МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 543
  • 755
# 330
Някой пекъл ли е капама-хляб в глинен гювеч ?



Става прекрасно само трябва да не е бъчвообразен с тясно гърло , а със сечение на обърнат трапец , т.е. най -нголемия диаметър е горе на капака , за да може да излиза хляба.
Виж целия пост
# 331
Някой пекъл ли е капама-хляб в глинен гювеч ?
Става прекрасно само трябва да не е бъчвообразен с тясно гърло , а със сечение на обърнат трапец , т.е. най -нголемия диаметър е горе на капака , за да може да излиза хляба.

Е такъв ми е гювеча, ама се чудех той докато се нагрее във фурната дали няма да продължи втасването и да превтаса тестото.
Виж целия пост
# 332
Аз слагам хляба не съвсем довтасал, и докато загрява до 220 градуса фурната минават 15 мин и хляба си втасва и нямам провали.
Виж целия пост
# 333
  Aз пекох в гювеч с по-тясно гърло,трудно ги вадих,но ги извадих.Втория път бях постлала хартия за печене и го извадих по-лесно,дърпайки за нея.

Защо на постлала ми го дава като грешка,а като напиша послала ми показва правилно. newsm78
Виж целия пост
# 334
  Aз пекох в гювеч с по-тясно гърло,трудно ги вадих,но ги извадих.Втория път бях постлала хартия за печене и го извадих по-лесно,дърпайки за нея.

Защо на постлала ми го дава като грешка,а като напиша послала ми показва правилно. newsm78

Щото го приема като от думана послание. Демек си изпратила послание на някого си. Въпреки че на мене пък и за двете думи ми дава грешка.
Виж целия пост
# 335
 
Защо на постлала ми го дава като грешка,а като напиша послала ми показва правилно. newsm78

Щото е тъпо Simple Smile. На мене и двете ми ги подчертава, ама ясно е, кое е вярното (не е послание, а постилане Simple Smile).
Виж целия пост
# 336
Ердинч, ето разреза на хляба от днес, какво ще кажеш, нищо не разбирам от структура, но вкуса си е супер Simple Smile



Външния вид е същия като вчера Laughing
Виж целия пост
# 337
Може и да е задаван въпроса,но хляб с брашно от лимец правили ли сте?
Виж целия пост
# 338
Може и да е задаван въпроса,но хляб с брашно от лимец правили ли сте?

Да, правила съм. Вземам пълнозърнесто от лимец и понеже е доста скъпо, слагам 1/2 от него и 1/2 обикновено пълнозърнесто брашно в рецептата ми за пълнозърнест хляб. Доволна съм, вкусно е  Peace
Виж целия пост
# 339
Аз видях някакво от лимец -2.20,но явно е менте,нали?
Виж целия пост
# 340
Аз видях някакво от лимец -2.20,но явно е менте,нали?

Зависи какъв е грамажа.
Виж целия пост
# 341
Може и да е задаван въпроса,но хляб с брашно от лимец правили ли сте?

Да, и аз правя с брашно от лимец. И тук е скъпо, но за експеримент направих хляб, то при мен си беше питка, де, само с лимец и квас и стана невероятно и на вкус и на вид. Трудно си намирам брашно, но определено когато намирам си купувам по-големи количества брашно и ще правя с повече брашно от него. Peace

Сега мисля дори да поекспериментирам да сложа малко от него и в козунаците - да видим. Дали някой е пробвял да добави лимец в козунак, за да сподели впечатления? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 342
Мисля,че беше килограм..Каква е горе-долу цената ?Да не си купя някой боклук,де,не че няма да го изядем..но все пак..
Виж целия пост
# 343
...
Сега мисля дори да поекспериментирам да сложа малко от него и в козунаците - да видим. Дали някой е пробвял да добави лимец в козунак, за да сподели впечатления? Rolling Eyes

Какво точно се очаква да направи лимеца в козунака. Козунака иска леко брашно за да може да бухне, а брашното от лимец е твърде тежко.
Виж целия пост
# 344
Именно, защото е тежко затова попитах. Въпреки това може да сложа 100-тина грама в едната доза, колкото за експеримент... Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия