МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

  • 48 513
  • 755
# 345
Някой пекъл ли е капама-хляб в глинен гювеч ?

ако разполагаш с глинен съд със подходяща форма си струва да се опита, мисля че резултата ще е нещо повече от отличен, нашата е бъчвообразна, после ке требе да я ''сърбаме'' със лъжица  Mr. Green

 Hug

...ето разреза на хляба от днес...

 Hug

структурата много добре изглежда, но разреза е сякаш малко размазан, когато ще се снима разрез, хляба би трябва напълно да е изстинал че ножа да не ''маже''  и да не мачка структурата/тъканта когато се реже хляба.

 newsm78 я направи и едно сравнение за разликата и между хляба печен във машината.

 Hug

Виж целия пост
# 346
Привет,!От скоро имам машинка, та имам едно питане точно като новак.  Grinning На коя програма правите козунаци? На френски хляб или сладък хляб?
Виж целия пост
# 347
Ердинч, снимката е такава защото снимах срещу светлината, иначе хляба си беше почти поизстинал, че той кой ще чака напълно да изстине хляба Party
Виж целия пост
# 348
Привет,!От скоро имам машинка, та имам едно питане точно като новак.  Grinning На коя програма правите козунаци? На френски хляб или сладък хляб?
На програма месене и втасване, моята е номер 8!
Виж целия пост
# 349
Привет,!От скоро имам машинка, та имам едно питане точно като новак.  Grinning На коя програма правите козунаци? На френски хляб или сладък хляб?
На програма месене и втасване, моята е номер 8!

И после сплитане , втасване и печене във фурната Peace Hug
Виж целия пост
# 350
Благодаря ви, но аз не искам да го вадя , сплитам и пр. Нека си се опече там, та за това питах...
Виж целия пост
# 351
Благодаря ви, но аз не искам да го вадя , сплитам и пр. Нека си се опече там, та за това питах...
    Виж в темата за козунаците, пост номер 180 на Джемма.Моя пръв опит с хлебопекарна беше козунак.Най-самонадеяно реших,че ще стане, но стана само сладък хляб. Много зависи и машината с каква тавичка е, моята е тясна и висока, и след първия път предпочитам да ям козунак, а не сладък хляб.Затова си вадя,сплитам и пека във фурната.
Виж целия пост
# 352
Благодаря ви, но аз не искам да го вадя , сплитам и пр. Нека си се опече там, та за това питах...

Ами тогава по-скоро ще имате някаква форма на сладък хляб, а не козунак.
Виж целия пост
# 353
Благодаря, широка ми е тавичката.
Виж целия пост
# 354
Мисля,че беше килограм..Каква е горе-долу цената ?Да не си купя някой боклук,де,не че няма да го изядем..но все пак..

По мои впечатления по-скоро 2+ лв. е за 1/2 кг., и то не-био  Tired
Виж целия пост
# 355
Мисля,че беше килограм..Каква е горе-долу цената ?Да не си купя някой боклук,де,не че няма да го изядем..но все пак..

По мои впечатления по-скоро 2+ лв. е за 1/2 кг., и то не-био  Tired

Според мен лимеца не е толкова разпространена култура, че да се появят вече варианти на био и промишлено производство.
Виж целия пост
# 356
Мисля,че беше килограм..Каква е горе-долу цената ?Да не си купя някой боклук,де,не че няма да го изядем..но все пак..

По мои впечатления по-скоро 2+ лв. е за 1/2 кг., и то не-био  Tired

Според мен лимеца не е толкова разпространена култура, че да се появят вече варианти на био и промишлено производство.

Определено съм купувала био лимец, докато бяхме в Козлодуй - там просто друг нямаше.
В Сф вече намирам и "прост".
Виж целия пост
# 357
Малко ми е странно това с био-лимеца, защото той е доста устойчив и не се налага да го третират с пестициди, че да расте. Ето и малко информация за това.
Виж целия пост
# 358
Мисля,че беше килограм..Каква е горе-долу цената ?Да не си купя някой боклук,де,не че няма да го изядем..но все пак..

По мои впечатления по-скоро 2+ лв. е за 1/2 кг., и то не-био  Tired

Според мен лимеца не е толкова разпространена култура, че да се появят вече варианти на био и промишлено производство.

Определено съм купувала био лимец, докато бяхме в Козлодуй - там просто друг нямаше.
В Сф вече намирам и "прост".

Това че някой си производител, опаковчик или търговец е сложил някакъв надпис или етикет на една стока, това не я прави „био“ или „проста“.
Виж целия пост
# 359
Здравейте, искам да ви попитам, ако някой има philips hd 9020, дали случайно знае как протича програмата Сладък хляб?? Времето на отделните цикли. Сложих един козунак, но съм притеснена колко време ще втасва, искам да го пека във фурната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия