Коледа 2011 - тема 4

  • 91 982
  • 737
# 375
 Здравейте , така ме зарибихте с коледните сладки , че трети ден само това правя . Искам да попитам за Арменските сладки на Берина - изобщо ли не слагате захар в тестото и ако сложа малко  пудра захар как ще е . Купила съм локума и като го опитах не е чак толкова сладък. Досега направих  Рохличките , Коледните снежни топки , Забравените сладки , Истинските линцери на  nudel 33-две дози и ще почвам Арменските сладки , дано ми отговорите  ,та да знам какво да правя . Всички сладки са много вкусни - много Благодаря за споделените рецепти. Набелязала съм още няколко рецепти , ще направя и тях.
   Много съм доволна , че ме върнахте към сладките , сигурно от десет години не съм ги правила . Сега в къщи ухае на Коледа и е толкова зареждащо , мисля само за хубави неща.
   Сърдечни благодарности на всички кулинарки ! newsm51
Виж целия пост
# 376
.....Искам да попитам за Арменските сладки на Берина - изобщо ли не слагате захар в тестото и ако сложа малко  пудра захар как ще е . Купила съм локума и като го опитах не е чак толкова сладък. .....

kukle, често правя сладките на Берина, бързи са и ни харесват, мисля, че няма нужда от захар в тестото, нали накрая се овалват яко в пудра захар, съвсем достатъчно са сладки! Peace
Виж целия пост
# 377
  Labrex , благодаря ти за бързия отговор , но защо на мен не ми полепва пудрата захар като на всички снимки от рецептите , при мен полепва много малко , а спазвам да ги овалям докато са топли.
Виж целия пост
# 378
  Labrex , благодаря ти за бързия отговор , но защо на мен не ми полепва пудрата захар като на всички снимки от рецептите , при мен полепва много малко , а спазвам да ги овалям докато са топли.

Позадръж ги малко, не бързай да ги изваждаш, посипи ги отгоре, трябва да хванат. Май не съм го имала тоя проблем newsm78, да не би да е по-едра захарта, чудя се........
Виж целия пост
# 379
Да кажа и аз на kukle- не е нужно да се слага захар. Вчера ги правих, малко са големички топчетата, но май стават. И при мен не полепна много захар. Ще кача после снимки да видите.
Иначе направих втора серия ванилови кравайчета, този път станаха като истински!

Tattit, благодаря за споделеното за белия шоколад   bouquet

Още се мотам с меденките. Кои е по-добре да направя, че да имат шанс да поомекнат до Коледа? Ще пробвам с парче ябълка, или да ги държа в отворена кутия в по-влажна стая, но все пак. Мерси предварително!

Искам да попитам за Забравените сладки. Имам 2 белтъка във фризера. Дали мога да ги ползвам тях, или ще е по-добре да си отделя нови? А тези белтъци да ги запазя за нещо друго? Мерси предварително!


Някой може ли да ми каже за това ми питане? Моляяяя  Praynig
Виж целия пост
# 380

Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

Моля те ,напиши как правиш това бяло шоколадово тесто Praynig
Виж целия пост
# 381
Ето едни бисквитки по рецептата на Natalyna за Abbracci.
За трети път правя тези бисквити. Много са вкусни...



Виж целия пост
# 382
Здравейте, страхотни неща творите! Влизам да похваля меденките на Селма  - страхотно вкусни, супер лесни, идеални просто! За теб, Селма   smile3525
Виж целия пост
# 383
zllate ,от рецептата на  Джули излизат около 80 фигурки ,а от Джемма по-малко ,за нейната рецепта ми отива около 600-650 гр.брашно. Peace

Малини ,аз правя Забравените сладки почти винаги с белтъци , съхранени във фризера ,като ги вадя цяло денонощие да се размразяват на стайна температура и тогава се разбиват много добре белтъците Peace
Виж целия пост
# 384
Да си покажа поредна медена къщичка и топчетата с ром, които най-после се наканих да забъркам ....... уникални  Heart Eyes

Виж целия пост
# 385
Понеже основно се правят сладки предколедно, аз влизам да похваля страхотните соленки на Мариета, направо се топят в устата. http://passionscooking.blogspot.com/2011/01/blog-post_3141.html Само не знам защо, но на мене ми отиде към 250г брашно, може би сиренето ми не беше добре изцедено и нямах достатъчно масло, та добавих и малко маргарин. Но наистина са невероятни, а и стават изключително бързо! Благодаря на Мариета за споделената рецепта!  bouquet
Виж целия пост
# 386
Привет на всички работливи джуджета от сладкарските работилници на Дядо Коледа!  Laughing  chef
Да се отчета с едни линцерови сладки.
При мен с това приключва печенето на сладки и започва правенето на торти  - луда работа  Mr. Green

Виж целия пост
# 387
Бисквитки " пламтящи сърца "  Simple Smile



Tutti frutti truffles




и пак Tutti frutti truffles  Simple Smile

Виж целия пост
# 388

Днес щях да почивам, но не издържах и понеже имах малко белтъци, пробвах Забравените сладки. Станаха перфектни, тук бях чела, че се разтичат, но реших да пробвам. Метнах ги във фурната към 15.30, забраних на домашните да я отварят и ги забравихме. Към 21.30 ч. бяха готови, хрупкави, страхотни.
Ето ги


Вчера направих заготовките за линцеровите сладки, в неделя ще ги слепвам:


Останаха ми капучиновите звездички, ваниловите рохлички и меденките на Селма.

Понеже ме попитахте за снимки на украсените ми меденки отблизо, ето повече снимки в албума ми за тазгодишните печива, да не товаря темата с много картинки, всичко може да се види в линка: http://diana2003.snimka.bg/holidays/x-mas-2011.638771.25827883
Виж целия пост
# 389
bliznacite-чудни бонбонки си направила!
Didranat-колко много линцери!!!А моите свършиха- има две в кутията.не бях ги слепила нарочно и ги няма- били вкусни и така.Пак ще ги правя.

Видях, че почти няма коледни напитки  и ви предлагам нещо много свежо и полезно.По празниците след обилните похапвания, човек има нужда да се освежи с нещо истинско и свежо.Предлагам ви да опитате.Видях, че някои момичета са неприятно изненадани от лютивината на джинджифила,...но пред това колко е полезен и в комбинация с лимон...Опитайте и ще бъдете очаровани.

Джинджифил и лимон - Освежаващ, антиоксидантен коктейл


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия