  олио ще станат мазни, а искам и детето да яде.
МоЖЕШ.  Hug

Между другото....Ако оформения шницел го оваляш в галета и после в яйце ....И пържиш не стават мазни.....После след изпържването се слагат върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.....
Виж целия пост
# 93
А като ги правя на тефлонов тиган пак ли се овалват в галета и яйце? Тиганът само да го намажа с олио ли? Или ако ги сложа в тава във фурната? Може ли съвет, защото ще правя за пръв път!
Виж целия пост
# 94
Здравейте Simple Smile. Аз имам няколко въпроса, които не са свързани с конкретна рецепта:

1. За кондензираното мляко. Може ли да се замени с нещо и откъде мога да си купя (за София става въпрос)?
2. Откъде мога да си купя шоколадов кувертюр?
3. Не знам дали за тук ми е въпроса. Обаче гледах тефлонови тигани и с много ситни букви е изписано, че някои стават за газов котлон, а други - за всички котлони. Ако си купя от тези за газов котлон, дали ще е проблем после да го използвам на нормален такъв или ще му стане нещо?
Виж целия пост
# 95
Здравейте Simple Smile. Аз имам няколко въпроса, които не са свързани с конкретна рецепта:

1. За кондензираното мляко. Може ли да се замени с нещо и откъде мога да си купя (за София става въпрос)?
2. Откъде мога да си купя шоколадов кувертюр?
3. Не знам дали за тук ми е въпроса. Обаче гледах тефлонови тигани и с много ситни букви е изписано, че някои стават за газов котлон, а други - за всички котлони. Ако си купя от тези за газов котлон, дали ще е проблем после да го използвам на нормален такъв или ще му стане нещо?
1. В почти всички по-големи хранителни магазини го има-Фантастико, Хит, Билла, Кауфланд...
2.
3. Дано не бъркам, но всички тигани са пригодени за използване на ел.котлон. Така че спокойно можеш този за газов да го ползваш и за електрически.
Виж целия пост
# 96
А като ги правя на тефлонов тиган пак ли се овалват в галета и яйце? Тиганът само да го намажа с олио ли? Или ако ги сложа в тава във фурната? Може ли съвет, защото ще правя за пръв път!
Каймата ти е овкусена с лук,яйце и любимите ви подправки.....

Ако ще печеш на тефлонов тиган,намазняваш и слагаш шницела без да овалваш в нищо....

Ако сложиш олио и ще пържиш,тогава овалваш в галета и яйце(в тази последователност!),защото когато завършиш независимо какво ще панираш с яйце,тогава не поема мазнина нещото,което панираш...
Виж целия пост
# 97
Здравейте Simple Smile. Аз имам няколко въпроса, които не са свързани с конкретна рецепта:
2. Откъде мога да си купя шоколадов кувертюр?

на другите въпроси са ти отговорили. За кувертюра съм виждала на пазара "Кирков" Ако се върви от "Екзарх Йосиф" в посока Лъвов мост в десния коридор след Цар Симеон от дясно има магазинче за насипни - боб, леща, нишестета, кафе има и кувертюр. Зад спирката на трамвайте/на Езкахр Йосиф/ на същия пазар също има магазин за кафе там съм виждала, но "копчета"
Виж целия пост
# 98
 Blush Бутер тестото постно ли е?
Свързвам го с Белла, поне съм сигурна, че това при нас се продава, ако има на друга марка постно, моля да ми кажете.  Praynig
Виж целия пост
# 99
Благодаря! Определено ще пробвам в тефлоновия тиган.  chef
Виж целия пост
# 100
Благодаря Ви много. Страхотни сте!   bouquet
Виж целия пост
# 101
Аз да си кажа, че от моите рибни рулца не стана нищо особено

Еее, всичко може да се оправи с малко сол и чер пипер  Laughing И кетчуп  Laughing Да не са останали недоготвени че толкова сочни?  Thinking
Виж целия пост
# 102
Искам да да ползвам рецептата на Лабрекс за крем на една торта/1 крема сирене+1г.коф.сметана + 1 крем Оле +1ч.ч.захар/,но не ми е ясно следното: Крема Оле тр.ли да се разбие отделно с прясно мляко и след това да се прибавят др.продукти или сле слага прахчето при ост.продукти??? newsm78
Виж целия пост
# 103
Искам да да ползвам рецептата на Лабрекс за крем на една торта/1 крема сирене+1г.коф.сметана + 1 крем Оле +1ч.ч.захар/,но не ми е ясно следното: Крема Оле тр.ли да се разбие отделно с прясно мляко и след това да се прибавят др.продукти или сле слага прахчето при ост.продукти??? newsm78


tsf, прахчето се изсипва направо в купата на миксера при другите продукти и всичко се разбива до гладък крем. Няма никаква предварителна обработка.
Виж целия пост
# 104
Моля ви мили кулинарки за рецепти с пуешко месо.Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия