За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 28

  • 35 597
  • 734
# 675
Никой ли не е готвил охлюви newsm78?
Полина тук има няколко рецепти.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=93466
Виж целия пост
# 676
Никой ли не е готвил охлюви newsm78?

Не съм готвила охлюви, но тази рецепта много ми хареса и ще я пробвам.
http://yoli-www.blogspot.com/2009/05/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 677
 newsm78
Някой знае ли как да ги панирам? В линковете няма точно описание.
Виж целия пост
# 678
Поли, направи си тесто като за палачинки и потапяй в него - яйце, бира, брашно и лъжица олио - от него не поемат много мазнина.  И тъй като са дребри, нанижи ги на шишче или клечки за зъби.
Виж целия пост
# 679
polin_a я хвърли едно оченце тук
http://www.receptite.com/recepta.php?r=4614

http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=3499
Виж целия пост
# 680
   Момичета спешен въпрос:Колко вода трябва за да сваря една чаена чаша черен ориз?И колко време,че предишния път варих,варих, и нищо, много време го варих. Черния май не набъбва като белия? И кога му се слага солта?
Виж целия пост
# 681
...  И тъй като са дребри, нанижи ги на шишче или клечки за зъби.

Ей за тая тънкост не бих се сетила Crazy. Hug
Това за палачинковата смес ми допадна определено. Аз само че не слагам бира, но и без нея ще минем. Ще ги направя или така, или по вторият линк на cecunka76, благодаря ви Hug  bouquet!
Виж целия пост
# 682
Момичета спешен въпрос:Колко вода трябва за да сваря една чаена чаша черен ориз?И колко време,че предишния път варих,варих, и нищо, много време го варих. Черния май не набъбва като белия? И кога му се слага солта?

Тук пише 1/6 ориз/вода, като времето на варене е 20 минути. Аз  варих черен ориз веднъж и то много отдавна, но не си спомням какво беше упътването на пакета.
Виж целия пост
# 683
  Момичета спешен въпрос:Колко вода трябва за да сваря една чаена чаша черен ориз?И колко време,че предишния път варих,варих, и нищо, много време го варих. Черния май не набъбва като белия? И кога му се слага солта?

Цитирам ти едно мнение:

Цитат
Ядох миналата седмица на един работен обяд. Бяха го направили в комбинация с бял. Вкусът за мене е почти същия като на белия, само по твърд ми стоеше.
После с колегата ми обсъждахме как се приготвя; каза ми, че варенето на черния ориз отнема 2 пъти повече време /около 30 мин./ и се вари в по-малско вода /съотношение 2 части вода : 1 част ориз/

Тайна, погледни и темата.
Виж целия пост
# 684
   Много ви благодаря! Сега ще погледна. Hug
Виж целия пост
# 685
Цитат
Публикувана от: пеп-4o 
 
Цитат
а така не поемат ли много мазнина толумбите     на бавно загряване?
Не поемат, стават много пухкави. Рецептата е  250мл вода, 25мл олио /2 1/2 суп.л/, 250гр брашно и 4-4 1/2 яйца. Аз така ги правя от години.
Виж целия пост
# 686
Наистина черният ориз се вари по-дълго време.Аз го приготвих като десерт,прибавих орехови ядки и стафиди и много ни допадна.
Виж целия пост
# 687
  Вкусен стана, много ароматен и вкусен. Лошото е,че го варих със сол, иначе можеше да му сложа кондензирано мляко и захар, и щеше да стане супер десерт!
Виж целия пост
# 688
Здравейте мами,

Много полезна темичка сте открили, поздравления  Simple Smile Бих искала да ви питам, някоя от вас чувала ли е за розова вода, която се използва при правене на сладкиши и имате ли представа от къде мога да си купя ( става върпос за София).


Мерси много  Wink
Виж целия пост
# 689
Аз пък се сетих да попитам още нещо. Преди време си купих фруктова захар и така си стои, не съм я употребявала още. Чудя се дали е едно към едно с обикновената захар. Да речем ако за сладкиш по рецептата е дадена 1 ч.ч., от фруктовата пак толкова ли трябва да сложа? И въобще как да я използвам?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия